Mam nadzieję, że dadzą "Ediemu" zasłużoną nominację! Tylko sprubują nie dać , to będzie świadczyło o ich braku wrażliwości na piękno, które jak widać , pojawia się jeszcze w olskim kinie!!!
...
no, a jednak nie dali... to cała ameryka... bywa... za to pianista dostał 7, aż 7...
oscary?
No tak, w sumie to nie dali "Ediemu" .... ale dali komuś innemu, ktoś inny sie cieszy, my mamy powody do zadowolenia z powodu "Pianisty", tyle prestiżowych nominacji, no i "Katedra" ... nie bądzmy malkontentami ... nie ma co narzekać!!!!
...
ja nie narzekam, tylko informuję... co prawda tym pianistą tak bardzo bym sie nie ekscytował... ;-P
...
No tak, bo pewnie myślisz, że nie zdobędzie Oscara w tych najważniejszych kategoriach ... cóż, zapewne masz troszkę racji, ale dla mnie ważne jest docenienie filmu, to że jest nominowany świadczy o tym, że jest w gronie 5 najlepszych filmów. To miłe!
Nie dobijajcie załamanej!
NIESPRAWIEDLIWOŚĆ ludzka nie zna granic! Czemu nie nominowano Jureczka? no, ale trudno to problem Ediwomena, nie będę wam zawracać głowy! SIEMA