PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=302760}

Zbrodnie czasu

Los cronocrímenes
2007
6,4 4,1 tys. ocen
6,4 10 1 4098
6,9 10 krytyków
Zbrodnie czasu
powrót do forum filmu Zbrodnie czasu

John Connor wysyła swojego ojca by chronił jego matkę i go spłodził - jak spłodzono tego Johna w
przyszłości?
Hector organizuje peepshow z uroczą hiszpanką w lesie dla siebie samego - jak zorganizował ten
pierwszy peepshow?
Koniec elegancki, bo kończy przygodę. Czas leci dalej i Hector 3 na leżaku żyje dalej, z żonką i już
mu się nie wpieprzają pozostali Hectorzy, bo są zapętleni w tej "godzinie".
Ogólnie bardzo mi się podobał, wciągnął mnie, nie nudziłem się i naprawdę po raz kolejny mogę
stwierdzić, że ostatnimi czasy najlepsze filmy jakie oglądam robią Hiszpanie.
7/10

ocenił(a) film na 8
Sined

Wlasnie na tym polega paradoks podrozy w czasie, ale to nie jest paradoks. Nasze spojrzenie na czas jest bledne, dostosowane do naszych mozliwosci poznawczych- dla nas wszystko musi miec poczatek, musi byc ciag zdarzen. Nasz wszechswiat sklada sie z 3 wymiarow- dlugosci, szerokosci i wysokosci, ale czas tez jest jednym z wymiarow, wymiarem ktory pozwala nam zyc, inaczej nasza egzystencja bylaby jednym wielkim mind-f*ckiem. Czas nie jest linia ciagla, czas jest oceanem, nic nie ma kolejnosci tak naprawde, wszystko sie dzieje jednoczesnie. Tak to tlumaczac, paradoks przestaje byc paradoksem, istnieje on dlatego, ze nasze mozgi tak interpretuja czas. Oczywiscie to tylko jedna z teorii, ale wedlug mnie calkiem sprawnie wszystko to tlumaczy.

avalan666

'inaczej nasza egzystencja bylaby jednym wielkim mind-f*ckiem" - a nie jest?