PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119834}

Z archiwum X: Chcę wierzyć

The X Files: I Want to Believe
2008
5,9 26 tys. ocen
5,9 10 1 26325
4,4 5 krytyków
Z archiwum X: Chcę wierzyć
powrót do forum filmu Z archiwum X: Chcę wierzyć

Najnowszy lek na bezsenność made in Hollywood, czyli drugi film kinowy "Z archiwum X" – działa błyskawicznie. Pewnie dlatego mottem przewodnim filmu jest "nie trać nadziei/nie poddawaj się" – tylko tym hasłem można było zachęcić widzów do wytrwania na filmie do końca.
Carter miał ambicje zrobienia dramatu psychologicznego, niestety poległ na całej linii. Za nudny dla tych, którzy liczyli na trochę akcji, za płytki dla tych, którzy liczyli na pogłębioną psychologię. Jeszcze początek, i pojawienie się księdza-pedofila, był całkiem znośny. Niestety potem jest już ostro w dół i nawet bardzo wygodne fotele kinowe dawały się mocno we znaki po 1,5 godziny.
No cóż, ciekawe kiedy powstanie część trzecia. Znów się dobrze wyśpię.

torne

a nie lepiej było wstac i szybko podjechac do domu do łóżka?
skoro to byl taki zly film to po co wysiedziałes do konca? tak jak i cała sala (pokaz w cc arkadia)? nikt nie wstał nikt nie wyszedł, a pokaz był za free wiec nie było szkoda pieniążków za bilet to powinno wam ułatwic błyskawiczne podjęcie decyzji co do wyjscia z kina. Trzeba sie wyspac przed filmem, a nie od poczatku przysypiac:) Mi sie film wydał fajny i przyjemnie sie go ogladalo nawet w momecie gdy juz bylo wiadomo o co chodzi nadal pozostala do wyjasnienia zagadka jasnowidza:)

ocenił(a) film na 3
aneczkat

oczywiście, że lepiej byłoby wyjść, ale wiesz, mam takie głupie przyzwyczajenie, że nie wychodzę z kina przed końcem filmu :(

ocenił(a) film na 2
torne

I ja też tam byłam i wino pi... ups, i się nudziłam. Niestety. Słaby i nudny, brak czegoś, co ciekawiłoby co będzie dalej, jedynie 2 sceny wywołały we mnie dreszczyk emocji.

Gillian była wyjątkowo nijaka.. Wczoraj przeczytałam na którymś z portali krótki wyrywek z wywiadu z nią. Powiedziała, że gdy po tylu latach znów miała wcielić się w agentkę Scully, jej 'mózg zaczął się buntować'. To niestety czuć ;)

Ech, nawet, gdyby okroić ten film do 43 min., byłby to jeden z 'średniawych' odcinków serialu The X Files. Szkoda.

użytkownik usunięty
aneczkat

Dobrze zrozumiałem, film, do tego przedpremierowy za free? Często takie "okazje" u Ciebie są? I gdzie dokładnie? :)

torne

Ojojojoj to chyba nie odbiorę tej rezerwacji do SilverScreena. Mówicie, że szkoda kasy? Mam też bilety na GetSmart - ale na to chyba pójde:P

ocenił(a) film na 3
torne

"Za nudny dla tych, którzy liczyli na trochę akcji, za płytki dla tych, którzy liczyli na pogłębioną psychologię." - czasami człowiek pomyśli po filmie i długo nie wie jak to nazwać, tak właśnie, że pozwolę sobie Ciebie zacytować, pomyślałam po obejrzeniu (męce?) tego filmu. Jeszcze brak akcji jestem w stanie przeżyć, ale parodia wątku psychologicznego (czy tam też parapsychologicznego, mniejsza)? Kiepsko, rozczarowanie - a może i nie, bo wcale "po legendzie ZAX" nie czekałam na kolejną odsłonę "w wersji senior". Chcę wierzyć, że to się w kinie nie wydarzyło.