PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=484466}

Zrodzony w ogniu

Out of the Furnace
2013
6,7 34 tys. ocen
6,7 10 1 33802
6,7 19 krytyków
Zrodzony w ogniu
powrót do forum filmu Zrodzony w ogniu

Jak myślicie? Co Christian robi w ostatniej scenie?

A swoją drogą najgenialniej dobrana piosenka Pearl Jam Release - ależ wspomnienia wróciły!.

77ml19

No jak to co - strzela do gościa który zabił mu brata. To wszystko widzi policjant, który zapewne po tym wszystkim aresztował Blaze'a.

Maniek2008

nie o tę scenę chodzi, tylko o tę, gdzie Blaze siedzi sam w pokoju z ręką na stole. Ćpa?

ocenił(a) film na 8
adhdi

Dokładnie tę scenę mam na myśli. Jednak nie pomyślałem o ćpaniu, jeszcze się wstrzymam ze swoim typem.

ocenił(a) film na 10
adhdi

Na ręce mial wytatuowany różaniec, reka scisnieta tak jakby go odmwawial, motyw religii sie przejawial w calym filmie.

ocenił(a) film na 7
77ml19

W wywiadzie Scott Cooper zasugerował, że ta scena wzorowana była na epilogu z Ojca Chrzestnego II. Baze nie został osadzony w więzieniu, mimo że się z tym liczył i że nawet się tego spodziewał. Mimo to, wciąż zmuszony będzie samotnie żyć w swoim własnym więzieniu, gdzie będzie zmagać się z moralnymi konsekwencjami przemocy, do której się dopuścił.

ocenił(a) film na 7
_Ja_

OK, ja kupuję taką interpretację :)

ocenił(a) film na 9
radwan88

Zostal nowym crime bosem w miasteczku przejal caly interes i kase - i teraz siedzi obmysla kolejna strategie dzialania.

ocenił(a) film na 8
_Ja_

genialna interpretacja, też się zastanawiałem, myślałem, że to jego wizja gdy zamknął oczy po wystrzale, lub faktycznie policjant mu darował - lubię filmy z otwartym zakończeniem, jeszcze lepiej byłoby gdyby zakończyli film strzałem bez pokazywania jak kula przebija głowę, a jeszcze zbliżeniem kamery na policjanta, aby było otwarte zakończenie, który z nich strzelił... taki pomysł na finał alternatywny :)

ocenił(a) film na 7
skydancer_filmweb

Fajny pomysł, uważam że takie zakończenie byłoby dużo lepsze. Bo to które wybrali mi się nie podobało.

ocenił(a) film na 8
_Ja_

Uratowałeś moją percepcję filmu :) już myślałem, że to kolejna produkcja z cyklu "Jak pomściłem śmierć brata/syna/żony/ojca itp." A nic poza zakończeniem na to nie wskazywało.