Macie jakiś tytuł z młodych lat którego szukacie? nie pamiętacie jego tytułu? Napiszcie tutaj wszystko co o nim wiecie, może będę mógł wam pomóc... Wolałbym raczej filmy amerykańskie...
1. Myślę,że ten film był z lat 80 lub wczesnych 90. To był film sensacyjny. Zaczynał się chyba sceną pościgu na jakiejś drodze, ale nie w mieście. Dookoła był las,może góry... No,więc glina ścigał jakiś przestępców. W jedym samochodzie jechał koleś,którego chciał dorwać razem z synem(na moje oko ok.18-21-letnim).Policjant przez przypadek zabił chłopaka, a facet uciekł. Ładwo się domyślić, że przestępca zapragnął zemsty. Zabił więc żone (byli chyba w separacji) policjanta i porwał jego nastoletniego syna.Przez część filmu policjant próbował odnaleźć syna, aż w końcu zauważył go na nagraniu z jakiejś kamery. Okazało się, że przestępca próbował go wychować jak własnego syna i wprowadzić na drogę przestępstwa. No,więc tata odbił synka.Ostatnia scena tego filmu miała miejsce nad grobem matki chłopaka,a on powiedział:"Tęsknie za nią" czy coś w tym rodzaju.
2.Ojciec z synem robią sobie biwak. Ojciec śpi w namiocie,a syn na powietrzu. Rano ojciec odkrywa,że syn jest nieprzytomny. Zabiera go do szpitala.Okazuje się, że wojsko spryskało tereny na których biwakowali jakąś trucizną.Syn umiera.Mężczyźnie też nie zostaje dużo czasu. Wykorzystuje go na zemstę. Chce zabić wszystkich związanych z tym opryskiem. Ten film jest chyba mniej więcej z tych samych lat co opisany wyżej. Byłabym naprawdę wdzięczna gdybyś pomógł mi przypomnieć sobie ich tytuły.
Ten pierwszy to "Zemsta nie zna litości", ale niestety na filmwebie go nie znalazłam. Ale tytułu drugiego dalej nie znam.
SZUKAM... pewna dziewczyna przeprowadza sie z rodzina do miasteczka, poznaje tam 3 dziewczyny ktore pozniej okazuja sie czarownicami i chca zeby sie do nich przylaczyla poniewaz brakuje im czwartej czarownicy, ona to robi. pozniej dwie z czarownic (jedna to ta "nowa") walcza o to ktora jest potezniejsza. konczy sie tak ze ta "nowa" wygrywa. CZY KTOS WIEM CO TA ZA FILM??
hmm... Opis pasuje do szkoly czarownic http://www.filmweb.pl/Film?id=9977 [www.filmweb.pl/Film?id= ...]
przypomnialo mi sie jeszcze... jest tam pewien chlopak bardzo popularny w szkole umawia sie z ta "nowa" na randke a pozniej calej szkole rozpowiada ze z nia spal, choc to nie prawda
przypomnialo mi sie jeszcze... jest tam pewien chlopak bardzo popularny w szkole, umawia sie z ta "nowa" na randke a pozniej calej szkole rozpowiada ze z nia spal, choc to nie prawda
Co to za film - pamietam tylko 2 urywki - pierwszy - rzecz sie dzieje w domu w lesie....jakas chyba grupa przestepców....uprowadza jakas dziewczyne do domu w lesie....duża czesc akcji dzieje sie w tym domy, tam sie tłuka, chyba znecaja nad dziewczyna....chyba jest tez tam jej mąz czy chłopak! drugi urywek - ci porwali, lub porwana ucieka zbirom na bagna....tam tez chyba ginie jeden z porywaczy!
niejest to strefa ciczy!!!!
ok. czekalem na cos takiego i widze ze sie doczekalem :)
oto moja zagadka :)
nie pamietam calosci tylko fragmenty 2 i mysle ze jest to film "made in USA"
Wynaleziono maszyne, ktora przywraca do zycia zmarlych. jednym z nich jest policjant postrzelony (zastrzelony) i przywrocony do zycia. jedna z zalet (wad) tej maszyny bylo to ze przywrocony do zycia gosc byl juz niesmiertelny. na koncu filmu maszyne te zniszczono.
