PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=698051}
6,8 117 tys. ocen
6,8 10 1 117459
4,9 52 krytyków
X-Men: Apocalypse
powrót do forum filmu X-Men: Apocalypse

http://marvelcomics.pl/news/index/id/23268/X-Men:-Apocalypse-bez-Stewarta-i-McKe llena

ocenił(a) film na 6
wort801

i dobrze, po co tam oni? Jak na moje w filmie mogliby być tylko McAvoy, Fassbender i niezniszczalny Jackman ;p choć ok, czekam na sceny Erika z Mystique (których ma być mnóstwo, jeśli wierzyć plotkom), więc Lawrence też jest w tym gronie niezbędna.

tolerancja91

Popieram ;)
Trochę ciężko będzie przestawić się na młodych (moim zdaniem nie za bardzo dopasowanych) aktorów, a McAvoy, Fassbender, Lawrence i Jackman by sami sobie poradzili, bo moim zdaniem trochę ciężko już jest połapać się w czasie.

VivjenSnow

Ależ to cały urok Marvela, że ciężko się połapać w czasie ;)

ocenił(a) film na 5
wort801

A będzie Jackman ?

zizulek13

Będzie ....

użytkownik usunięty
wort801

A mnie szkoda że nie będzie starego Magneto i Profesora Xawiera bo to były ważne postacie dla całego świata X-menów ;/ A ten młody aktor grający Magneto i Charlesa jakoś mnie nie odpowiadają ,ogólnie nie pasuje mnie ich przedstawienie jako młodych postaci z tymi aktorami którzy ich grają .Aktorzy którzy grali starszego Profesora Xawiera i Magneto byli lepsi i bardziej mnie odpowiadali niż te młode wersje z Pierwszej Klasy czy Przeszłość która nadejdzie ;/ Bardzo mnie męczyła także ta cała błazenada z ich młodości .Jedynie kto dobrze się wykazał w ostatnim filmie z serii to Hugh Jackman który nadal trzyma formę .Ja wiem że stary Magneto nie wiele zdziała w filmie ale jakoś wolę tego pana niż tego młodego który wydaje się jakby grał w dziecinnym filmie ;/ Ogólnie to te części z młodymi aktorami grającymi X -menów zachowywali się jakby grali w filmie skierowanym tylko dla młodych widzów :( A X-men 1-3 jeszcze nie było tym systemem nakręcone że wydawało się jakby to był film tylko i wyłącznie dla dzieciaków ;( A już Pierwsza klasa zalatywała filmem dla młodej widowni .

Zgadzam się, bez tych starszych to już nie to samo, mogliby chociaż mieć jakieś cameo. Fassbender jeszcze jako tako, ale McAvoy kompletnie nie pasuje mi na Profesora.

ocenił(a) film na 6

Ten twój post jest makabryczny stylistycznie, ale to takie małe moje zboczenie.
O ile jeszcze byłbym w stanie zrozumieć twoje zarzuty pod względem "Przeszłości...", o tyle w ogóle nie mogę sie zgodzić z opinią nt. "Pierwszej klasy". Jest znacznie okrutniejsza i intensywniejsza emocjonalnie od któregokolwiek z wcześniejszych filmów.
A młody Magneto jest bezkonkurencyjny, Xavier zresztą też.

użytkownik usunięty
Mlodzik91

Ja mam całą serię na Dvd i przykładowo mnie się podobała część Ostatni Bastion i Geneza Wolverine które były skrytykowane przez krytyków i dostały słabe noty .Pierwsza Klasa podobało się mnie ukazanie postaci Magneto który był tam moim zdaniem najbardziej dojrzałą postacią ukazaną w filmie .Ale co do Przeszłości która nadejdzie na dvd dobiła ten film zmiana taka że zastosowano dubbing polski ;/ Co dalej film Pierwsza Klasa i Przeszłość która nadejdzie to już taka zmiana jest .Akurat akcja walki w Pierwszym Bastionie była dobra ale przyznam że końcowa walka w Pierwszej Klasie też była w miarę widowiskowa .Mnie się podoba ta seria i bardzo lubię te postaci z świata X-menów. To co do części powiem że w X -men podobało się mnie ukazanie walki Magneto który chciał zrobić mutanta i zrobił z tego premiera który był przeciwko nim . Dalej w X-men 2 też był ten sam motyw. Ogólnie części 1-3 to walka mutantów z ludzmi i taka jakby chęć przeciwstawienia się im .Akurat Magneto jako młodzieniec był przedstawiony dobrze bo od początku walczył z ludzmi którzy nie rozumieli mocy mutantów .

To z translatora?