Macie jakiś tytuł z młodych lat którego szukacie? nie pamiętacie jego tytułu? Napiszcie tutaj wszystko co o nim wiecie, może będę mógł wam pomóc... Wolałbym raczej filmy amerykańskie...
Przykro mi... Może podaj jakiś szczegół... Rok... Jedna osoba z obsady... Reżyser... Albo chociaż jakiś jeden inny szczegół... Na przykład gdzie było w telewizji... Inaczej ci nie pomogę...
Pewna nastoletnia dziewczyna prowadzi normalne życie: chodzi do szkoły, spotyka się ze znajomymi. Pewnego dnia do szkoły przybywa nowa uczennica. Główna bohaterka zaczyna się z nią przyjaźnić, a później okazuje się, że obie są homoseksualistkami. Potem o tym dowiaduje się matka dziewczyny i nie może się z tym pogodzić. W problemach pomaga im się uporać nauczycielka ze szkoły, które również jest homoseksualistką. To nie jest film "kochałam anabelle",
Drugi film: nastoletnia dziewczyna zakochuje się w pewnym chłopaku. I ta dziewczyna ma niepełnosprawnego brata. Potem zaczyna kręcić z tym chłopakiem, ale on okazuje się idiotą ponieważ naśmiewa się z jej brata Potem na dziewczyna nakręca film o swoim bracie i pokazuje go w szkole.(ten oglądałam może z rok temu)
to nie zagadki, ale chętnie obejrzałabym te filmy jeszcze raz:)
no to tak: moja wypowiedź będzie raczej nieskładna, ponieważ jak przez mgłę pamiętam ten film. Jest to raczej produkcja amerykańska, nie wiem zupełnie, kto tam grał, ponieważ wtedy jeszcze nie interesowałam się obsadą. Jedna z początkowych scen wygląda tak: młody mężczyzna, mąż żony :], tak mi się wydaje, robi sesję fotograficzną [ale tego nie jestem pewna] swojej żonie albo jej siostrze (?) na skałach, znaczy nad przepaścią jakąś. W pewnym momencie ta siostra opiera sie o barierkę i spada w przepaść. Jak się później okazuje: spaść miała ta żona, a to wszystko ukartował ten mąż, który coś mi się wydaje, miał romans z siostrą. Potem ta żona chodzi do jakiegoś psychiatry, bo niby wpadła w jakąś chorobę psychiczną, maż ją niby wspiera, ale później okazuje się, że to mąż znowu wszystko ukartował, wszystkie te jej 'halucynacje'. Bo trzeba wam wiedzieć: że owa kobita miała halucynacje, np. widziała na łóżku chustę tej swojej siostry. Mam jakieś przebłyski jeszcze, ale nie wiem, czy prawdziwe. Że ta kobieta się zakochała w jakimś facecie, może w tym lekarzu? Była chyba jakaś scena na dachu wieżowca, jakieś kartki (?), ale możliwe, że to jakiś inny film. :]
Film ten oglądałam albo pod koniec XX wieku albo na początku. Leciał w telewizji, na jedynce bodajże.
Nie wiem czy dostałaś już odpowiedź. Ten film to "Nie patrz w dół" (orginalnego tytułu nie pamiętam) i leci często na Hallmark. Więcej znajdziesz tutaj http://www.filmweb.pl/Film?id=87989 [www.filmweb.pl/Film?id= ...] .
Wogóle nic mi nie przychodzi na myśl... Opisz mi jak wyglądali bohaterowie, jakieś ich imiona, spróbuj opisać jeszcze jakieś sceny, spróbuj powiedzieć coś o tytule... Na razie nic takiego nie kojarzę...
A może ktoś inny wie co to za film?
Może to film "Cena oddechu", ale nie gwarantuję bo filmu nie oglądałem http://www.filmweb.pl/Film?id=32522 [www.filmweb.pl/Film?id= ...] daj odpowiedź...
Mnie osobiśvcie też nic nie mówi ten opis. Nie filmu o podanym opisie, ani nawet o zbliżonej fabule.
Przykro mi , nic mi nie przychodzi do głowy :(
Za dużo szczegółów nie pamiętam, była sobie dziewczyna która była w zakonie i postanowiła uciec z tego zakonu,jedyne co pamiętam to to,że była to komedia, i nic więcej a bardzo chciałbym ten film obejrzeć. pozdrawiam
Za dużo szczegółów nie pamiętam, była sobie dziewczyna która była w zakonie i postanowiła uciec z tego zakonu,jedyne co pamiętam to to,że była to komedia, i nic więcej a bardzo chciałbym ten film obejrzeć. pozdrawiam
Help!! Film był o kolesiu który miał żółtego robota jeżdzącego na kółkach. Gdy zginęła mu dziewczyna wszczepił jej jakiegoś chipa z tego robota i ona ożyła i zaczęła zbijać.Sąsiadce rozwaliła głowę piłką od kosza i wogóle robiła zadymę.Może tym razem ktoś mi pomoże...
