Dobrze, że w Polsce powstają takie filmy, bo to "prawda czasu - prawda ekranu". Świetna rola Gierszała a Katarzyna Figura jako ciotka po prostu wymiata! :) Im starsza - tym lepsza! :)
A czemu tylko 7? Ano - zabrakło mi w filmie amerykańskiego dynamizmu, jakiegoś kopa, pościgów, mordobicia, strzelaniny, uderzenia, tempa.
Aktorzy lepsi niż scenarzysta i reżyser.
SIEMA!!! TAK JAK NAPISALES SWIETNA ROLA GIERSZALA I FIGURY ALE NIE ZAPOMINAJ O REWELACYJNEJ ROLI TOMASZA KOTA... KOLES WCIELIL SIE W SWOJA ROLE CALYM SERCEM I JAKO BRUTALNY RUSEK WYPADL NAPRAWDE PRZEKONUJACO... FILM ZROBIL NA MNIE WIELKIE WRAZENIE I NAPEWNO WIEKSZE NIZ PRZEREKLAMOWANY "80 MILIONOW"!
Dokładnie, Tomasz Kot tutaj pokazał swój talent aktorski. Jak zobaczyłem tego ruska, to odrazu przeszło mi skojarzenie Tomasza Kota z komediowym aktorem, tylko pomyślałem sobie "ale sku***el, nie chciałbym takiego spotkać na ulicy" :P Np taki Misiek Koterski w filmie chrzest nie potrafił mnie przekonać do siebie jako do gangstera, a Tomasz Kot, który gra głównie w komediach, odrazu mnie przekonał, że potrafi też wcielić się z złego psychola :)
PISZE Z DUZYCH ALE NIE JEST TO DOWOD MEGO KRZYKU POPROSTU TAK MI WYGODNIEJ... WRACAJAC DO TEMATU TOMASZA KOTA TO Pijany_Mistrzu KOT NAPRAWDE PRZESZEDL SAM SIEBIE. TO NAPRAWDE KUNSZT AKTORSKI Z GLOWNIE KOMEDYJEK ZAGRAC W DRAMACIE OBYCZAJOWYM I TO TAK SWIETNA ROLE... WEDLUG MNIE KOLES POWINIEN DOSTAC ZA TO JAKAS NAGRODE. NA ZAKONCZENIE DODAM ZE OSTATNIO OGLADAM SPORO POLSKICH WSPOLCZESNYCH FILMOW I TO WLASNIE "YUMA" POTEM "SENNOSC", "WSZYSTKO CO KOCHAM", "SWINKI" I "BENEK" ZROBILY NA MNIE DUZE WRAZENIE. KTO NIE WIDZIAL TYCH FILMOW SERDECZNIE POLECAM.
80 milionów to przy Yumie kupa g***. TO BYŁ TOMASZ KOT??? Jezu, w życiu bym nie powiedział! Faktem jest że nie zwróciłem uwagi na listę płac. Jeśli tak to naprawdę Tomasz Kot przeszedł samego siebie. Wielka rola, naprawdę! Sądziłem że ta zdegenerowana ruska morda to jakiś Rusek po prostu zaimportowany do filmu a tymczasem... no, no... WIELKIE BRAWA DLA PANA TOMASZA! Genialnie zagrał!
Po co mordobicie jak można lody porobić ? Prawda czasu ??? Jak Cie nie było wtedy na świecie to zapytaj kogoś kto żył wtedy albo poczytaj książkę gimbusie...