Czy ktoś wie gdzie można kupić plakat z filmu "Gladiator" Ridlea Scotta? Przeszukałam internet i nawet w portalach z plakatami ten jest niedostępny. To jakieś chore:-( Żeby głupiego plakatu nikt nie mógł wydrukować? W kinach powinno sie sprzedawać. A tu ciągle jak za komuny:-( Nic nie ma. Chyba że może jestem niedoinformowana? Proszę niech ktoś mnie oświeci, w takim razie :-) Będę bardzo wdzięczna.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Meg_23

Tu coś jest: http://www.moviemarket.co.uk/Posters/Gladiator_T101603.html [www.moviemarket.co.uk/P...]
I tu: http://www.movieposter.com/cgi-bin/mpw/search.pl?acode=3c5a2d2176c21769&pl=kb&ti tle=Gladiator [www.movieposter.com/cgi...]

Ale nie sprawdzałem czy dostępne, bo piwko przyszło;)

Bancini

Dzięki, ale zupełnie nie wiem jak sie zamawia na tych zagranicznych stronach :-( Może ktoś zna polskie strony na których można zamówić taki plakat? Z góry dziekuję.

Meg_23

Najpierw się zarejestruj, np. tu: https://www.movieposter.com/cg i-bin/mpw8/new_affilregister.c gi

Później poczekaj; zdaje się, że jest tak, że albo od razu przy rejstracji, albo w ciągu kilku dni dotaniesz mailem jakieś zniżki, wtedy po prostu zamów. No i pamiętaj, że dojdą koszty przesyłki (na movieposter.com do Polski ok. 13 - 16$). Ale jeśli Ci nie zależy aż tak na czasie to osobiście poczekałbym aż ktoś to wrzuci na allegro itp. Pozdrawiam i życzę szczęścia.

PS. Też się dziwię, że są z tym problemy :/

Bancini

Kina dostają plakaty w dość znacznej ilości. Poszukaj znajomego kinooperatora - może sobie zabunkrował? Ogłoś się także na forum Cinemy (CINEMARKET) - www.cinema-magazyn.pl - tam różne filmowe rzeczy się sprzedaje, kupuje i wymienia. Może ktoś Ci go odstąpi...

Sanjuro

Dziękuję Wam. Jakoś pokomombinuję. Mimo wszystko nie mogę dalej pojąć czemu w polskich sklepach internetowych jest tak ciężko kupić plakaty z niektórych filmów np. min. z "Blade Runner", i wielu innych kultowych prodkucji.:-(

Bancini

Człowieku! Weszlam w ten moviemarket a tam zażyczyli sobie 96 Funtów za plakat razem z przesyłką!!! To przeszło 500zł!!! To jakaś zgroza straszna! Szybko się wycofałam. O co tu chodzi? Czemu tak drogo? Za kawałek zadrukowanego papieru? Może coś mi możesz wytłumaczyć? Może ja coś przeoczyłam, czy jak? Pozdrawiam

Meg_23

Wiesz Meg, nie wnikałem w szczegóły... napisałaś, że przeryłaś internet i nic, więc to co znalazlem to wrzucilem. Jeśli faktycznie chcą tyle to przepraszam za tego linka. Z tego co widzę to na movieposter.com za plakat + przesyłkę (nieubezpieczoną) bez zniżek bulniesz coś koło 30$ czyli ponad 90 zeta. Chyba, że też czegoś nie chwytam. Ale chyba faktycznie będzie lepiej poszukać czy na aukcjach, czy tak jak pisze Sanjuro bezpośrednio w kinach. Też kiedyś miałem taki kłopot, tyle że z plakatem zapowiadającym koncert. Myślalem, że mnie szlag na miejscu trafi, bo też nie było tego nigdzie. Dopiero przez dalekiego znajomego co ma sklep muzyczny na drugim końcu Polski się udało. Więc szukaj i życze powodzenia.

Bancini

Nie ma za co przepraszać;-) Moja wina tez jest bo nie skapnęłam się odrazu że 95 funtów to taka kasa i troche sie zagalopowałam w tym kupowaniu:-\. Mam nadzieję że jednak mi nie prześlą bo wysłałam do nich maila że rezygnuję. No, trochę kłopotu było :-/ ale trudno. Chyba na tą chwilę zrezygnuję wogóle bo na razie to nigdzie tego plakatu nie ma. Aż nie mogę uwierzyć że plakat z tego filmu to taki unikat. Przecież to hit był swego czasu... No nic, może jednak zdaży sie cód i gdzieś mi wpadnie prosto w ręce;-) Pozdrawiam