Nie żałuje zarwanej nocki. Kilka moich typów się sprawdziło, natomiast inne nie. Szkoda było patrzeć
jak Martin Scorsese i Leonardo DiCaprio kolejny rok odchodzą z niczym:( Największym
zaskoczeniem (i "skandalem") dla mnie było brak nominacji dla Lany Del Rey. Ogromnym przegranym
wśród filmów natomiast niewątpliwie Wilk z Wall Street, (obok Kapitana Philips'a).

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
pezettah9

Natomiast ja byłem zszokowany, bo zrobiłem sobie dwie listy typów. Jedna (ta bliższa sercu) trafiona tylko w paru miejscach, natomiast druga (wzorowana na poprzednich "dokonaniach" Akademii) trafiona w 100% bez Kostiumów (myślałem, że chociaż jeden oscar zostanie dla American Hustle). Ale ogólnie było naprawdę fajnie, Ellen dała radę (szczególnie robienie wspólnego zdjęcia z gwiazdami i ta pizza). Niewątpliwie sukces Jareda Leto i McConaughey, ale to można było przewidzieć (aż miło było popatrzeć jak obydwaj byli bardzo podekscytowani tą galą). Można przyznać, że poziom zarówno filmowy jak i organizacji gali lepszy niż w zeszłym roku. Już nie mogę się doczekać następnej ceremonii :)

tyrwes

To była moja pierwsza ceremonia, więc nie mam porównania:( Przyznam się, że też uważam, ze Ellen dała rade (z tą suknią po "Under the rainbow" też było niezgorsze). Z początku wydawało mi się, że z tą pizza to żart. Ciesze się, że Leto dostał tego Oskara, zagrał naprawdę na wysokim poziomie. Co do American Hustle, to bardzo się na niego napaliłem, ale nie miał tego hmmmm "zapalnika" innymi słowy nie powalił mnie na kolana....

pezettah9

Rok temu Seth MacFarlane jak dla mnie był fajnym prowadzącym(pewnie z racji mego uwielbienia dla Family Guy'a),choć fakt,że Ellen bardziej pasowała do "tonu"w jakim przebiega ceremonia.
A co do American zgadzam się w stu procentach.Dobry,ale bez szału.

pezettah9

Też jak najbardziej nie żałuje zarwanej nocki. Naprawdę było warto. Była to 3 gala którą oglądałem i pierwsza na żywo z canal +. Zgadzam się, z Oscarami dla Leto i Matthew'a natomiast moim zdaniem bardziej zasłużył Leo i bardziej bym się cieszył gdyby to On dostał statuetkę. Też żałuję, że Wilk nie dostał żadnej statuetki chociaż spodziewałem się, że tak może to się skończyć a szkoda. Nie zgadzam się kompletnie z bezlitosnym potraktowaniem American Hustle, brakło w tym filmie ikry jednak zasłużył na chociaż 1 lub 2 statuetki a nie tylko na nominacje. Ellen fajnie Sobie poradziła z prowadzeniem gali (też myślałem, że pizza to żart) Natomiast chyba trochę bardziej podobał Mi się Seth w zeszłym roku.

damjano

J. Leto bardzo ciekawie (moim zdaniem) przemawiał odbierając statuetkę. Można było odnieść wrażenie, że czyta z kartki. Czy szczerze tego wiedzieć nie będziemy na 100%. A Matthew McConaughey? Ze jest swoim idolem za 10lat? Tez bardzo dobra mowa. Troszke zdziwił mnie werdykt odnośnie "Zniewolonego", owszem obraz porusza haniebny okres na kartach amerykańskiej historii, ale czy Scorsese z DiCaprio nie potrafili oddać po mistrzowski historii Jordana Belforttiiego? Ale co ja tam mogę wiedzieć, jestem tylko widzem:P

pezettah9

Z przemówieniami Jareda i Matthew'a zgadzam się w 100% najlepsze, zwłaszcza Leto. Ja byłem pewien, że 12 Years A Slave dostanie statuetkę. W zeszłym roku propaganda a w tym poprawność polityczna. Zgadzam się, Że duet Martin + Leo wypadł najlepiej chyba w tym roku (obok filmu Ona moim zdaniem) ale tak jak powiedziała na koniec gali w studio canal + Kaja Klimek, akademia nie jest jeszcze gotowa na takie filmy jak Wilk.

pezettah9

Do teraz śmieję się z grupowej słitfoci na twitterze, Cooper takie oczka szkliste ma... a o Julii Roberts pisać nic nie trzeba :D https://pbs.twimg.com/media/BhxWutnCEAAtEQ6.jpg:large

użytkownik usunięty
ScaryMan

Wygląda jakby sporo wypiła. ;)

ScaryMan

#ScaryMan DzięQwa za link:D

pezettah9

Czy wiecie gdzie obejzec skrot???

charlotte_ever

Dzisiaj ma być na canal + chyba o 21:00

ScaryMan

Mam pytanie gdzie tu Julia jest, nie moge jej poznać xD?

filmowy_laufer

Nad Ellen i Meryl :)

ScaryMan

To nie jest ona :)

filmowy_laufer

http://www.youtube.com/watch?v=tXVCEtqMi5I przyjrzyj się :)
I jeszcze zdjęcie http://www.justjared.com/photo-gallery/3063904/julia-roberts-oscars-2014-red-car pet-03/

ScaryMan

Niedośc że ma taką fryzurą, to minę zrobiła i jej nie poznałem ;P