Nie sądziłem, że uda się Koterskiemu po "Dniu Świra" zrobić kolejny, moim zdanie nawet lepszy film. Świetne role Kondrata i Chyry.
Nie podobały mi się jedynie sceny zerżnięte z Dnia Świra, które da się zauważyć, jak choćby gadka syna z ojcem. Ale to niewielkie minusy, w porównaniu z tym, w jak genialny sposób potrafi Koterski pokazać chorobę alkoholową i w ogóle różne aspekty życia ludzkiego. Jest on doskonałym filozofem, psychologiem i tak dalej... robi filmy w tylko jemu charakterystyczny sposób i za to go cenię, zwłaszcza patrząc na inne polskie "superprodukcje". ;)
Zgadzam się. Moim zdaniem to ten film powinien nas reprezentować w walce o Oscara, a nie "Z odzysku". Nie wiem, czy miałby realne szanse na nominację, ale na pewno jest lepszym typem niż film Fabickiego.
uważam ten film za jeden z najlepszych filmow poslkich. jest rewelacyjny. Przekaz jaki niesie ten film jest ogromny, i to własnie dzieki temu ze ten film jest taki... "bezposredni" robi z niego arcydzieło... Koterski zagrał na prawde rewelacyjnie!!! az byłam sama zaskoczona. sceny z pozoru zrobione " na odpierdziel" nadaja filmu bardzo charakterystyczny wyraz temu filmu. Wiem ze nie kazdy potrafi zrozumiec ten film... i bardzo mnie to denerwuje zwłaszcza gdy pozniej ocenia go nagatywnie... no ale coż. aaa i zupełnie zgadzam sie z opinia na temat oskarów;) chcociaz nie jestem pewna czy ludzie ktorzy by go oceniali by zrozumieli jego "magie"
pozdrawiam fanów tego filmu ;-)