PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=231725}
7,1 197 tys. ocen
7,1 10 1 196892
7,4 61 krytyków
Wszyscy jesteśmy Chrystusami
powrót do forum filmu Wszyscy jesteśmy Chrystusami

Nie sądziłem, że uda się Koterskiemu po "Dniu Świra" zrobić kolejny, moim zdanie nawet lepszy film. Świetne role Kondrata i Chyry.

Nie podobały mi się jedynie sceny zerżnięte z Dnia Świra, które da się zauważyć, jak choćby gadka syna z ojcem. Ale to niewielkie minusy, w porównaniu z tym, w jak genialny sposób potrafi Koterski pokazać chorobę alkoholową i w ogóle różne aspekty życia ludzkiego. Jest on doskonałym filozofem, psychologiem i tak dalej... robi filmy w tylko jemu charakterystyczny sposób i za to go cenię, zwłaszcza patrząc na inne polskie "superprodukcje". ;)

użytkownik usunięty
Zygfryd666

Zgadzam się. Moim zdaniem to ten film powinien nas reprezentować w walce o Oscara, a nie "Z odzysku". Nie wiem, czy miałby realne szanse na nominację, ale na pewno jest lepszym typem niż film Fabickiego.

ocenił(a) film na 8

uważam ten film za jeden z najlepszych filmow poslkich. jest rewelacyjny. Przekaz jaki niesie ten film jest ogromny, i to własnie dzieki temu ze ten film jest taki... "bezposredni" robi z niego arcydzieło... Koterski zagrał na prawde rewelacyjnie!!! az byłam sama zaskoczona. sceny z pozoru zrobione " na odpierdziel" nadaja filmu bardzo charakterystyczny wyraz temu filmu. Wiem ze nie kazdy potrafi zrozumiec ten film... i bardzo mnie to denerwuje zwłaszcza gdy pozniej ocenia go nagatywnie... no ale coż. aaa i zupełnie zgadzam sie z opinia na temat oskarów;) chcociaz nie jestem pewna czy ludzie ktorzy by go oceniali by zrozumieli jego "magie"

pozdrawiam fanów tego filmu ;-)