drugi fragment to akcja na posterunku policji. wchodzi niski dziadek ubrany w lachmany, cos nawywijal bo pamietam tylko ze nagle wszyscy policjanci do niego strzelaja a on idzie dalej i... niestety nie pamietam :( ale mam nadzieje (wierze) ze to wystarczy do rozwiazania mojej zagadki :D Pozdrawiam
Hah, to teraz odgrzeje kotleta sprzed 7 lat, bo sam szukałem tego filmu conajmniej od kilkunastu! DEAD HEAT - gliniarz ginie ale za sprawa niesamowitej maszyny wraca do zycia, choc jego cialo rozklada sie jak u umarlaka.
A już myślałem, że tej zagadki już nie ma - nie szukałem jej nawet, dlatego też nie odpowiadałem, a jakieś pół roku temu znalazłem ten film. Zgadza się, chodzi o DEAD HEAT. :)
Przykro mi, ale osobnicy pokroju pana Stillera nie interesują mnie specjalnie...
Chociaż - w "Poznaj mojego tatę", chyba żyda grał, a że była kontynuacja "Poznaj moich rodziców" to dwa filmy już są :)
Co to za film - pamietam tylko 2 urywki - pierwszy - rzecz sie dzieje w domu w lesie....jakas chyba grupa przestepców....uprowadza jakas dziewczyne do domu w lesie....duża czesc akcji dzieje sie w tym domy, tam sie tłuka, chyba znecaja nad dziewczyna....chyba jest tez tam jej mąz czy chłopak! drugi urywek - ci porwali, lub porwana ucieka zbirom na bagna....tam tez chyba ginie jeden z porywaczy!
niejest to strefa ciczy!!!!
mundrale odpowiedzcie w koncu!!
to byl western,kojarzy mi sie cos o 7 rewolwerach.jest tam scena gdzie strzelaja z dziala czym popadnie
a pamiętasz może taki film ze jakis bandyta wzioł na zakladnikow jakąś rodzinke i pojechali do jakiegos baru no i po zmierzchu wszyscy pozamienali sie w wampirów po za tymi co przyjechali do tego baru i chyba przeżył tylko ten bandyta i jakaś dziewczyna.
Co to za filmy?
1. triller, USA, lata 80-90, mąż kobiety, artystki tworzącej metaloplastyki, chyba pilot-oblatywacz zostaje zabity. Wczesniej przynosi do domu część rotora helikoptera, który uległ wypadkowi, Jego syn zakłada ten kawałem jakiejś zębatki robotowi-zabawce na szyję. Po śmierci męża, ktoś usiłuje zamordować również wdowę (szukają tej części), która podejmuje ucieczkę wraz z synkiem a przy okazji dąży do wyjaśnienia sprawy.
2. USA 90-. Komedia rom. Chłopak szuka taniej stancji. Zostaje wzięty za geja i skierowany do dziewczyny, która od zawsze mieszka z jakimś gejem - bo to niby facet, więc bezpieczniej, a nie grożą problemy z ręcznymi robotami. On się oczywiście zakochuje, tylko nie wie jak jej powiedzieć, że jest strightem.
3. 90-. Niemcy. Dziewczyna uciekając przed zamstą gangu trafia do domu 2 dobrze sytuowanych gejów. Chcą mieć dziecko, więc namawiają ją na "ciążę na zmówienie" z Młodszym z nich. A ona już w ciąży jest. Zaaranżowany wieczór nie wypala, bo Młody nie może z babą, ale ona go spija i wmawia, że wszystko było cacy. A 8 miesiący później rodzi się "wcześniak". Żeby było poprawnie politycznie, to napiszę, że dziecko jest Afroeuropejczykiem.
Uwaga: Nagroda!!! Kto pierwszy odgadnie tytuł aktora/kę lub reżysera któregoś z filmów otrzyma go w nagrodę (o ile jest dostępny lub w zamian inny wybrany przez niego)
Co to za filmy?
