PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=498675}
7,0 92 tys. ocen
7,0 10 1 91532
6,3 41 krytyków
Wszystko, co kocham
powrót do forum filmu Wszystko, co kocham

Film właśnie odpadł z Oscarowego wyścigu. Trochę szkoda, ale z drugiej strony to było do przewidzenia.

Sqrchybyk

Akademia pewnie miała problem ze zrozumieniem klimatu tamtych lat.

ocenił(a) film na 7
krzyzak

No tak, bo film jest przeciez na oskara, easy, kid.

ocenił(a) film na 8
krzyzak

Przypominam, że parę lat temu nagrodzili "Życie na podsłuchu", więc coś jednak o "klimacie tamtych lat" wiedzą. Nie mówiąc już o tym, że film był wcześniej na festiwalu w Sundance i podobał się zarówno publiczności jak i krytykom - skoro oni zaczaili, to i akademicy powinni.

Wersja, że po prostu znalazło się te 9 lepszych filmów jest dla mnie bardziej prawdopodobna ;-)

Sqrchybyk

Może i się znalazło 9 lepszych ale jakoś Sundance chyba ma lepszy "gust" filmowy niż akademia, choć oczywiście nie chcę jej ubliżyć.

ocenił(a) film na 8
krzyzak

Tematem Sundance jest kino niezależne, zwykle "małe" i kameralne. Nie wiem czy to lepszy gust, ale na pewno inny.

Sqrchybyk

Szkoda, że się nie udało, ale i tak nie zmienia to faktu, że to jeden z fajniejszych i ciekawszych polskich filmów ostatnich lat. Ma świetny klimat i na pewno jeszcze nie raz do niego wrócę.

ocenił(a) film na 10
Martin_Eden

W Polsce jeżeli jakiś film nie jest słaby ,obciachowy tudzież po prostu nudny , od razu przyczepia się jemu łatkę wielkiego dzieła . WCK jest filmem dobrym na którym szczerze się wzruszyłem a muzyka D.Blooma na długo pozostała w moim mózgu.Jednak nie ma się co oszukiwać i z ręką na sercu trzeba przyznać , że Oscara dostają filmy ( w dużej mierze , zaznaczam) wybitne a obraz Borcucha jest "tylko" filmem dobrym.