Proszę zaproponujcie mi filmy w których następuje przemiana bohatera z prawego na usposobienie zła. Jak wiadomo łatwiej jest zagrać dobrych bohaterów niż złych a tym bardziej pokazać przemianę z dobrego w złego. Przykładem takich produkcji jest Hannibal. Po drugiej stronie maski czy Ballada ptaków i węży
Dziękuję. Odświeżę sobie ten film bo nie pamiętam by była tam owa przemiana. Proszę też o kolejne Twoje propozycje
SPOILERY
Spiderman 3 - Harry Osbourne i Eddie Brock
X-Men Pierwsza klasa - Magneto
X-Men Ostatni bastion - Jean Grey
Carrie - Carrie
Lśnienie - Jack Torrance
Ojciec Chrzestny - Michael Corleone
Gwiezdne Wojny Zemsta Sithów - Anakin Skywalker
Mroczny Rycerz - Harvey Dent
Powrót Batmana - Selina Kyle
Co kryje prawda - Norman Spencer
Dziękuję... Widziałem większość filmów oprócz tych z uniwersum Marvela. Stąd moje pytanie czy żeby zrozumieć X MEN pierwsza klasa i ostatni bastion trzeba znać powstałe silny z tej serii?
Dziękuję za Twoje propozycje. Widziałem większość i odświeżę sobie je na pewno. Nie widziałem tylko tych z uniwersum Marvela. Stąd moje pytanie czy żeby zrozumieć X MEN pierwsza klasa i ostatni bastion trzeba znać pozostałe filmy tej serii? Proszę też o dalszą pomoc w doborze filmów pasujących do tematu
X-Menów lepiej oglądać po kolei bo są wątki, które przewijają się przez całą serię. Chociaż Pierwsza klasa to niby taki lekki reboot z młodszą obsadą ale w późniejszych filmach i tak powracają starzy aktorzy oraz wszystko łączy się z poprzednimi filmami.