Postać Apocalypse'a przedstawiona po napisach zadziwia. Niestety mnie w sensie negatywnym.
Spodziewałem się kogoś, kto bardziej będzie przypominać komiksowego Apocalypse'a a
przedstawiono nam chudzinke z siwą skórą. Choć tym razem uszczypnę się w język zanim wysunę
więcej opinii, bo spodziewam się, że B. Singer niesamowicie z tą postacią nas zaskoczy ;) Bo
akurat to potrafi robić :)
x-men ewolucja Apocalypse w starożytności
http://www.youtube.com/watch?v=3hej7DeNm1U
x-men ewolucja Apocalypse w przyszłości
http://www.youtube.com/watch?v=nm8t5PPJpqA
Nie wiem nie byłem na jeszcze na ' X-Men DOFP ' i nie wiem czy zdążę pójść, ale Ja chciałbym aby filmowy Apokalips był jak najbardziej podobny do tego http://www.youtube.com/watch?v=t1THZ6r-bYU .
Zajrzyj w te linki, którego podał kolega na górze. Przedstawiają Apocalypse'a w przeszłości i przyszłości. Ten, którego Ty chciałbyś zobaczyć to Apocalypse w przyszłości. Ten, który pojawia się w scenie po napisach DoFP jest tym chudszym i jakby 'młodszym' w starożytnym Egipcie. Mam nadzieję, że upodobnią go do tego 'przyszłościowego'. To zapewne zależy od tego czy bohaterowie z First Class będą walczyć w swoim czasie czy też znowu będą się cofać.
Dzięki za doinformowanie ;)
Po prostu moja wiedza o ' X-Men ' jest wzięta głównie z tej wersji kreskówki którą podałem w linku, a potem dopiero z filmów.
Spoko :) Ja też oglądałem tą kreskówkę przez baaardzo długi czas :)
En Sabah Nur, którego widzimy w scenie po napisach jest taki a nie inny, bo on jeszcze nie był Apocalypse'em. Dopiero później się nim staje. W jednym z wywiadów Singer smiał się, że wielu ludzi sądzi, że Apocalypse będzie przedstawiony jak obcy, który pochodzi z innej planety. Od razu powiedział, że są to brednie :) W sumie ten, którego nie tylko Ty chcesz zobaczyć, bo ja również, wygląda trochę jak obcy ;)
https://www.youtube.com/watch?v=kXSZ2goMpyg - nie wiem jak Ty, ale Ja marzyłem by film z Apokalipsem był wzorowany na tej, że tak to określę sadzę, której podeślę 1 część, a ogólnie było ich chyba 3, albo 4, ale zdawałem sobie sprawę, że to wątpliwe, ponieważ film musiałby trwać chyba z 3 godziny, albo musieliby go podzielić na kilka części. Co do wyglądu Apokalipsa po napisach, to nie opisuj dokładniej jak wygląda, bo nie byłem na DAFP i raczej nie pójdę :( , a nie chciałbym zbyt dużo wiedzieć wcześniej.
Spoko. Ja byłem wczoraj po raz drugi i chętnie poszedłbym jeszcze jeden raz :)
Co do wyglądu Apocalypse'a - ten, który pokazujesz jest według mnie niesamowity :) Jak będzie wyglądać w filmie dowiemy się dopiero przy premierze nowej części. Mam tylko nadzieję, że Singer wyjdzie szybko ze swoich problemów i rozpoczną pracę nad X-men: Apocalypse.
A co w tym niby niekomiksowego?
Zapewne Twoim wyobrażeniem jest Apocalypse z teraźniejszości/przyszłości w Celestial Armor po przejściu przemiany w komorze. Tyle, że on taki nie był zawsze jak Ci już ukazano.
Do tego to jest tylko zajawka dla fanów uniwersum, którzy zdają sobie sprawę z origins postaci ;)
Wiem, że Apocalypse przejdzie przemianę w komorze, dlatego liczę, że właśnie ten 'po komorze' będzie zrobiony bezbłędnie :) Po prostu według mnie to dziwnie wyglądało, że taka chudzinka buduje piramidę i całokształt tej sceny był zrobiony za bardzo... bajkowo... Za to muszę pogratulować twórcom filmu DoFP 'urzeczywistnienia' wyobrażenia Sentinelów z teraźniejszości/ przyszłości. Moim zdaniem genialne :D
Nie wiem dlaczego, ale mi przez dłuższą chwile wygladał jak kobieta. Zupełnie ta postać mi nie pasowała, ale licze na miłe zaskoczenie :).
