witam. szukam tytulow filmow, w ktorych tematem przewodnim sa przesluchania policyjne, sadowe, prokuratorskie. moga to byc takze znane panstwu seriale lub filmy w ktorych przesluchania wystepuja tylko w poszczegolnych scenach. za info dziekuje. pozdrawiam.
ELOOO!!!
ZNAM PARĘ FILMIKÓW Z KTÓRYCH PAMIĘTAM PRZESŁUCHANIA... OTÓŻ TAK:
- HURAGAN;
- ZABÓJCZA BROŃ;
- INFORMATOR;
- SIEDEM;
- ZDJĘCIA W GODZINĘ Z ROBINEM WILLIAMSEM,
- BEZSENNOŚĆ Z WILLIAMSEM I PACINO;
- TOŻSAMOŚĆ - WRĘCZ GŁÓWNIE OPARTY FILM NA PRZESŁUCHANIU - POLECAM ;-)
- NAGI INSTYNKT;
- ADWOKAT DIABŁA;
.... JAK BYM SIĘ JESZCZE TROCHE WYSLIŁA TO PODAŁA BYM CI WIĘCEJ ALE JESTEM JUŻ ŚPIĄCA - IDĘ LULU!!! MAM NADZIEJĘ ŻE CHOĆ TROSZECZKE CI POMOGŁAM ;-) POZDRAWIAM!!! CIAO!!!
PS. NIE JESTEM PEWNA CZY SIE NIE POMYLIŁAM Z KTÓRYMŚ FILMEM... HEH ALE MAM NADZIEJĘ ŻE NIE - JUŻ TYLE ICH WIDZIAŁAM ŻE MIESZAJĄ MI SIE ;-)
odp.
Oprócz już wymienionych przychodzi mi na myśl Kłamca(Deceiver), Przesłuchanie a z seriali pamiętam Dr. Fritz (nie jestem pewien, co do tytułu ale grał tam Robbie Coltrane, tylko że tam głównie przesłuchuje psycholog pracujący dla policji).
porcja ;-)
"Primal Fear" (Lęk Pierwotny) z R. Gere i początkującym wtedy Nortonem :)) ale za to jak bardzo swietnym :) oraz "Sleepers" (Uśpieni) z De Niro, Jasonem, Pittem, Baconem i Hoffmanem - po prostu klasyk ;-)
Jeszcze jeden
Jest też znakomity film francuski "Przesłuchanie w noc sylwestrową" (1981) Claude Millera.
'Czysta Formalność' Giuseppe Tornatore. Roman Polański przesłuchuje Gerarda Depardieu.
'The Wrong Man' Alfreda Hitchcocka. Henry Fonda jako niewinny człowiek usiłujący udowodnić swoją niewinność.
"Świadek oskarżenia" Hitchcocka z Marleną Dietrich i Charlesem Laughtonem
"Podejrzany" Petera Yatesa z Cher, Dennisem Quaid, Liam Neesonem
"Prawem na lewo" z Jeffem Danielsem
"Mój kuzyn Vinny" z Joe Pesci i Marisą Tomei
"Prime Suspect"/Główny Podejrzany (TV series) z Helen Mirren
"Rebeka" Hitchcocka z Laurencem Olivierem i Joan Fontaine
"Tajemnice Los Angeles" z Kevinem Spacey i Russelem Crowe
"Nagie ostrze" Michaela Andersona z Gary Cooperem i Deborah Kerr