Właściwie chodzi mi o tytuł.Akcja filmu rozgrywa się w Wietnamie,mężczyzna(nie
pamiętam czy
żołnierz czy jakiś reporter) wciąga się w pomoc dzieciom z sierocińca.Na koniec filmu chce
adoptować jedno z dzieci,ale wcześniej dochodzi do zamachu,w którym to dziecko ginie.
Będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek inf.Film myślę ok 20-30 letni.

wandzinka30

Ponawiam pytanie :)

wandzinka30

Witajcie .
Szukam filmu a oto co pamiętam. 2 braci potężnych z długimi włosami zatrudniają się jako nianie do dzieci, dzieciom ktoś chce zrobić krzywdę więc panowie bronią ich. Pamiętam równierz że panowie jeździli samochodami na dużych kołach i wdychali hel- po to by rozbawić dzieciaki. Oglądałam film w latach 1980- 1990 - tak mi się wydaje
Jeśli ktoś pamięta będę wdzięczna.

gogosia1973

http://www.filmweb.pl/film/Nia%C5%84ki-1994-106878 ?

wandzinka30

Uzupełnienie.Pamiętam,że sierociniec był prowadzony przez zakonnice,a te na początku nie były przekonane do głównego bohatera,bo to taki troszkę niebieski ptak był.Pamiętam scenę kiedy był jakiś ostrzał czy bombardowanie i bohater pozwalał się dzieciom chować w jego pokoju pod kocem.Pamiętam scenę,że jak zginął ten chłopiec,którego miał adoptować to te dzieci przyniosły mu taką białą opaskę na czoło(ichniejszy znak żałoby).Tyle pamiętam.Z góry dziękuję za inf.

wandzinka30

Ponawiam pytanie :)

wandzinka30

Witam, ja tez poszukuje filmu który ogladalam bodajże w tamtym roku, ale na mur beton nie pamiętam. Bohaterką była dziewczyna zakochana w bodajże muzyku lub sportowcu,ktory poprosil ja o urządzenie mieszkania ,bo nigdy nie ma czasu, a ona chętnie się zgodzila, gdyz myslala ze on odwzajemnia to uczucie. Dał jej klucze do mieszkania pełnego nierozpakowanych kartonowych pudeł, i obiecał kontaktować się przez internet. Dziewczyna podeszla do tematu bardzo poważnie, malowala sciany, wnosiła meble, ustawiala jakies puchary, ale nie zauwazyłą ze zakochala się w jego sąsiedzie który jej w tym pomagał,dostała od niego butelke wina i mape miasta do zwiedzania a myslala ze to od właściciela mieszkania. Była tam jeszcze rodzinka tej dziewczyny, ojciec, i brat który zdradzal zone czy narzeczoną, a sąsiad był chyba malarzem który na końcu filmu miał wystawe . Na końcu tez gdy "jej chłopak" wrocił do mieszkania okazało się ze wcale jej nie kocha ,ani ona jego tez nie, i pobiegla na kolacje z rodzicami tego drugiego chłopaka. Uff przepraszam ze tak szybko i nieskładnie,pamiętam caly film, a nie "widze" nawet jednej znajomej twarzy aby wyszukać tytuł na filmweb, o swieta sklerozo, blagam pomóżcie!!

Msabu

Niestety nie pomogę :( Ale jak toś wie coś w sprawie mojego filmu to bardzo proszę :)

wandzinka30

http://www.filmweb.pl/film/Green+Eyes-1977-172555 ?

garlicpepper

Dzięki,ale niestety to nie to :(

użytkownik usunięty
wandzinka30

Nie płacz to tylko burza

To jest to! Dziękuję bardzo!!!