witam. szukam tytulow filmow, w ktorych tematem przewodnim sa przesluchania policyjne, sadowe, prokuratorskie. moga to byc takze znane panstwu seriale lub filmy w ktorych przesluchania wystepuja tylko w poszczegolnych scenach. za info dziekuje. pozdrawiam.

lwitanski

ELOOO!!!
ZNAM PARĘ FILMIKÓW Z KTÓRYCH PAMIĘTAM PRZESŁUCHANIA... OTÓŻ TAK:
- HURAGAN;
- ZABÓJCZA BROŃ;
- INFORMATOR;
- SIEDEM;
- ZDJĘCIA W GODZINĘ Z ROBINEM WILLIAMSEM,
- BEZSENNOŚĆ Z WILLIAMSEM I PACINO;
- TOŻSAMOŚĆ - WRĘCZ GŁÓWNIE OPARTY FILM NA PRZESŁUCHANIU - POLECAM ;-)
- NAGI INSTYNKT;
- ADWOKAT DIABŁA;
.... JAK BYM SIĘ JESZCZE TROCHE WYSLIŁA TO PODAŁA BYM CI WIĘCEJ ALE JESTEM JUŻ ŚPIĄCA - IDĘ LULU!!! MAM NADZIEJĘ ŻE CHOĆ TROSZECZKE CI POMOGŁAM ;-) POZDRAWIAM!!! CIAO!!!
PS. NIE JESTEM PEWNA CZY SIE NIE POMYLIŁAM Z KTÓRYMŚ FILMEM... HEH ALE MAM NADZIEJĘ ŻE NIE - JUŻ TYLE ICH WIDZIAŁAM ŻE MIESZAJĄ MI SIE ;-)

użytkownik usunięty
lwitanski

odp.
"The Usual Suspects" (Podejrzani ) z Kevinem Spacey miedzy innymi ;-)

użytkownik usunięty
lwitanski

odp.
Oprócz już wymienionych przychodzi mi na myśl Kłamca(Deceiver), Przesłuchanie a z seriali pamiętam Dr. Fritz (nie jestem pewien, co do tytułu ale grał tam Robbie Coltrane, tylko że tam głównie przesłuchuje psycholog pracujący dla policji).

lwitanski

porcja ;-)
"Primal Fear" (Lęk Pierwotny) z R. Gere i początkującym wtedy Nortonem :)) ale za to jak bardzo swietnym :) oraz "Sleepers" (Uśpieni) z De Niro, Jasonem, Pittem, Baconem i Hoffmanem - po prostu klasyk ;-)

lwitanski

Jeszcze jeden
Jest też znakomity film francuski "Przesłuchanie w noc sylwestrową" (1981) Claude Millera.

lwitanski

najlepsze przesłuchanie jest w filmie Stary,gdzie moja bryka?...:)

lwitanski

'Czysta Formalność' Giuseppe Tornatore. Roman Polański przesłuchuje Gerarda Depardieu.
'The Wrong Man' Alfreda Hitchcocka. Henry Fonda jako niewinny człowiek usiłujący udowodnić swoją niewinność.

lwitanski

"Świadek oskarżenia" Hitchcocka z Marleną Dietrich i Charlesem Laughtonem
"Podejrzany" Petera Yatesa z Cher, Dennisem Quaid, Liam Neesonem
"Prawem na lewo" z Jeffem Danielsem
"Mój kuzyn Vinny" z Joe Pesci i Marisą Tomei
"Prime Suspect"/Główny Podejrzany (TV series) z Helen Mirren
"Rebeka" Hitchcocka z Laurencem Olivierem i Joan Fontaine
"Tajemnice Los Angeles" z Kevinem Spacey i Russelem Crowe
"Nagie ostrze" Michaela Andersona z Gary Cooperem i Deborah Kerr