Witam, poszukuję filmu, przygodowego raczej, oglądałem go w 97 roku na regionalnej stacji PTV3, produkcja raczej na bank USA z roku 1995-97. Co z niego pamiętam. Ekspedycja szykuje się w niebezpieczny rejon dżungli, konkretnie chyba do jakiegoś wąwozu, doliny, tytuł też o ile dobrze pamiętam był ''Śmiertelna dolina'' Wąwóz śmierci'' (Dolina, Kanion, Wąwóz, coś w tym stylu). NIE JEST TO FILM DOLINA ŚMIERCI Z LAT - 1988, 1950, 2004, film jest w gęstej dżungli nagrany. Ktoś kogoś ostrzega z członków ekspedycji że jeszcze nikt z tego rejonu nigdy nie powrócił, jednak ekspedycja wyrusza. W trakcie wyprawy, zaczyna się dziać coś złego, jakieś kłopoty, w końcu członkowie, już reszkami sił idą przez tą dżunglę, lub uciekają przed kimś (to nie jest horror i nie ma tam potworów, duchów ani też seryjnych morderców :) Chyba że jakieś dzikie plemię, ale tego nie pamiętam co stało się w trakcie. Pamiętam że jeden facet poślizgnął się i zaczął spadać z góry, próbował zatrzymać się wbijając nóż w ziemię jednak bardzo poważnie zranił się w rękę. W dżungli wdała się poważna infekcja i ręka zaczęła mu gnić. Jakoś trafiają do wioski indiańskiej i indianie ratują jego rękę przed amputacją. Przygotowują mu jakąś mixturę z węża aby ratować rękę (facet jest przerażony) ale ręka uratowana. W końcu dochodzi do siebie i rozmawia z jednym z członków ekspedycji że dla niego to koniec i wraca do domu. To pamiętam dokładnie i wiem że historia ta była opisana w jakimś piśmie, być może film był nagrany na podstawie autentycznych wydarzeń. Pamiętam jeszcze z filmu że w wąwozie/dolinie przez który wyprawa się przemieszcza był wodospad za którym była jaskinia, oni tam wchodzą, czy jeden z nich tam wchodzi, nie pamiętam i nie wiem po co :) Może ktoś skojarzy jakiś szczegół z tego filmu co napisałem? Bardzo zależy mi na identyfikacji tego filmu i tytułu, więc przewiduję niezłą nagrodę pieniężną.

Pozdrawiam
Johnny

Johny777

Kongo (1995)?

Androw

Niestety nie :( Kongo do tego filmu się chowa, chociaż kongo też lubię, ale dzięki Androw.
Szukam go już 17lat i ni chu chu, zastanawiam się czy nie wybrać się
do archiwum ''Głosu'' i nie przewertować 3 lat programu TV, pamiętam że oglądałem go w niedzielę :)

Johny777

Ostatnie podejście.
- Skarby łowców głów (1985)
- Aguirre, gniew boży (1972)

Nic więcej pasującego do opisu już raczej nie znajdę ; /

Androw

Dzięki Panie Androw, niestety żaden z tych :(

Johny777

czy moglbys sprecyzowac co znaczy "niezłą"? 0.o

uncut

Dowie się osoba która faktycznie znajdzie ten film :) Nie mówimy o kwocie na ''Piwo i chips'y''

Pozdrawiam

Johny777

http://www.filmweb.pl/film/The+Place+of+the+Dead-1997-143377 ?
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Place_of_the_Dead

weishenme

Panie weishenme, z opisu wynika że na 99,9% to jest ten film :)
Nie mogę wysłać do Pana wiadomości PM, zrobiłem inną opcję ;)
Pozdrawiam

weishenme

Wie Pan jaki tytuł miał ten film w Polsce???

Johny777

Pani. ;)
Szukałam, ale wygląda na to, że film nie doczekał się oficjalnego polskiego tytułu, choć na wikipedii jednego z aktorów figuruje jako "Miejsce martwego".

weishenme

Przepraszam Panią, zaraz wysyłam PM ;)