1. triller, USA, lata 80-90, mąż kobiety, artystki tworzącej metaloplastyki, chyba pilot-oblatywacz zostaje zabity. Wczesniej przynosi do domu część rotora helikoptera, który uległ wypadkowi, Jego syn zakłada ten kawałem jakiejś zębatki robotowi-zabawce na szyję. Po śmierci męża, ktoś usiłuje zamordować również wdowę (szukają tej części), która podejmuje ucieczkę wraz z synkiem a przy okazji dąży do wyjaśnienia sprawy.
2. USA 90-. Komedia rom. Chłopak szuka taniej stancji. Zostaje wzięty za geja i skierowany do dziewczyny, która od zawsze mieszka z jakimś gejem - bo to niby facet, więc bezpieczniej, a nie grożą problemy z ręcznymi robotami. On się oczywiście zakochuje, tylko nie wie jak jej powiedzieć, że jest strightem.
3. 90-. Niemcy. Dziewczyna uciekając przed zamstą gangu trafia do domu 2 dobrze sytuowanych gejów. Chcą mieć dziecko, więc namawiają ją na "ciążę na zmówienie" z Młodszym z nich. A ona już w ciąży jest. Zaaranżowany wieczór nie wypala, bo Młody nie może z babą, ale ona go spija i wmawia, że wszystko było cacy. A 8 miesiący później rodzi się "wcześniak". Żeby było poprawnie politycznie, to napiszę, że dziecko jest Afroeuropejczykiem.
Uwaga: Nagroda!!! Kto pierwszy odgadnie tytuł aktora/kę lub reżysera któregoś z filmów otrzyma go w nagrodę (o ile jest dostępny lub w zamian inny wybrany przez niego)
Tak Mam Taki Film Ale NIe Amerykanski:
Jakies 2 Lata Temu Moze Wiecej W Tv Pokazali Dobrze Nakrecony Czarno Bialy Film Francuski Ktory Bardzo Mi Sie Podobal A Nie Znam Tytulu Ani Rezysera. W Filmie Jakis Koles Znalazl Bron Ktora Zginela Policjantowi - Taka Mniej Wiecej Jest Fabula heh Moze Krotka Ale Pamietam Tylko Fragmenty - Jak Pobili Jakichś Skinów, A Na Końcu Chłopak Który Sprzeciwiał Sie Wogóle Pomysłowi Zeby Latać Z Tą Bronią Widząć Policjanta Który Zabił Właśnie Jego Kolege Wyciąga Broń I Go Zabija I Tak Sie Film Konczy - Jest To Dramat A Przynajmniej Takie Ja Odnioslem Wrazenie. CHCIAŁEM WAS PROSIĆ O POMOC W USTALENIU TYTULU TEGO FILMU ALBO REŻYSERA - BO CHCIAŁEM GO JESZCZE RAZ OBEJRZEĆ BO JAKO MANIAK FILMOWY NIE MAM SPOKOJU WIEDZAC ZE NIE MOGE GO OBEJRZEC, Z GORY DZIEKUJE KAZDEMU KTO CHOCIAZ MI POWIE ZE WIDZIAL TEN FILM :D
Hejo. Film prawdopodobnie produkcji amerykańskiej, koajrze tylko jedna scenę, w której facet wpada do "wielkiego leja" wypełnionego mnóstwem wężów. Film oglądałem jak miałem ok 6 lat w tv, zatem przypuszczam, że ma z dobre 15lat.
Pozdrawiam.
film najprawdopodobniej jest z lat 90, akcja rozgrywa sie w wiosce w tropikalnym kraju gdzie przebywa amerykanka pomagajaca tamtejszej ludnosci, do wioski przybywa grupa amerykanskich zolnierzy, z jedym z nich kobieta ma potem romans ale na koncu chyba nie zostaja razem, pomozcie
opowiada o kobiecie, która ucieka z więzienia i po drodze zabiera zakładniczkę, starszą kobietę, potem między nimi rodzi się przyjaźń...
