PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=231725}
7,1 197 tys. ocen
7,1 10 1 196886
7,4 61 krytyków
Wszyscy jesteśmy Chrystusami
powrót do forum filmu Wszyscy jesteśmy Chrystusami

Nie rozumiem jak można nie doceniać tego filmu. Same tematy, że to kaszana albo niewypał. Ciężko mi znaleźć w głowie lepszy polski film od tego.

ocenił(a) film na 10
sinol

Bo tym co chlają nałogowo to jest głupie bo się wstydzą tego a Ci co znają ten problem z boku wydaje się dobry. Ja naleze do tych drugich, ode mnie dycha.

sinol

Zgadzam się. Moim zdaniem to rewelacyjny i bardzo głęboki film, jeden z lepszych polskich filmów i też nie wiem czemu tak wiele osób go nie docenia.

użytkownik usunięty
celika

być może zbyt wiele osób nakręcało się po 'dniu świra' na podobny scenariusz, ale ten film ma nową historię i utrzymany jest w zupełnie odmiennym klimacie.
czasem trzeba troszeczkę dorosnąć i wtedy sięgać za takie pozycje.

Dopiero po trzecim obejrzeniu tego filmu naprawdę go zrozumiałem. Film jest RE WE LA CYJ NY!

ocenił(a) film na 10
sinol

Film jest rewelacyjny, osobiście znam kilka osób, które po jego obejrzeniu przestały pić a "piły jak smok" - ja się niestety do nich nie zaliczam... Każdy kto wie co to znaczy "ostre chlanie" i ma więcej niż 30 lat (nie mówię tu o nastolatkach, którym wydaje się, że obalenie piwka dziennie to już alkoholizm) doceni ten film i odkryje w nim wiele elementów własnego życiorysu. Powtarzam - film genialny, lepszy od "Dnia świra" chociażby pod tym względem o którym wspomniałem - z Adasiem z "Dnia..." mało kto mógł się utożsamiać - z Adasiem czy Sylwkiem z "WJC" owszem wielu... Śmieszą mnie wręcz wypowiedzi dzieciaków bawiących się w krytyków i besztających film, którego sensu po prostu nie zrozumieli. Pozdrawiam i otwieram kolejną flaszkę bo "ja się piję bo się boję być sam" ;)

ocenił(a) film na 8
DamazyTilgner

Twój wybór Damazy, Twój wybór. Niczyj inny.

sinol

Życie, po prostu, jak mówiom ^^
8/10

ocenił(a) film na 8
sinol

Niełatwy film, bolesny, ale jakże prawdziwy. Dobrze, że powstał.