Dzień dobry.
Próbuję sobie przypomnieć tytuł pewnego filmu.. Mam szczątkowe informacje na jego temat, ponieważ niewiele pamiętam, ale bardzo zależy mi na tym, żeby go odnaleźć.
Film był czarno-biały. Pierwszą lub jedną z pierwszych scen była scena w kawiarni, w której bohater zamawia kawę (chyba nawet kilka pod rząd) oraz tworzy jakieś notatki (w notesie - ołówkiem, długopisem lub piórem). W filmie gość jeździł taksówką, którą później ktoś mu ją ukradł (kradzież samochodu), a on próbował ją odzyskać. Z tego co pamiętam, to nie udaje mu się odzyskać taksówki, ponieważ spada ona z przepaści i się rozbija.
Kojarzę z tego filmu również taki wątek, że jeden z jego pasażerów o jasnych włosach (możliwe, że blond - dosyć charakterystyczny aktor) jechał do studia telewizyjnego i była scena właśnie z jakiegoś programu telewizyjnego (mogło to być jakieś talk-show).
W filmie nie grał ani jeden sławny, rozpoznawalny aktor... Ciężko mi ocenić kraj pochodzenia filmu oraz datę jego produkcji - raczej był to film z przedziału lat 1990 - 2020. Nie był to film polski, ale nie wiem czy był amerykański.. mógł być produkcji jakiegoś kraju europejskiego.
Wiem, że chaotycznie napisałem to wszystko, ale to miejsce to moja ostatnia deska ratunku, ponieważ próbowałem już odnaleźć tytuł tego filmu przy pomocy chata gpt ^^