Hiroshima pozwole sobie odpowiedzieć na to pytanie bo chyba wiem o jakim filmie mówisz,a mianowicie "Przyjaźń na śmierć i życie" link http://www.filmweb.pl/Film?id=4936 [www.filmweb.pl/Film?id= ...] , mam nadzieje,że to to;]
Stary jesteś mistrzem :D Dotąd myślałem że to ja nim jestem. No i jeszcze film Cravena a ja go nie znalazłem.THX
Ja też mam problem, nawet dwa:
Pierwsze powinno być łatwe - horror z USA, chyba stary bo nawet nie pamiętam kiedy go oglądałam:) - facet zamiast ręki ma piłę mechaniczną, przenosi się do innego wymiaru i gania jakieś zombie! Film średni, może nawet gorszy, ale mnie męczy i męczy, może jak się dowiem co to za jeden, to mi przejdzie:)
Drugi: Widziałam go gdy byłam bardzo mała... w przeciwieństwie do większości filmów, które wtedy oglądałam był przeznaczony raczej dla dzieci i w przeciwieństwie do tych wszystkich horrorów których się naoglądałam, naprawde mnie przeraził. Ale jedyne co pamiętam to to, że był tam jakiś dzieciak, facet, który umiał bardzo szybko biegać, inny który umiał bardzo daleko wyciąć rękę, chyba balon i spalony teatr..., a przede wszystkim ona - Śmierć - taka tradycyjnie przedstawiona kostucha w powiewajacych szatach i z kosą, wysoka... - naprawdę straszna:)
Hmm - a może to nie jest wcale taki stary film....
po prostu nie wiem....
1. http://www.filmweb.pl/Film?id=3933 [www.filmweb.pl/Film?id= ...]
2. Pasuje wszystko, ale to nie horror - http://www.filmweb.pl/Przygody,barona,Munchausena,%281988%29,obsada,Film,id=8951 [www.filmweb.pl/Przygody ...]
pozdrawiam
Odpowiadam troche późno.. ale podziekowania szczere:) - bo rzeczywiście o te dwa filmy pytałam! Co do "Przygód barona Munchausena" to nie sądziłam, że to horror, po prostu ogladałam go jako berbeć i wyobraźnia mnie wówczas poniosła - chociaż jeśli to film Gilliama to nie ma się czemu dziwić..:)
Prosze o pomoc,nie znam tytołu filmu, jest to film amerykanski(nie znam rezysera,ani obsady) nakrecony w latach 88-98.Film opowiada o rodzinie 2+1 .Synek tej rodziny zachorowal na jakas ciezka i zadka chorobe ,wypadaj mu wlosy itp...lekarze nie wiedza o co jest grane, wiedza tylko ze dzieciak umrze.Nagle zjawia sie jakis typek ze niby ma jakies lekarstwo i dalej nie ogladalem ;)
witam Don Albertino, jak dasz rade albo ktokolwiek inny to pomóżcie bo mi te dwa filmy spokoju nie dają:
1) taki francuski (chyba, ale moze też brytyjski)film który był nakręcony z perspektywy pierwszej osoby, tak że kamera (i co za tym idzie ekran) była poniekąd oczami bohatera. Film dotyczył miłości i z tego co pamiętam jedyna osobą pokazywaną w tym filmie była kobieta którą kochał główny bohater, a leciało to chyba kiedys na jedynce albo dwójce i nakrecone było na pewno po 80tym roku a raczej nawet w latach 90tych
2) nie pamietam za dużo, ale chyba był francuski. Opowiadał on o jakiejś przedwcześnie dojrzałej miłości (nie takim szczenięcym zakochaniu) kilkuletniego (8 może 10)chłopca do swojej rówieśniczki. Była jakaś scena na basenie w szkole i taka scena kiedy chłopiec w nocy zakrada się do domu dziwczyny i kładą się spać w jednym łóżku a rodzice ich znajduja. Potem był bunt rodziców, zakaz spotykania i ta dwójka dzieciaków ucieka gdzieś z domu nad morze i tam ich przygarnia jakaś babka co im zdjęcia robi i potem to juz chyba rodzice ich znajduja. prawie na 100% był to film z lat 90tych i leciał chyba kiedyś na telewizyjnej trójce. I bynajmniej nie był to film dla dzieci, raczej jakiś dramat psychologiczny. Przepraszam za dosć grafomańskie streszczenie ale jak bym ktoś był w stanie powiedzieć co to za film to ja b. wdzięczny bym był
ale się rozpisałem...ale te filmy mi naserio spokoju nie dają
Jest pewny chłopak hmmm może nie aż taki młody ale nie pamiętam dokładnie chyba wychodzi z więzienia ale nie jestem pewny i zakłada kapele muzyczną. Szuka do niej ludzi na początku ma tam paru amatorów w tym on, grają na min perkusji trąbce itp. chyba Blues grają tak prawdopodobnie na strychu (trenują). Potem przyjeżdżają do nich profesjonaliści chyba trzech ich było wchodzą na ten strych i zaczynają z nimi grać żądając kasy za wynajem profesjonalistów. Grają w lokalach itd. Dalej dokładnie nie pamiętam ale film jest supper tylko nie pamiętam nazwy chętnie bym go zakupił za wszelką cenę (ale bez pszesady) :P
Luxia, czy to nie był przypadkiem Swing ??