I na pewno je otrzymamy :) Jestem tylko ciekaw czy ktoś dołączy do grupy mutantów walczących z Apocalypse'em czy tylko ta garstka, którą mieliśmy okazję poznać w tej w DoFP
A gdzie k**** scena bonusowa jak Apocalypse opanuje ciało młodego Magneto (Fassbender) i zyskuje niszczycielską moc?? Gdzie ta scena i czy ona w ogóle będzie?
Simon Kinberg, który jest współscenarzystą mówił, że w X-men:Apocalypse, postać tytułowego bohatera z pewnością będzie wyglądać inaczej niż w scenie po napisach. Singer sugerował kiedyś, że zostanie zastosowana technologia motion-capture, ale kto tam go wie. Aktualnie ma swoje prywatne problemy, więc nie wiadomo nawet czy to on stanie za kamerą tego filmu.
Akcja ma zostać osadzona w latach 80, więc żadnych podróży w czasie bym się już nie spodziewał.
Z głównej obsady na pewno powrócą w swoich rolach: Fassbender, Lawrance, Hoult, McAvoy, a ostatnio potwierdzono też Petersa (Quicksilver). Singer wspominał coś o takich postaciach jak Gambit i młodsza wersja Nightcrawlera. Jako, że film prawdopodobnie opowie też o formowaniu się grupy X-MEN to być może zobaczymy młodsze wersje postaci z X-menów i X-men 2: Jean Grey, Scott Summers, Storm.
Ja bym z chęcią zobaczył Singerowską wersję Scarlet Witch.
Ja właśnie czytałem gdzieś, że sam Singer potwierdził, że w X-men Apocalypse pojawią się młodsze wersje Jean, Scotta i Storm. Nie widzę nikogo innego w roli Storm niz pani Berry... Jednak jako młodziutka Storm raczej by się nie nadawała ;)
Co do Scarlet Witch to również chętnie bym ją zobaczył. Jestem zawiedziony, że nie zobaczę już Azazela, bo jakoś mi się najbardziej spodobał w First Class.
Przecież to był En Sabah nur, a nie jeszcze Apocalypse.
Ludzie poczytajcie najpierw trochę komiksów, zanim zaczniecie narzekać.
A Ty zrozum tekst zanim skomentujesz. Mi chodzi o zekranizowanie samej postaci NURA, na którego i tak wszyscy na filmwebie mówią Apocalypse, więc po jakiego grzyba mam ich wszystkich poprawiać, skoro Ty juz to robisz?
Bardzo dobrze rozumiem, masz jakieś zastrzeżenie do wyglądu który został zekranizowany tak samo jak w komiksie.
En Sabah Nur na początku był chudziną.
Wiem, jednak aktorzyna, który został wybrany do grania tej postaci wygląda jak kobieta. W komisie Nur był przedstawiony na tyle fajnie, że można było nad jego postacią trochę bardziej popracować w filmie. Zresztą cała scena po napisach w DoFP mnie zawiodła. Za bardzo 'bajkowa'.
Taki jest klimat tej postaci, wygląda tak samo jak Ra w Stargate.
Młody En Sabah nur był szczupły i miał długie włosy.
Szczupłość i długie włosy nie czynią z Ciebie kobiety. Twarz - to już inna gadka.
Ten aktorzyna nie będzie grał w Apocalypse roli Apocalypse'a ;)
Postać dostanie recast, a tu wybrano przypadkowego aktora byle było ;)
Recast aktora do roli Apocalypse'a jest pewny. Dołączam się do narzekań, że aktor przypomina bardziej jakaś "Lady Apocalypse". Wiem, że z jednej strony to młody En Sabah Nur, ale czy zauważyliście, że w ostatnich sekundach w tle pojawili się już czterej jeźdźcy apokalipsy?
No i podobnie jak @zombie001 chętnie zobaczyłbym singerowską wersję Scarlet Whitch i oby była lepsza niż ta dziewczynka z posteru:
http://comicbook.com/blog/2014/01/30/scarlet-witch-teased-in-new-x-men-days-of-f uture-past-photo/