http://marvelcomics.pl/news/index/id/23268/X-Men:-Apocalypse-bez-Stewarta-i-McKe llena
i dobrze, po co tam oni? Jak na moje w filmie mogliby być tylko McAvoy, Fassbender i niezniszczalny Jackman ;p choć ok, czekam na sceny Erika z Mystique (których ma być mnóstwo, jeśli wierzyć plotkom), więc Lawrence też jest w tym gronie niezbędna.
Popieram ;)
Trochę ciężko będzie przestawić się na młodych (moim zdaniem nie za bardzo dopasowanych) aktorów, a McAvoy, Fassbender, Lawrence i Jackman by sami sobie poradzili, bo moim zdaniem trochę ciężko już jest połapać się w czasie.
A mnie szkoda że nie będzie starego Magneto i Profesora Xawiera bo to były ważne postacie dla całego świata X-menów ;/ A ten młody aktor grający Magneto i Charlesa jakoś mnie nie odpowiadają ,ogólnie nie pasuje mnie ich przedstawienie jako młodych postaci z tymi aktorami którzy ich grają .Aktorzy którzy grali starszego Profesora Xawiera i Magneto byli lepsi i bardziej mnie odpowiadali niż te młode wersje z Pierwszej Klasy czy Przeszłość która nadejdzie ;/ Bardzo mnie męczyła także ta cała błazenada z ich młodości .Jedynie kto dobrze się wykazał w ostatnim filmie z serii to Hugh Jackman który nadal trzyma formę .Ja wiem że stary Magneto nie wiele zdziała w filmie ale jakoś wolę tego pana niż tego młodego który wydaje się jakby grał w dziecinnym filmie ;/ Ogólnie to te części z młodymi aktorami grającymi X -menów zachowywali się jakby grali w filmie skierowanym tylko dla młodych widzów :( A X-men 1-3 jeszcze nie było tym systemem nakręcone że wydawało się jakby to był film tylko i wyłącznie dla dzieciaków ;( A już Pierwsza klasa zalatywała filmem dla młodej widowni .
Zgadzam się, bez tych starszych to już nie to samo, mogliby chociaż mieć jakieś cameo. Fassbender jeszcze jako tako, ale McAvoy kompletnie nie pasuje mi na Profesora.
Ten twój post jest makabryczny stylistycznie, ale to takie małe moje zboczenie.
O ile jeszcze byłbym w stanie zrozumieć twoje zarzuty pod względem "Przeszłości...", o tyle w ogóle nie mogę sie zgodzić z opinią nt. "Pierwszej klasy". Jest znacznie okrutniejsza i intensywniejsza emocjonalnie od któregokolwiek z wcześniejszych filmów.
A młody Magneto jest bezkonkurencyjny, Xavier zresztą też.
Ja mam całą serię na Dvd i przykładowo mnie się podobała część Ostatni Bastion i Geneza Wolverine które były skrytykowane przez krytyków i dostały słabe noty .Pierwsza Klasa podobało się mnie ukazanie postaci Magneto który był tam moim zdaniem najbardziej dojrzałą postacią ukazaną w filmie .Ale co do Przeszłości która nadejdzie na dvd dobiła ten film zmiana taka że zastosowano dubbing polski ;/ Co dalej film Pierwsza Klasa i Przeszłość która nadejdzie to już taka zmiana jest .Akurat akcja walki w Pierwszym Bastionie była dobra ale przyznam że końcowa walka w Pierwszej Klasie też była w miarę widowiskowa .Mnie się podoba ta seria i bardzo lubię te postaci z świata X-menów. To co do części powiem że w X -men podobało się mnie ukazanie walki Magneto który chciał zrobić mutanta i zrobił z tego premiera który był przeciwko nim . Dalej w X-men 2 też był ten sam motyw. Ogólnie części 1-3 to walka mutantów z ludzmi i taka jakby chęć przeciwstawienia się im .Akurat Magneto jako młodzieniec był przedstawiony dobrze bo od początku walczył z ludzmi którzy nie rozumieli mocy mutantów .