PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=698051}
6,8 117 tys. ocen
6,8 10 1 117457
4,9 52 krytyków
X-Men: Apocalypse
powrót do forum filmu X-Men: Apocalypse

Jak sądzicie i kogo byście woleli? :)

Osobiście wolę tę nową, z First Class, chociaż trochę się niepokoję, jak wypadną w Days of
Future Past... Mam nadzieję, że przynajmniej utrzymają poziom :)

ocenił(a) film na 9
Rachel3

Z plotki wynika, że ma być ekipa z First Class.
Co nie wyklucza udziału starszej ekipy.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Mowiacy_do_reki

Tyle, że w teraźniejszości Mystique utraciła moc. :( Szkoda, bo podzielam zdanie.

ocenił(a) film na 9
DeanThomas

Tyle, że lekarstwo jest czasowe.

deamon82

Głupi ja, no przecież, choćby Magneto jest dobrym przykładem.

DeanThomas

Na razie nie wiemy na jakiej zasadzie Magneto odzyskał moce. Niemniej zgadzam się, że Rebecca boje na głowę Jennifer

bezprym

nie bije.
Moim zdaniem Raven jest jeszcze młoda, dopiero się rozkręca, brak jej jeszcze tej tajemniczości i bezkompromisowości którą mają starsze laski:)

ocenił(a) film na 7
deamon82

Trochę mi szkoda Rogue przez to XD Bo przecież już go nie produkują, prawda?...

ocenił(a) film na 5
Rachel3

Pewnie będą obie po trochu, skoro film ma się dziać w dwóch płaszczyznach czasowych.

ocenił(a) film na 7
Flinston1987

W sumie to z tym filmem nie wiadomo. A przynajmniej nic o tym nie słyszałam...

ocenił(a) film na 5
Rachel3

W ' X-men DOFP ' mają być 2 połączone obsady ( będą zarówno starzy jak i młodzi Xavier & Magneto ) bo Wolverin się cofnie w czasie.

ocenił(a) film na 7
Flinston1987

W X-men DOPF to wiem :) Ale to dyskusja o kolejnej części.

Rachel3

wróci james mardsen i famke janssen wole stara osade już myslałam że nigdy jean nie zobacze :* a tu taki zaciesz tylko czekać na info o obsadzie

ocenił(a) film na 4
Rachel3

Obsada musi być nowa, bo i Ian McKellen i Patrick Stewart, szczególnie ten pierwszy mają już swoje lata i będzie im coraz ciężej wcielać się w role, a skoro mamy nowych, świetnych Magneto i Xaviera, to czemu ich nie wykorzystać, w końcu X: Apocalypse jest planowany dopiero na 2016. Hugh Jackman też nie wygląda już jak na początku XXI wieku, gdy zaczynał jako Wolverine, a grając rolę kogoś, kto bardzo wolno się starzeje, to ciężko sobie to wyobrazić.
Ja jestem ciekaw jak będzie wyglądał En Sabah Nuhr, jeden z moich ulubionych bad guy'ów w Marvel Universe.

Rachel3

ja wolę starą obsadę kilku nowych mutantów też mogli by dodać jeszcze np Magme,

ocenił(a) film na 7
Rachel3

Ostatnio pojawiło się info, że jednak pojawią się obie ekipy. Co o tym sądzicie? Ja osobiście wolałabym jedynie tę młodszą... :(

ocenił(a) film na 5
Rachel3

Z tego co tam było napisane, akcja miałaby się dziać po dwóch filmach z nowej serii a przed starą, więc mogliby być nowi aktorzy do obytych postaci. Ale stara ekipa też spoko, tylko zmieniłbym Jannsen, powinni zatrudnić choć trochę młodszą aktorkę bo Jean wygląda po prostu staro. Osobiście załamałem się zmianą Kitscha na Tatuma jako Gambita, o ile ten w ogóle będzie... Szkoda, że zmarnowali Icemana, zrobili z niego młodszego X-mena, więc jak mają się cofnąć trochę w czasie to nie może stać się nagle rówieśnikiem tych dorosłych, którzy być może będę odrobinę młodsi.

