PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=484466}

Zrodzony w ogniu

Out of the Furnace
2013
6,7 34 tys. ocen
6,7 10 1 33801
6,7 19 krytyków
Zrodzony w ogniu
powrót do forum filmu Zrodzony w ogniu

3/10

ocenił(a) film na 3

Słaby, długi i nudny. Christian Bale schodzi na dno.

ocenił(a) film na 8
sylwester_3

Rola Christiana Bale'a była bardzo udana. Pokazał po raz kolejny, że jest aktorem wszechstronnym i role dramatyczne nie są mu obce. Co w filmie tak bardzo Ci się nie spodobało, że dałeś mu aż tak drastycznie niską notę?
Film jest zwartą opowieścią, bardzo dobrze wyreżyserowaną, z minimalistyczną, ale jakże wpasowaną w atmosferę filmu oprawą muzyczną. Role pozostałych aktorów również bardzo udane - Whitaker, Dafoe, Shepard, Harrelson - wszyscy w filmie zagrali świetnie. Sama opowieść to dojrzały obraz przemysłowych peryferii, życia niezamożnej części społeczeństwa - a w tym wszystkim wpasowana historia straty, walki z przeznaczeniem, zemsty i pustki.

Możesz napisać coś więcej, dlaczego aż tak bardzo się zawiodłeś na filmie?

ocenił(a) film na 3
Konjak

Przewidywalność ot co.

ocenił(a) film na 9
Konjak

Daj spokój, dzieciak dał 10/10 filmowi Transformers 3 a Ty opowiadasz mu o "dojrzałym obrazie przemysłowych peryferii...". Pozdrawiam

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Konjak

i całkiem niezły tutaj jest affleck

ocenił(a) film na 3
puchoo

Coś jeszcze chcesz powiedzieć, to z rozsądkiem, na pewno nie dam się sprowokować i schylić do twego poziomu

sylwester_3

Spoko beka i tak z ciebie bo nawet nie zwróciłem uwagi na komentarz xd

ocenił(a) film na 8
puchoo

To prawda. Zagrał bardzo dobrze.

ocenił(a) film na 8
puchoo

Ten Affleck jest w ogóle niezły, na pewno lepszy aktorsko od swojego brata.

elo84

Zdecydowanie. Jedna scena mi się podobała kied. Bracia ze sobą rozmawiali i affleck zaczął wrzeszczeć co kraj dla niego zrobił zajebiscie mu to wyszło

ocenił(a) film na 5
sylwester_3

"Christian Bale schodzi na dno." Ty zaś pniesz się w górę po szczeblach kariery :D

ocenił(a) film na 3
baraqs

Equilibrium, wystarczy spojrzeć na ten film.A ty dziecko nie pisz tutaj bzdur bo żal czytać.

sylwester_3

sylwester

bez urazy ale wroc do gry na kompa.., skad tyle dzieciakow na tym forum?

ocenił(a) film na 3
grzes1962

ale pojechałeś :)
idź lepiej zobacz czy nie ma cię w drugim pokoiku.

sylwester_3

Akurat w tym filmie Bale zagrał wyśmienicie, podobnie jak w Fighterze, ale przecież to nie trylogia Batmana, więc mogłeś poczuć się zagubiony.

ocenił(a) film na 8
sylwester_3

na dno to schodzi twój gust filmowy ja nię bede dyskutować z tak ograniczoną wyobraźnią i zapędem na same efekty specjalne bo zapewne tego oczekujesz we wszystkich filmach a tam gdzie jest historia i dobre gry aktorskie to uważasz że film dno . Rola Bale jak zwykle świetna jak zwykle poświęca się dla roli zmienia swoją fizjologię i stara się na maksa ale fakt co ja gadam przecież wg Ciebie na pewno rola Shia w Transformersach jest epicka no przecież

ocenił(a) film na 3
Beemka

Co ma TF do tego filmu ?

ocenił(a) film na 8
sylwester_3

transformersie masz upodobania małego dziecka

ocenił(a) film na 10
sylwester_3

Bale zagrał rewelacyjnie w tym filmie więc trudno mi się zgodzić z opinią naszego forumowego pasjonaty robotów;-) Może gdyby główny bohater na koniec okazał się cyborgiem to film zyskałby na wartości dla niejakiego sylwestra;-)

ocenił(a) film na 3
ocenił(a) film na 3
heisenberg_filmweb

Co ma wspólnego TF z tym filmem ? Możesz mi to wytłumaczyć ?

