X-Men: Apocalypse rozegra się dokładnie w roku 1983, czyli dziesięć lat po wydarzeniach z "X-Men: Przeszłość, która nadejdzie".
http://stopklatka.pl/wiadomosci/-/126085606,w-polsce-trwa-komunizm-a-x-men-przez ywaja-apokalipse
Opowieść skupi się głównie na bohaterach znanych z "Pierwszej klasy", ale należy też oczekiwać niektórych postaci z oryginalnej obsady "X-Men". Niemal pewne jest pojawienie się Hugh Jackmana w roli Wolverine'a. Powinniśmy też zobaczyć Patricka Stewart w roli Profesora X. W maju zaś oficjalnie potwierdzono, że Channing Tatum wcieli się w Gambita.
Premiera "X-Men: Apocalypse" zaplanowana została na 27 maja 2016 roku.
Hmmm, sądziłem ,że przyszlośc którea nadejdzie kończy sie gdzies w niedalekiej przyszłości/teraźniejszosci. To w jakich czasach budzi sie logan w szkole w "nowej" linii czasowej?
Właściwie to logan mógł sie obudzić w dowolnym czasie bo przeciez swoimi czynami wymazał przyszłość od czasów first class. Więc w tej "nowej linii " nie doszło do wydazen z ost bastionu. Myślę,że dopiero następna częśc xmenów odpowie nam na te pytania. Póki co możemy się tylko domyślać. Bo chyba nie będzie dokładnie tak jak w komiksach.
Budzi się w 2023 czyli roku z którego przybył.
W Apocalypse jeśli pojawi się Wolverine (co niby nie jest 100% pewne, ale raczej możemy tak zakładać) to będzie to Logan z przeszłości, ten w którego ciele obudził sięten z przyszłości ;)
Już się boję tej stylówy i fryzur rodem z lat osiemdziesiątych :)
Wolverine na pewno się pojawi, ciekawe tylko czy na dłużej, czy tylko na parę sekund "bo musi".
Jako jeźdźca Apokalipsy, więc z pewnością dłużej niż parę sekund.
I nie będzie to Wolverine, a zapewne Death.
na 100% wiadomo że akcja Apocalypse bedzie dziala sie TYLKO w 1983 ? bo mi sie tak niewydaje. ostatnio byly jakies newsy że bedą znowu zabawy z czasem czy coś podobnego (bo tworcom spodobał sie pomysł) tak by z Apocalypsem walczyły też mutanty znane z orginalnej trylogii. według mnie wlasnie akcja powinna sie dziac tez w przyszłosci.
Na pewno główna część fabularna będzie miała miejsce w 83.
Do tego dojdzie origins Apocalypse'a (czyli starożytny egipt, możliwe, że różne okresy pomiędzy). Były plotki o zabawie czasem, ale nie jest to nic pewnego (choć wybór głównego łotra daje na to szanse).
W komiksie z Apocalypsem walczono wielokrotnie, w różnych składach więc tak na to bym nie patrzył.