bo zastanawiam się czy iść. PROSZĘ, bez spoilerów - czy film ma taką wysoką ocenę, bo
jest po prostu dobry, czy dlatego, że gra tam Gierszał...?
Szanownemu Panu sugerować pozwoliłbym sobie przyjrzenie się komentarzom na forum. Sądzę, iż odpowiedź na pytanie nie zajmie wówczas Szanownemu Panu zbyt wiele czasu. Pozdrawiam serdecznie.
Ależ Szanowny Panie. Dominująca ilość spoilerów znajdujących się w większości komentarzy zmusiła mnie do zadania owego pytania. Liczyłem na konstruktywną odpowiedź, a nie na pieprzenie o dupie Maryni.
Dziękuję.
W takim razie nie pozostaje mojej skromnej osobie nic innego, jak Szanownemu Panu film polecić - jest z całą pewnością na Szanownego Pana poziomie. Pozdrawiam serdecznie.
Patrząc na Szanownego Pana ocenę... a z resztą, nie chcę wdawać się w bezsensowną i nie prowadzącą do niczego kłótnię.
Tak, tak, film jest absolutnie cudowny zarówno pod tym względem, że niesamowicie śmieszny oraz, że także tragiczny, w taki sposób, że ten tragizm wdziera się wręcz do serca przez naprawdę mistrzowską grę Gierszała... Poza tym Figura też jest cudowna :).
Byłam dzisiaj. Mnie osobiście się bardzo podobał i nie dlatego, że Jakub Gierszał (którego zresztą coraz bardziej podziwiam :)) tam grał, tylko dlatego, że klimat filmu był niesamowity. Wciągnął mnie do reszty i wypluł dopiero na końcu. Polecam serdecznie !