Jakie filmy które widzieliście ostatnio waszym zdaniem zasługują na Złotą Malinę ? Wiem że obecnie jest duża konkurencja do tego wyróżnienia i w zasadzie bardzo trzeba się starać aby tą zaszczytną nagrodę zdobyć. Zwykły brak umiejętności aktorskich i reżyserskich to już zbyt mało na Malinę.
"Puchatek: Krew i miód 2", "I Saw the TV Glow - W blasku ekranu", "The Strangers: Chapter 1", "In a Violent Nature"
Widziałeś te filmy ? Bo ja tylko czytałem że są warte Maliny ale nie mogę tego stwierdzić bo nie widziałem żadnego z nich.
Widziałem wszystkie cztery filmy i odpowiednio je oceniłem. Nie wymieniłbym filmów, których nie widziałem. Nie miało by to sensu.
Złote Maliny opierają się na tym, żeby "karać", a tak naprawdę wyróżniać popularne filmy i znanych aktorów. Żadna naprawdę kiepska produkcja nie ma szansy się tam przebić. Przykładowo, Nicholas Cage w słabym thrillerze o zemście na zabójcach swojej rodziny może mieć spore nadzieje na Malinkę. A aktorka stóp z reklam płynu na grzybicę, która właśnie debiutuje w filmie o dżdżownicach zombie infekujących wampiryczne sępy przesiadujące w klubach ze striptizem opanowanych przez zabójcze roztocza? Nikt jej nie dostrzeże :)
Masz rację. Film musi być znany aby zasłużył sobie na Malinę. Niszowe i amatorskie produkcje Malin nie dostają. Na przykład The Room Mali nie dostał choć zasługiwał na nie jak żaden film bo w chwili premiery nawet nie był znany przyznającym Maliny.
pytajac o ,,filmy ktore zasługują na Złotą Malinę" masz na mysli najgorsze filmy czy filmy ktore sa latwymi celami aczkolwiek nie sa najgorsze? w 1981 roku odbylo sie pierwsze rozdanie nagrod i owczesnym latwym celem bylo chocby ,,lsnienie" ktore otrzymalo nominacje za najgorsza rezyserie dla kubricka