Rachel3

Według mnie- co za dużo, to nie zdrowo. Połączenie obsad w "X-Men: DoFP" było wg mnie świetnym, ale jednorazowym pomysłem i dało starej obsadzie godne pożegnanie. Wolałbym, żeby skupili się na młodej ekipie, bo wałkowanie tego samego pomysłu z łączeniem dwóch planów czasowych może być naciągane, męczące i zbyt ryzykowne.

ocenił(a) film na 7
KrissC

W 100% się zgadzam. Mogliby dać już spokój z Wolverinem (no ileż można?), a dodać może jakiś nowych mutantów o ciekawych mocach... W DOPF dali np. Blink, której moc jest świetna, ale niestety była w ekipie z przyszłości... Moim zdaniem zbyt łatwo pozbyli się Emmy, Angel i reszty, przez co zostali a) z małą ilością mutantów i b) z jeszcze mniejszą ilością kobiet.

Rachel3

Zgiń !! Przepadnij !!! :))
nie zgadzam się na usunięcie Wolverina, choć on w sumie ma swoje osobne historie kinowe:)

ocenił(a) film na 7
waleczny_kurczak_III

Zmartwię Cię, ale sam Hugh Jackman stwierdził, że ma już dość Wolverina... XD

Rachel3

ach motyla noga :(
najbardziej jednak martwi mnie to, że pewnie zastapią go jakimś pseudo super przystojniakiem przerobionym na nieco rozczochranego. Faceci w dzisiejszych filmach o superbohaterach są jacyś niedorobieni, a to lalusie landrynkowi, a to histerzy z zapadniętą klata....ach ach jej

ocenił(a) film na 8
waleczny_kurczak_III

Czy ja wiem.
Po prostu potem w filmach nie będzie już Wolverine'a.

ocenił(a) film na 8
Rachel3

Nie napisali ;)

Oryginalnie w wywiadzie jest info, że KTOŚ ze starej ekipy (być może więcej niż jedna osoba) pojawi się w Apocalypse. Tylko, że autor newsa na fw nie rozumie angielskiego i zaczął pisać bzdury ;)

ocenił(a) film na 7
Dealric

Aha, takie buty XD Okay, mi to pasi ;)

Rachel3

Obie ekipy :) Bardzo chcę powrotu Jean.

ocenił(a) film na 5
Damx123

Ja za to nie wiem, jak można było ciągnąć tą całą filmową sagę bez Cyclopsa. No wiadomo, był w starej serii ale nie wyeksponowali go jakoś jako lidera a potem tak sobie uśmiercają.

DevilGotMyWoman

No Jego rola była dość skromna...Najwięcej było Go chyba w jedynce. W dwójce był...ale mało, a jak był to był po stronie "złych.
W trójce to już całkiem, bez komentarza.
A jednak Jego rola w komiksach była bardzo ważna.
W filmach ....Jego rola była bardzo symboliczna.
Więc mam nadzieje, że zobaczymy Go ponownie i będzie Go więcej na ekranie.

ocenił(a) film na 5
Damx123

Dobrze prawisz. Ciężko mi było oprzeć się wrażeniu, jakby to Wolverine kierował cała grupą, choć jednocześnie był kreowany, jakby z X-men nie chciał mieć nic wspólnego (choć ten ostatni osąd ma się już nijak chyba do ostatniej części X-men).

DevilGotMyWoman

No Wolverine to zdecydowanie główna postać filmów. Jego było, jest najwięcej. I jest bardzo lubiany, chociaż szczerze pisząc...ja jakoś nigdy nie przepadałem za Nim aż tak bardzo. Wolałbym zobaczyć więcej Cyclopsa, Jean, Storm. Chociaż Scott jako postać nie jest tak interesująca...ale jest bardzo ważna. Jean tak samo, ciekawa nie jest...jako feniks miała chociaż jakiś charakter. Ale mimo wszystko i tak Ją lubię. I chciałbym zobaczyć Ich więcej w kolejnych filmach.

Rachel3

Musi być stara ekipa. ci z pierwszej są za kolorowi jak dla mnie.
Od sceny Wolverina schodzącego po schodkach z Blackbird w DofFP, uznałem że to są moi X-meni.
X-meni którzy dorównują Avegersom którzy mogą nakopać Apocalipso.

Rachel3

Myślę że jesli starzy są lepsi jak patrze na Mystique w nowym wydaniu to aż mnie ściska...... wiem że jest to uzdolniona aktorka ale nie pasuje do tej roli