PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=320377}

Wschodnie obietnice

Eastern Promises
2007
7,1 36 tys. ocen
7,1 10 1 36294
7,1 55 krytyków
Wschodnie obietnice
powrót do forum filmu Wschodnie obietnice

Film mi się bardzo podobał i dlatego czuję niedosyt... chcę zobaczyć co będzie dalej ...

ocenił(a) film na 7
ubergirl

Ja również uważam, że zakończenie filmu pozostawiło zbyt wiele niedpowiedzeń i czegoś albo kogoś tam brakowało. Ogólnie w trakcie jego oglądania miałam wrażenie że niektóre wątki do siebie nie pasują - rosyjska mafia, gwałt, dziecko, Anna, good guy and bad guys - może pomysł na film był dobry, ale mnie nie zachwycił. A scena walki w łaźni miejskiej - Viggo był tam jak Robocop i trochę to nierealne, że po tylu ciosach był w stanie walczyć.

ocenił(a) film na 10
ubergirl

Nikolai zostaje 'królem' (nie po raz pierwszy ;)), poczym fsb robi czystki na ulicach londynu, o! ;p

ocenił(a) film na 8
ubergirl

Wg mnie właśnie skończył się w dobrym momencie - jakby pokazali rozbicie całej mafii przez fsb i jeszcze nie daj boże Viggo zakochanego w lekarce to film naprawde straciłby na wartości takim happyendowym hollywodzkim zakończeniem. Scena walki w łaźni no cóż, trochę zrobili z niego bohatera, ale bardziej dlatego, że ci dwaj kolesie się jakoś nie przyłożyli do zabicia go, walczyli od niechcenia:p Ogólnie kilka motywów, które nie miałyby miejsca w prawdziwym świecie(jeśli Viggo w realu byłby takim white knight'em to by nie przeszło), ale poza tym film naprawdę warty oglądnięcia,pozytywnie mnie zaskoczył
no i miły akcent w postaci skolimowskiego, który 'był w rezerwie kgb' haha

ocenił(a) film na 8
burpl

ja bym chciał 2 czesc, zeby pokazano dalsze perypetie rosjan
juz w 2 czesci nie musieli by pokazywac pielegniarki, bo po co, jej watek juz sie skonczyl i tyle