ocenił(a) film na 4
sylwester_3

Dokładnie Sylwek zgadzam się z Tobą film nudnawy 4/10 ode mnie

ocenił(a) film na 5
sylwester_3

Fakt, średni film, długi i dość nudny. Ja daję 5/10 przez wzgląd na porządną i dobrze dopasowaną ścieżkę dźwiękową i przez aktorów którzy w tym filmie grają, Bale dobrze zagrał swoją postać, wczuł się w rolę i był dopasowany idealnie... tyle że no klimat nie powala, dobrze zauważyłeś że film jest za długi, bo spokojnie można go skrócić z 15-20 min, nic by nie stracił nic by nie zyskał. A i wkurzały mnie włosy Bale'a, naprawdę nie dało się skupić na czym innym... bo zbyt często je poprawiał i przeczesywał do tyłu. Historia zwyczajna, życiowa.
Także dla mnie film jest pół na pół. Na przyszłość nie zamierzam do niego wracać, NIE POLECAM.

ocenił(a) film na 8
sylwester_3

Przyznaję, że ciężki jest klimat tego filmu ale to akurat jest jego plusem i dokładając do tego świetne role tak pierwszo jak i drugoplanowe powodują, że nie mogę dać temu filmowi oceny niższej niż 8/10 !!! a żeby dać jakąś podpowiedź tym którzy by ten film chcieli obejrzeć (bardzo polecam !) to jest to film o niespotykanie spokojnym człowieku !!!

ocenił(a) film na 8
sylwester_3

Film ogólnie bardzo dobry, Bale i Affleck świetne role. Film ponury ale w tym jego urok.

sylwester_3

dno? prosty, klimatyczny film, Christian zagrał świetnie, jednak postać nie była zbyt wymagająca, dlatego to Woody jest ozdobą filmu.

ocenił(a) film na 6
sylwester_3

zgadza się. Film porażka. Już zwiastun jest lepszy :D

ocenił(a) film na 6
sylwester_3

Nie wiem czemu, ale wchodząc na twój profil miałem przeczucie, że znajdę Transformers w najwyżej ocenionych i proszę. :D

ocenił(a) film na 3
G00N3R

no i co z tego ?
Masz sraczkę jak czytasz o TF czy może nie możesz zaspokoić kobiety myśląc o tym.

ocenił(a) film na 6
sylwester_3

XD, dobre disy, w internetowej gadce nie mogę się z tobą równać. :D Czytając twój post gdzie narzekałeś na nudę pomyślałem "to jest wypowiedź godna osoby, która stawia 10 Transformersom". Okazało się, że miałem rację. ;)

ocenił(a) film na 3
G00N3R

A co ma wspólnego TF z tym filmem ? Masz qrwa uraz psychiczny do zabawek z dzieciństwa ?

ocenił(a) film na 6
sylwester_3

Prawie wszystkie filmy Baya kojarzą mi się z tępą rozrywką dla dzieci, albo leni, którzy boją się myśleć podczas filmu. Widzę, że bez wyzwisk nie potrafisz odpowiedzieć. :D

ocenił(a) film na 3
G00N3R

Cóż, ja Ci psychiki nie skrzywiłem.Nie wiem czy zauważyłeś tylko i wyłącznie ten film ? który tobą szarga po murawie.Człowieku, opanuj się i pomyśl co piszesz.Liczę się z twoją oceną, więc licz się z ocenami pozostałych ludzi.Każdy ma swoje zdanie.Krytykuj sobie zbyt mało gazowane piwo lub mało podgrzany seans na który myślałeś,że dostaniesz 10 punktów.

ocenił(a) film na 3
G00N3R

Zresztą, nie odpowiedziałeś na pytanie skierowane do Ciebie. Co ma wspólnego TF z tym filmem ?

ocenił(a) film na 6
sylwester_3

Kompletnie nic, zresztą nigdzie cię nie krytykowałem, zarzuciłem tylko taką małą dygresję nie spodziewając się tak agresywnego odbioru. Chill man. :)

sylwester_3

idę się upić po tej dyskusji :)

ocenił(a) film na 8
sylwester_3

Jaki gamoń! haha

ocenił(a) film na 3
edoOo

dziecko idź zobacz czy nie ma cię w drugim pokoiku

ocenił(a) film na 3
black_bastard

BUAGHAHAHA :) ale mnie rozbawiłeś ahaha :D dzięki wielkie.

ocenił(a) film na 3
black_bastard

Powinieneś pozostać komikiem.

ocenił(a) film na 3
black_bastard

ale mi dokopałeś, normalnie leżę i kwiczę buagahahahah Napisz jeszcze coś, chętnie się pośmieje :D

ocenił(a) film na 10
sylwester_3

napisalbym ale nie chce cie krzywdzic

ocenił(a) film na 10
sylwester_3

ruskich sie tak samo boje jak wiosny po srogiej zimie :)