PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=685183}

Wielka Szóstka

Big Hero 6
2014
7,7 168 tys. ocen
7,7 10 1 167824
7,0 53 krytyków
Wielka Szóstka
powrót do forum filmu Wielka Szóstka

Bardzo widowiskowa i niegłupia animacja, ale zdecydowanie dla dzieci powyżej 7 lat - mlodsze mogą się przestraszyć i nie zrozumieją problemów dorastającego chłopaka wchodzącego w burzę hormonów, tematu godzenia się ze śmiercią najbliższych czy też sensowności/bezsensowności zemsty.

azosiolek

Mój młodszy ma lat 6 i zrozumiał i jest zachwycony filmem ;)

ocenił(a) film na 10
azosiolek

Racja.Gdy byłam w kinie jedna dziewczynka bardzo się popłakała na końcu, a dwóch chłopców cały czas gadało, bo nic nie rozumieli i się nudzili. Mogli mieć jakieś 4-5 lat. Ale to też bardzo zależy od dorosłości psychicznej dziecka, nie jest tak, że każdy 5-7 latek by tego nie zrozumiał, tak jak pisze Pan powyżej :).

ocenił(a) film na 10
azosiolek

Po 1 - powinieneś oznaczyć temat jako spoiler.

Po 2 - zgadzam się, że młodsze dzieci mogą nie zrozumieć całości filmu. Zresztą tak samo jak na innych animacjach - bo każda niesie za sobą jakieś głębsze przesłanie, a dodatkowo okraszona jest żartami, które zrozumieją tylko dorośli (" Czy budzisz się z rozstawionym namiotem?" - już widzę potem te pytania dzieci i próbujących im to wytłumaczyć rodziców ;) ). Jednak na pewno i mniejsze i większe dzieci będą się dobrze bawić na BH6 i nie sądzę, żeby się bały. Nawet w starych bajkach Disneya były straszne momenty - ja się na przykład bałam Skazy i hien w Królu Lwie, ale nic złego mi się nie stało :)

ocenił(a) film na 8
queen_hurricane

Nie widzę powodu dla oznaczania tematu jako spoiler. Piszę, jakie tematy są poruszane w filmie, bez ujawniania wydarzeń czy akcji, więc raczej nikomu frajdy z oglądania nie zabieram.

Moje dziecko 5-letnie akurat się bało i chciało wyjść z sali, więc piszę w oparciu o własne doświadczenie. Starszy, 10-letni syn był zachwycony.

ocenił(a) film na 10
azosiolek

Pisanie o śmierci najbliższych i sensowności zemsty to spoilery. W opisie dystrybutora i trailerach nie było mowy o tym, że brat Hiro ginie i młody chce dopaść odpowiedzialną za jego śmierć osobę.

ocenił(a) film na 8
queen_hurricane

Widzisz, ja nie napisałam kto ginie i na czym ma polegać zemsta. Ale Twoj komentarz właśnie cudownie zaspoilerowal ten wątek.