Czy ktos sie moze orientuje co sie w koncu stala z calym tym zlotem ktore ukradli jubilerowi? Przeciez nie splonelo a mysle ze na otwarcie EL DORADO tez tyle nie wydali. A za to zloto mogli dobrze zyc przez wiele lat....
była taka scena, w której Halinka (Katarzyna Figura) powiedziała Zydze, że lepsze złoto schowała im na czarną godzinę :)
no i pozniej wszyscy mieszkańcy Brzegu pobwieszali sie tym calym zlotem;) szczególnie przy scenie poświęcenia samochodów jest to dosc mocno widoczne. złote łańcuchy, bransoletki, wisiorki.. a ze spr
zedali to z jumy za mniejsza cene to pewnie większość poszlo na El Dorado. przynajmniej tak mi sie wydaje ale moge byc w błędzie
jesteś do choiny w błędzie.. booo złoto ukradli po tym jak Zygi został zbojkotowany przez uwieszonych złotem wieśniaków......... tak nieuważnie podchodzić do sprawy.
już bym Tobie dopiero pokutę załatwiła...szkoda, że nie mogę..Ślinka aż poleciała
Jeśli chodzi o ścisłość: jestem już po drugim sensie "Yumy" i z dumą stwierdzam, że ktoś nieuważnie oglądał film i na pewno nie byłam to JA!
Święcenie samochodów, tzw; "bojkot" Zygi całe Brzegi poobwieszane w złocie nastąpiły Po napadzie na jubilera!Także na pytanie: Co się stało ze złotem odpowiadam: Poszło dla mieszkańców i na El Dorado!. pozdrawiam!