Oglądałam ostatnio The Ring japoński i amerykański.Musze przyznać,że japoński jest o niebo lepszy.Bardziej straszy-samym swoim nastrojem.Myślę,zę Amerykanie nie powinni się brać za robienie remaków:)
Ring
Absolutnie się z Tobą zgadzam :). Japońskie filmy mają niezwykłą poetykę i atmosferę...Nie wiem czy widziałaś "Dark water" ? też niesamowity, chociaż kilka momentów w "niejapońskim" :) stylu mnie roczarowało. Ale są to niezwykłe (moim zdaniem) opwieści budzące w człowieku bardzo osobiste i głęboko zakorzenione lęki i strachy. Myśle że twórcy tego rodzaju "horrorow", nie straszą nas, (przeciwnie niz amerykanscy ) jeno stwarzają odpowiednią scenerię, a reszta ...nasze umysły.
Ring
Absolutnie się z Tobą zgadzam :). Japońskie filmy mają niezwykłą poetykę i atmosferę...Nie wiem czy widziałaś "Dark water" ? też niesamowity, chociaż kilka momentów w "niejapońskim" :) stylu mnie roczarowało. Ale są to niezwykłe (moim zdaniem) opwieści budzące w człowieku bardzo osobiste i głęboko zakorzenione lęki i strachy. Myśle że twórcy tego rodzaju "horrorow", nie straszą nas, (przeciwnie niz amerykanscy ) jeno stwarzają odpowiednią scenerię, a reszta ...nasze umysły.
Dark Water
Niestety nie widziałm jeszcze "Dark Water",ale czaję się na ten film od dawna:)Widziałam natomiast trailer:)Zapowaida się obiecująco:)Można już go dostać w wypożyczalniach czy tylko raczej ściągnąc?Pozdrawiam:)
można
go ściągnąć ale szczerze nie ma sensu. rozumiem że podobała Ci się japońska wersja Ring. Jednak nie spodziewaj się po Dark Water takich emocji jakie towarzyszyły przy oglądaniu Ring. DW jest szalenie przewidywalne, właściwie kolejny film o zabijającej dziewczynce z zaświatów..bleble, to jest dobre na raz a to już jest kolejna produkcja o tym traktująca...biedne małe dziewczynki przez ostatnie horrory chyba właśnie one stały sie najbardziej przerażającymi istotami na ziemi..;-) No cóż, poprostu jak już obejrzysz DW daj mi znać co do twoich wrażeń...pozdrawiam Marek.
:))
Dark water polecam bys obejrzala w kinie, ( jak wiekszosc filmow ktore mnie zafascynowaly..), na malym ekranie to moze byc nie to samo. I wazne jest dobre naglosnienie...:). Film ma piekna swa "muzyke"...:). A i jeszcze- jesli jestes entuzjastka obrazow wschodnich, polecam Ci takze "Lalki"(to juz nie horror)...fakt, jeszcze tego sama nie widzialam, ale wysluchalam wrazen mojej kolezanki...a ona wie co mowi.:))Ja sie wybieram na ten filmik lada dzien. pozdrawiam:)
:):)
No coz,co do oglądnięcia tego filmu w kinie to nie wiem co z tym bedzie,bo raczej nie spodziewam się,że będą to grac w Zakopanem(dwa kina na krzyż i to jeszcze nienajlepsze:/)A co do filmów wschodnich ,to widziałaś może "Hero"?Tez nie jest to horror,ale polecam gorąco-piekne zdjęcia:)Pozdro:)
Hero
Widzialam!!!! Bardzo malowniczy!!! niezwykly. Szkoda tylko ze wlasnie nie ogladalam go w kinie. POdobno robi niesamowite wrazenie...:))))
pozdrawiam