PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=484466}

Zrodzony w ogniu

Out of the Furnace
2013
6,7 34 tys. ocen
6,7 10 1 33801
6,7 19 krytyków
Zrodzony w ogniu
powrót do forum filmu Zrodzony w ogniu

Z jednej strony film z bardzo dobrym scenariuszem i świetną obsadą. Z drugiej jednak strony film potrafi rozczarować. Napięcie co prawda jakieś jest, dobra akcja też, ale nie ma jakiś wielkich lotów. Do tego dochodzi końcówka, która mnie osobiście rozczarowała. Co prawda przy głębszym przemyśleniu ma ona sens z punktu widzenia głównego bohatera, ale z punktu widzenia widza ogólnie nie za bardzo. Powolony i ospały klimat, któremu daleko do konwenansu klasycznego thrillera. Mimo wszystko warto zobaczyć. 6,5/10

Adash

Moim zdaniem powolny i ospały klimat jest jedną z największych zalet tego filmu, do tego rewelacyjny Woody, świetny Casey i trzymający poziom Bale, może scenariusz dupy nie urywa, ale film niewiele na tym traci, zdjęcia i muzyka też na poziomie. Moim zdaniem w takim klimacie prostota filmu to strzał w 10. Zrobił na mnie większe wrażenie niż Labirynt.

ocenił(a) film na 7
Adash

jestem podobnego zdania,nie przekonuje mnie idea faceta,który schyla głowę przy każdej życiowej sytuacji (niezrozumiale dla mnie podejście do chłopaka byłej dziewczyny lub scena z jelonkiem), który staje się nagle zimnokrwistym mordercą strzelającym z bliska do ofiary... nie mniej film był wciągający
na końcu była też scena nie wiadomo co pokazująca,gościowi się upiekło ?