http://www.filmweb.pl/FilmDescriptions?id=106256#106256 [www.filmweb.pl/FilmDesc ...]
Niestety nie pamiętam za dużo bo oglądałem to parę lat temu. Film opowiada o pewnym facecie, który zawarł pakt z diabłem (diabłem była kobieta), że po śmierci jego dusza pójdzie do piekła ale za to będzie bardzo przystojny, bogaty itp. Pakt podpisał krwią z palca, w który pani sztan wbiła pióro. W nocy nastąpiło przemienienie. Gdy rano wyszedł na plażę to wdał się w bujkę z jakimiś kolesiami, którzy grali bodajrze w siatkówkę. Później wsiadł w jakiś fajny samochód i gdzieś pojechał. Pamiętam jeszcze, że całą swą historie opowiada jakiejś dziennikarce. Niestety nic więcej nie pamiętam. Film powstał napewno przed 1998 rokiem.
Poszukuję tytułu filmu, który leciał w te wakacje (pod koniec czerwca lub w pierwszej połowie lipca) na TVP1. Jest to komedia romantyczna, która opowiada historię dziewczyny (ma młodszego brata, a rodzice nie żyją) , która pracuje w jakiejś firmie (nie pamiętam jakiej) i podkochuje sięw swoim szefie, który o tym nie wie. Ona bardzo mu pomaga nie tylko w pracy (jest bardzo bystra), ale także np. kupuje kartki dla jego dziewczyn. Pewnego dnia przybywa brat szefa, który pomaga tej dziewczynie zdobyć go. Udajązakochanych i wtedy naprawdę się w sobie zakochują, lecz mężczyzna ucieka od miłości. W tle jest mowyt winiarni rodzinnej tych dwóch mężczyzn, która ma być sprzedana.
Proszę, pomóżcie mi znaleźć tytuł tego filmu!!!
Aha.. I tak na przyszłość to może załóż sobie bloga zebym miał Ci gdzie odpowiedzieć (ja albo ktoś inny)...
Jeśli to nie ten film to napisz... Ale pewne fakty się zgadzają... Leciał na TVP1 20 czerwca...
dobra powiedzcie mi tytuly tych dwoch filmow (sam nie znam)
1.
mam tylko jako takie przeswity
pierwszy to amerykanska komedia,
fabula wyglada mniej wiecej tak
syn przyjezdza do ojca (jakis stray dziadek, chyba popularny aktor, ma smieszna twarz chudy) po cos hehe:)
mam jakies przesiwty z czerwonym autem, przyczepami, spalona chata,
glowny bohater wypada z okna z hotelu i spada na masz trzymajacy flage oczywiscie jajami:D
prowadzi sklep obuwniczy
i jescze mi sie przypomniala scenka
jak ten dziadek wychodzi z jakims dzieckiem na miasto i sa jaja LOL :P
nastepny to nie wiem jakiej byl produkcji
ale traktowal o dojrzewaniu
dowch braci jeden starszy drugi mlodszy mieszkaja w blokach, kojarze jakies schody na tych blokach chyba krete
jest taka scena co mi w pamieci zapadla jak ten mlodszy brat jest sam na sam z dziewczyna swojego brata, ona mu pokazuje piersi (i nie pamietam czy sie ruchali czy nie :P)
w tym filmie chyba byl jakis motyw ze statkiem czy czyms podobnym
wiem ze malo szczegolow podalem ale wiecej nie pamietam :)
bo dawnooooooo te filmy ogladalem a zostaly mi w pamieci a za cholere nie moge sie dowiedziec co to za obrazy :))
Ja proszę o pomoc w odnalezieniu takiego filmu.
Jest to komedia rosyjska chyba z początku lat 90. Bohaterem jest pewien Fin (głowy sobie nie dam uciąć ale chyba naprawdę gra go fiński aktor), który pod wpływem różnych lektur i opowieści zapragnął zobaczyć prawdziwe rosyjskie polowanie. Nie zna wogóle rosyjskiego, ale kolega załatwia mu wyjazd z jakimś generałem i jego świtą na polowanie do lasu, gdzie zamiast polować non stop chleją wódkę.
