Chciałbym sie zapyttać co myslicie drody filomani o filmie Podziemy krąg. Nie otrzymał żadnej nagrody a ja i tak uwazam ze to jeden z najlepszych jak nie najlepszy film w historii kina :) POzdrawiam

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Piarowiec

też uważam ze to jeden z najlepszych filmow w historii kina, a to ze nie dostał zadej nagrody to swiadczy o tym ze jest wlasnie godny oglądnięcia, i nie miesci się w kanonie superprodukcji :)
pozdrawiam :)

użytkownik usunięty
OFCA

Zgadzam się z powyższymi komentarzami... Podziemny Krąg to jeden z najlepszych filmów w historii kina.

Piarowiec

Ja także nie mam innego zdania ... "Fight Club" (Podziemny Krąg) jest filmem
wyśmienitym :D
Uwielbiam takie filmy

d3stro

czapki z głów dla przedmówców:) jest to film bardzo ważny ale wbrew pozorom wcale szeroko nieznany, a szkoda, bo jest jednym z najlepszych, jakie w życiu widziałam (fabuła, pomysł, reżyseria, gra aktorów no i ważny przekaz, coraz bardziej aktualny i wymowny). Ten film, według mnie, z każdym rokiem coraz intensywniej nabiera na aktualności i myślę, że coraz więcej i więcej ludzi może się identyfikować z bohaterami. Ogólnie film wspaniały:D

jawom1b

hmm co tu więcej pisać? zgadzam się z poprzednikami ;)
dobry film.

Piarowiec

dla mnie film absolutnie kultowy i jeden z najbardziej ulubionych. Genialne role (Pitt! Northon!!!!), postac kobiety której model drzemie zaćpany w atawiztycznych pokładach swiadomosci kazdego faceta(Carter!). Heh co jeszcze?! Genialny klimat, błyskotliwy czarny humor, inteligentne dialogi. Drugie dno pełne kpiny z konsumpcyjnego świata. Fabuła powodująca gwałtowne skurcze moszny i bombowy finał. Do tego idealnie wpasowujący sie w tworzywo filmu soundtrack. Idealny warsztat (zdjecia montaż, reżyseria( Fincher The Profesionalist)) To wszystko na bazie scenariusza który... powala. Film robi niesamowite wrazenie które trudno opisac. Bohaterowie ktorzy wzbudzaja sympatie widza juz od pierwzego wejżenia, wymieniaja kultowe dialogi i wprowadzaja nas za rączke w najciemniejsze czeluscie filmowej intrygi. Film penetruje psychike. Jednoczesnie śmieszy. Sceny walki-fascynuja swoja dosłownoscia i budzą w facecie prechistoryczne instynkty. POLECAM! Kocham ten film! A czemu nie został nagrodzony? A czy Jarmusch poza uznaniem fanów obsypywany jest innymi nagrodami? Wiesz złoto jest dobre dla Mr T. Tak naprawde liczy sie co innego, FC może jest niezauwazany ale dla mnie to absolutny KULT!