PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608593}

Yuma

2012
6,3 77 tys. ocen
6,3 10 1 76877
5,2 28 krytyków
Yuma
powrót do forum filmu Yuma

Obejrzałem film ze względu na powrót duchowy do lat dziewięćdziesiątych, gdzie osoby takie
jak Zyga byli młodymi wilkami tego okresu. Niestety mocno się zawiodłem. Nie wiem, czy może
oglądając "Yumę" patrzyłem przez pryzmat "Młodych Wilków", "Miasta prywatnego" ewentualnie
biorąc pod uwagę "Pierwszy milion". Film nie obrazuje realiów czasów postkomnistycznych
zaraz po transformacji. Jakub Gierszał zagrał dośc drętwo jak na dzieciaka, który miał świat
pod nogami (bynajmniej on tak to uważał). Fabuła jest dośc mocno naciągana wraz z
odzwierciedleniem lat dziewięćdziesiątych. Bo kto widział takie galerie wtedy w Niemczech,
buty Nike czy Adidas o kroju które możemy dziś znaleźć, a szczególnie Cadillaca Devilee'a w
tamtym okresie jako obiekt westchnien i pogoni za zachodem. Rolę Kota jako szalonego
rosjanina ciągnącego spirytus w cysternach z ciągnikam z XXI wieku jest bez komentarza. W
tym filmie tak naprawdę jest mało pozytywów. Jeśli ktoś miał podobne nadzieje jak jak, lepie by
ten film ominął lub obejrzał gdy bedzie on emitowany w TV na święta lub inne okazje.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
pulkownik_molibden

Nic dodać, nic ująć.