PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608593}

Yuma

2012
6,3 77 tys. ocen
6,3 10 1 76880
5,2 28 krytyków
Yuma
powrót do forum filmu Yuma

No wiec zaczne od małego wprowadzenie.Wiec uwazam ze polskie filmy siegły juz dna a zwlaszcza komedie choc niewiem czy to sa komedie bo nic smiesznego w tych filmach niema poza aktorami którzy przyjmujac takie role sa wstanie robic z siebie totalnych debili i co najgorsze załosnych a nie smiesznych.Moja przygoda z tymi nastawionymi na głupiego polskiego widza filmami zaczeła sie od super komedi pt: ,,Ciacho" na ktora wybrałem sie do kina bo w koncu niby komedia roku no to pomyslałem bedzie smiesznie moze choc troche i tak sie zdziwiłem ogladajac ten film ze niedosc ze nikt w kinie sie niesmial to jeszcze główni aktorzy robili z siebie takich debili ze głowa mała a to jakiego debila zagrał Małaszynski to az dziw bierze ze mozna sie tak skompromitowac dla pieniedzy no ale widocznie mozna czego jest on przykładem idealnym.No wiec tyle o ciacho no ale potem było jeszcze gorzej i swietne komedie wyrosly jak grzyby po deszczu no wiec weekend,sztos 2,kac wawa,wyjazd integracyjny,pokaz kotku co masz w srodu,ile wazy kon trojanski.No i jeszcze sporo innych hitów których jakosc mozna porównac do gry naszej reprezentacji w piłke o ile tych ludzi bez ambicji mozna nazwac piłkarzami ja wole okreslenie kopacze ale jak kto woli:).A teraz do rzeczy na temat filmu aby pomóc co niektórym odpowiedziec na pytanie wydac 20 zl czy nie odpowiem szybko wydac i to czym predzej bo film jest swietny bynajmniej mi sie tak bardzo podobał i z tego co mozna bylo zauwazyc reszcie sali tez film jest swietny teksty smieszne i co najwazniejsze niewymuszone w durny sposób naturalne odzywki bawiace do łez momentami.Aktorstwo najwyzsza pólka nawet niemyslałem ze aktorzy serialowi tak dobrze sie spisza w filmie tego typu i Gierszał wydawalo mi sie ze niebedzie sie nadawał wrecz przeciwnie byl genialny tak jak reszta jego kumpli jak i cała obsada a Mlot(Jakub Kamieński )To majstersztyk juz jak go widzialem to sie smiałem niewspomne jak juz cos mówił rewelacyjny aktor.Dlaczego widze go pierwszy raz w komedi skoro jest taki dobry niewiem widocznie rezyserom lepiej obsadzac geniuszy w stylu Malaszynski,Pazura,Sztur,i reszta starej zardzewiałej kliki włacznie z Janem Nowickim na czele ale rozumiem ze trzeba jeszcze dorobic do emerytury.Trzeba ustapic miejsca mlodzierzy oni teraz rozdaja karty idealnym przykładem jest Yuma komedia,sensacja,dramat wszystko jest w tym filmie i zapomniałbym Tomasz kot byl genialny jako rusek wielki szaczun dla wszytkich włacznie z katarzyna figura:).Oczywiscie To jest moja opinia na temat tego filmu i moje zdanie na tema tego co napisalem kazdy ma prawo miec swoje.Oki pozdrawiam wszystkich i zapraszam do dyskusji co wy uwazacie na ten temat i oczywiscie zachecem niezdecydowanych na pójscie do kina:).

ocenił(a) film na 8
mastafaraj

Oczywiescie Chłopaki nieplacza Poranek kojota Nic smiesznego czy Kariera nikosia dyzmy lub testosteron byly genialne ale nieoszukujmy sie sa to filmy zprzed 10 lat czy jakos tak wiec nie zyjmy wspomnieniami:).

ocenił(a) film na 7
mastafaraj

Ja bym aż tak nie zapędzał,ale da się obejrzeć bez problemów,co w przypadku polskiej produkcji jest dużym osiągnięciem.Tak na marginesie ziomeg :strasznie ciężko się ciebie czyta.

ocenił(a) film na 8
FSO_Polonez_1983

heh pisalem na szybko pozdro.

mastafaraj

Do całej tej mieszanki dennych filmów polskich (w pełni zgadzam się z autorem) nie mieszałabym jednak "Ile waży koń trojański". To trochę inna półka - wyższa jakby :)

ocenił(a) film na 8
mastafaraj

racja :) to dobry film, a biorąc po uwagę, że jest on polskiej produkcji to nawet bardzo dobry. Gra aktorska na najwyższym poziomie, Jakub Gierszał rozkręca się w szybkim tempie, rola Figury dopasowana w 100 %, cała reszta poradziła sobie równie dobrze. Ogólnie podoba mi sie pomysł na film... no i scenariusz, że tak ujme napisany z głową ^^