jeszcze nigdy nie obejrzałam filmu tak prawdziwego, filmu który by tak uzewnętrzniał uczucia. moje uczucia. to co mówi Sylwek, jest cholernie prawdziwe. dużo osób krytykuje ten film twierdząc, że nie tak wygląda alkoholizm... gówno wiedzą o alkoholizmie. nie zawsze jest tak samo, że tylko syf, ubóstwo, a alkoholik to osoba nie wykształcona.
Chyra jest genialny, w każdym jego grymasie widziałam ojca, w tonie głosu słyszałam ojca. Zresztą jeśli wierzyć ojcu to Kondratem nie jedną flaszkę obalił, kiedy był jeszcze człowiekiem wysoko postawionym...
jeszcze nigdy nie rozpłakałam się w pierwszej minucie film. katharsis nie nastąpił.
Racja, stary to film najbardziej prawdziwy. Chyra, Kondrat, nawet Koterski zagrali genialnie. Ten film powinien być polskim kandydatem do Oscara.
tak, również popieram. film bardzo dobry, poruszający trudny temat i większość niestety tego nie zauważa, myślą, że skoro to kontynuacja Dnia Świra to również będzie niemiłosiernie śmiesznie, niestety niektórzy nie potrafią tego zrozumieć. Mnie po obejrzeniu filmu było raczej smutno a nie do śmiechu. Smutno ale to nie znaczy, że mi się nie podobał, wręcz przeciwnie. Powinno być więcej takich filmów :)
powinno być "racja stara"
a po Dniu świra też mi było smutno. bo czy moje życie tak bardzo różni się od życia Adasia?
szczerze? wiem co przezywasz... i nikomu, naprawdę NIKOMU tego nie życzę ;(
W kinie cały czas plakałam, jakaś rodzina obok mnie patrzyla na mnie jak na idiotkę, a po projekcji stwierdzili, że film 'mało ambitny' i 'przereklamowany'...
chcialabym kiedys obejrzec ten film z tatą. ale... boję się.
wiecie co... ? to jest takie smutne gdy sie czyta ze inne osoby mają taka sytuacje w domu ja... :( ten film dla mnie jest oskarowy. zaden film NIGDY nie zrobił na mie takiego wrazenia i nigdy nie czułam sie oglądając jaki kolwiek film ze jest on o mnie... poprostu jakby ktoś nakrecił moje zycie...
10/10