Chciałabym obejrzeć jakiś fajny horror,ale nie wiem jaki:( Co polecacie?? Uprzedzam, że wiekszośc oglądałam :) min. Klątwę, Ring, Piłę, Final Destination, Świt zywych trupów. Jesli znacie jeszcze coś godnego polecenia to piszcie :)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Akasha

Zależy też jakie horrory lubisz. Gore czy coś bardziej klimatycznego ? Ja za gore za bardzo nie przepadam, poza klasykami i z tych moge polecić Hellraisera czy też 2 pierwsze Piątki 13-tego. Tak poza tym zachwycił mnie 28 Day Later i fakt że takich horrorów już się nie robi. Dalej co, może np. Sleepy Hollow z nienagannym klimatem i świetną rolą Johnego Depp'a. Z nowszy* zdecydowanie Dead End, zrobił na mnie duze wrażenie i nabawił fobii na nocne pdróże samochodem :) Blair Witch t odla mnie jeden z niewielu wzorów dobrego kina grozy. Noi nie wiem dlaczego Funny Games jest uważany za horror - ale jeśli jest do niego zaklasyfikowany to jak najbardziej POLECAM. Kolejna sprawa apropo japońskich horrorów, jeśli widziałaś amerykańska wersjeKlątwy i Ci siepodobała - złap sięna dwie części japońskiej, nie pożałujesz. Poza nimi polecam The Eye, zarówno część drugą ale tą już bardziej dla konkretnych motywów. Do wielkich tytułów dalej zaliczam Interwiev with Vampire noi The Shining. Z horroró s/f to zdecydowanie Alien i Event Horizon.
NOI NIE ZAPOMNIJMY : WSZYSCY OCZEKUJEMY NADCHODZĄCEGO SILENT HILL'A :)

*po 2000 roku :)