Rola Christiana Bale'a była bardzo udana. Pokazał po raz kolejny, że jest aktorem wszechstronnym i role dramatyczne nie są mu obce. Co w filmie tak bardzo Ci się nie spodobało, że dałeś mu aż tak drastycznie niską notę?
Film jest zwartą opowieścią, bardzo dobrze wyreżyserowaną, z minimalistyczną, ale jakże wpasowaną w atmosferę filmu oprawą muzyczną. Role pozostałych aktorów również bardzo udane - Whitaker, Dafoe, Shepard, Harrelson - wszyscy w filmie zagrali świetnie. Sama opowieść to dojrzały obraz przemysłowych peryferii, życia niezamożnej części społeczeństwa - a w tym wszystkim wpasowana historia straty, walki z przeznaczeniem, zemsty i pustki.
Możesz napisać coś więcej, dlaczego aż tak bardzo się zawiodłeś na filmie?
Daj spokój, dzieciak dał 10/10 filmowi Transformers 3 a Ty opowiadasz mu o "dojrzałym obrazie przemysłowych peryferii...". Pozdrawiam
Coś jeszcze chcesz powiedzieć, to z rozsądkiem, na pewno nie dam się sprowokować i schylić do twego poziomu
Zdecydowanie. Jedna scena mi się podobała kied. Bracia ze sobą rozmawiali i affleck zaczął wrzeszczeć co kraj dla niego zrobił zajebiscie mu to wyszło
"Christian Bale schodzi na dno." Ty zaś pniesz się w górę po szczeblach kariery :D
Equilibrium, wystarczy spojrzeć na ten film.A ty dziecko nie pisz tutaj bzdur bo żal czytać.
Akurat w tym filmie Bale zagrał wyśmienicie, podobnie jak w Fighterze, ale przecież to nie trylogia Batmana, więc mogłeś poczuć się zagubiony.
na dno to schodzi twój gust filmowy ja nię bede dyskutować z tak ograniczoną wyobraźnią i zapędem na same efekty specjalne bo zapewne tego oczekujesz we wszystkich filmach a tam gdzie jest historia i dobre gry aktorskie to uważasz że film dno . Rola Bale jak zwykle świetna jak zwykle poświęca się dla roli zmienia swoją fizjologię i stara się na maksa ale fakt co ja gadam przecież wg Ciebie na pewno rola Shia w Transformersach jest epicka no przecież
Bale zagrał rewelacyjnie w tym filmie więc trudno mi się zgodzić z opinią naszego forumowego pasjonaty robotów;-) Może gdyby główny bohater na koniec okazał się cyborgiem to film zyskałby na wartości dla niejakiego sylwestra;-)
Fakt, średni film, długi i dość nudny. Ja daję 5/10 przez wzgląd na porządną i dobrze dopasowaną ścieżkę dźwiękową i przez aktorów którzy w tym filmie grają, Bale dobrze zagrał swoją postać, wczuł się w rolę i był dopasowany idealnie... tyle że no klimat nie powala, dobrze zauważyłeś że film jest za długi, bo spokojnie można go skrócić z 15-20 min, nic by nie stracił nic by nie zyskał. A i wkurzały mnie włosy Bale'a, naprawdę nie dało się skupić na czym innym... bo zbyt często je poprawiał i przeczesywał do tyłu. Historia zwyczajna, życiowa.
Także dla mnie film jest pół na pół. Na przyszłość nie zamierzam do niego wracać, NIE POLECAM.
Przyznaję, że ciężki jest klimat tego filmu ale to akurat jest jego plusem i dokładając do tego świetne role tak pierwszo jak i drugoplanowe powodują, że nie mogę dać temu filmowi oceny niższej niż 8/10 !!! a żeby dać jakąś podpowiedź tym którzy by ten film chcieli obejrzeć (bardzo polecam !) to jest to film o niespotykanie spokojnym człowieku !!!
Film ogólnie bardzo dobry, Bale i Affleck świetne role. Film ponury ale w tym jego urok.
dno? prosty, klimatyczny film, Christian zagrał świetnie, jednak postać nie była zbyt wymagająca, dlatego to Woody jest ozdobą filmu.
Nie wiem czemu, ale wchodząc na twój profil miałem przeczucie, że znajdę Transformers w najwyżej ocenionych i proszę. :D
no i co z tego ?
Masz sraczkę jak czytasz o TF czy może nie możesz zaspokoić kobiety myśląc o tym.
XD, dobre disy, w internetowej gadce nie mogę się z tobą równać. :D Czytając twój post gdzie narzekałeś na nudę pomyślałem "to jest wypowiedź godna osoby, która stawia 10 Transformersom". Okazało się, że miałem rację. ;)
A co ma wspólnego TF z tym filmem ? Masz qrwa uraz psychiczny do zabawek z dzieciństwa ?
Prawie wszystkie filmy Baya kojarzą mi się z tępą rozrywką dla dzieci, albo leni, którzy boją się myśleć podczas filmu. Widzę, że bez wyzwisk nie potrafisz odpowiedzieć. :D
Cóż, ja Ci psychiki nie skrzywiłem.Nie wiem czy zauważyłeś tylko i wyłącznie ten film ? który tobą szarga po murawie.Człowieku, opanuj się i pomyśl co piszesz.Liczę się z twoją oceną, więc licz się z ocenami pozostałych ludzi.Każdy ma swoje zdanie.Krytykuj sobie zbyt mało gazowane piwo lub mało podgrzany seans na który myślałeś,że dostaniesz 10 punktów.
Zresztą, nie odpowiedziałeś na pytanie skierowane do Ciebie. Co ma wspólnego TF z tym filmem ?
Kompletnie nic, zresztą nigdzie cię nie krytykowałem, zarzuciłem tylko taką małą dygresję nie spodziewając się tak agresywnego odbioru. Chill man. :)
ale mi dokopałeś, normalnie leżę i kwiczę buagahahahah Napisz jeszcze coś, chętnie się pośmieje :D