Będę wdzięczny za pomoc
Nie pamietam tytuły tego filmu, którego treść jest następująca.
Kobieta zostaje oskarżona o zabójstwo męża. Jedynym sposobem na uratowanie jej przed więzieniem jest udawanie przez nią choroby psychicznej. Na ten sposób nakłonił ją psychiatra. Zostaje ona zamknięta w szpitalu psychiatrycznym (choć plan był inny). Z szpitala uwalnia ją jej przyjaciel. Okazuje się, że to morderstwo popełnił właśnie lekarz. Film ten leciał do około roku czasu temu.
P.S.
Będę wdzięczna za pomoc.
Lucy ten film to "Sztuczne kłamstwa". http://www.filmweb.pl/Sztuczne,k%B3amstwa,%282000%29,o,filmie,Film,id=115487 [www.filmweb.pl/Sztuczne ...]
Jeśli zagadka no to dobra , jak nazywa się aktor na moim zdjęciu i z jakiego filmu ono jest....
POZDRAWIAM
Ten aktor to Michael Dudikoff a film to pewnie, któraś część "Amerykańskiego ninji". Napisałabym coś jeszcze ale o gustach ponoć się nie dyskutuje...
Może ktoś bedzie wiedział co to za film? Pamiętam, że została porwana mała dziewczynka, rodzice znajduja list z żądaniem okupu, później się okazuje, że porywaczem jest brat tej dziewczynki zazdrosny o siostrę. Nie wiem na 100 % ale chyba ja zabił.
Co to za film? Dwoje ludzi (prawdopodobnie chłopak i dziewczyna) upijaja się syropem na kaszel. Jedno z nich w stanie zamroczenia syropowego rozmawia z Bogiem, mowi o tym drugiemu, na co ten odpowiada, ze to normalne po syropie....to tylko urywek filmu ale to najbardziej zapamietałam....film ten lecial jakies 7 lat temu w telewizji regionalnej....jeśli ktos wie to czekam na odpowiedz. dzieki
oto moje dwa filmy-zagadki:
1/ obejrzałam go parę lat temu w tvp3, chyba amerykański... rzecz o grupie młodych ludzi, którzy mieszkają razem w jakimś starym magazynie (ale nie jako jacyś bezdomni, tylko po prostu sobie zaadoptowali magazyn na chatkę...). Jeden z chłopaków jakoś tam trafia do telewizyjnego programu kulinarnego i staje się gwiazdą. Odtąd odsuwa się coraz bardziej od swoich kumpli i od dziewczyny, która się w nim kocha...
2/też film telewizyjny i też chyba amerykański. Mieszka sobie tata (sympatyczny starszy pan z białą brodą i w białych ciuszkach) z córką i tata generalnie jest strasznie wyluzowany, a córka tak nie bardzo. I tata próbuje córkę przereformować na życiowe luzactwo.... wydaje całe ich pieniądze na kolumny, które stawia w ogrodzie i które są coraz większe, aż w końcu na jedej zamieszkuje. Córka jest nieźle wkurzona, ale oczywiście w końcu filmu stwierdza,że co się ma przejmować....
z góry dzięki:)
Hej! Bardzo byś mi pomógł, gdybyś mi powiedział jaki jest tytuł jednego trilleru.
Otóż ja znałem go pod tytułem DIABELSKI SKLEPIKARZ, ale w bazie takiego filmu nie ma. Scenariusz jest oparty na powieści Stevena Kinga. Opowiada on o pewnym mężczyźnie, który wprowadza się do małego miasteczka. Otwiera on sklep z antykami. Wszyscy po kolei znajdują tam swoje upragnione przedmioty. Sklepikarz nie chce zapłaty w gotówce. Chce, aby za prezent zrobił jakiś uczynek. Pierwszy chłopiec rzuca piłką w okno sąsiadki, pewna kobieta skalpuje psa koleżanki. Szybko się okazuje, że sklepikarzem był sam Szatan. Na końcu filmu panuje totalny chaos...
Mam nadzieję, że mi pomożesz:)
Pozdro! Wesołych świąt:]
Czytaj uważnie bo to cholernie trudne: kilka lat temu wyszedł taki mało znany film "sajens fikszyn" :D Główną role też grał jakiś mało znany aktor. W jednej scenie koleś unika kul lecących w jego stronę czy coś tekiego. Podobno ten film miał 2 kontynuacje ale nigdy o nich nie słyszałem. Oczywiście robie sobie jaja, bo dobrze wiem że chodzi o "Shreka", w końcu jestem na topie :P Niezły temat, pomaga wielu ludziom, pozdro :)