Kojarzy mi się z filmem "Żegnaj ameryko". http://www.filmweb.pl/%AFegnaj,Ameryko,%281997%29,o,filmie,Film,id=96931 [www.filmweb.pl/%AFegnaj ...] .
Ogladalem kiedys filmie o Pilce noznej chyba Angielski. Opowiadal o chlopcu ktory bardzo lubi grac w pilke i dobrze gra tylko ze nie lubi i nie umie grac przed publicznoscia bo sie tremuje:( I dostaje od kogos buty stare jakiegos pilkarza i od tamtej pory pomagaja one mu przezwyciezyc strach i odnosic sukcesy. Gra w Manchesterze City! Wie ktos moze co to za film? Plisss ważne...Pozdro i zapraszam na bloga :)
sindy: drugi z tych filmów to być może Troje do tanga bo fabuła dość podobna
http://www.filmweb.pl/Troje,do,tanga,%281999%29,o,filmie,Film,id=11078 [www.filmweb.pl/Troje,do ...]
majestic: twój film to na 100% La haine
http://www.filmweb.pl/Film?id=8106 [www.filmweb.pl/Film?id= ...]
Jaki to film?
Leciał na TVP1 lub TVP2 jakieś 3-4 lata temu (chyba w cyklu "kocham kino"). Fabuła jest taka: Jakaś dziewczyna - blondynka - zostaje zamordowana (i zgwałcona?). Policja zatrzymuje podejrzanego, który był jej znajomym lub chłopakiem. Facet ma problemy psychiczne i objawy czegoś na kształt padaczki. Robią mu testy wykrywaczem kłamstw, aby dowiedzieć się, czy to on zabił.
Przypomniało mi się kilka szczegułów. Jest to film amerykański. Z lat 90-tych. Policjantów prowadzących śledztwo jest dwóch (jeśli to coś da - jeden z nich jest żonaty). Podczas przesłuchań podejrzany opowiada o znajomości z tą dziewczyną.
Nie pamiętam jak kończy się ten film, ale kojażę, że było to zaskakujące zakończenie (coś jak w filmie "Podejrzani" - zresztą klimat tych dwóch filmów jest bardzo podobny).
No z amerykańskich to pewnie bym sobie sama pomogła ale fakt jest jeden film, który lezy mi na sumieniu od lat. Wcale nie jestem z tego dumna, że nie mogę sobie przypomniec nic a nic :)
niestety jest to obraz polski... ogladałam go jako małe dziecko albo nastolatka czyli musi byś przynjamniej z lat siedemdziesiatych,
wojna, mała dziewczynka (czrna o zydowskiej urodzie) czeka zamniknieta w domu na powrót taty, który obiecal jej przywieść lalkę; odzywia się biednie tylko pączkami w nocy przemyka pod budynkami by ... nie pamietam by co ... tylko mi ise kojarzy ujęcie; aby starczyło jej na dłużej pączkó na podłodze wymalowała sobie koło i podzielila na cztery częsci; ziwczynka przezywa, tato przyjeżdza ma lalę, wszytscy są szcęścliwi a ja pamięmaże strasznie płakałam ze wzruszenia. Cóż dziecko byłam :)
RATUNKU !! POMÓŻCIE!!
ja mam zagadke-problem :) tzn kiedyś widzialem film ale nie pamietam tytułu a nie kto tam grał więc może ty mi pomożesz.
- A więc zaczynając od tego że film jest z lat połowy 90
- po drugie film jest chyba oparty na faktach ale nie jestem pewny
- po trzecie w filmie chodzi o to, że jest pewna dziewczyna która trenuje łyżwiarstwo figurowe po jakims czasie spotyka jakiegos kolesia który jest zmuszony z nią trenować ten sport (podpowiem, że nie lubia się nawzajem ). Poźniej biorą udział w turnieju miedzynarodowym czy tam olimpiadzie nie wiem i zakochują się w sobie itp itp :) film naprawde był fajny leciał chyba z pare razy w TV i jedyne co mi przychodzi do głowy to tytuł brzmiał "Wirujące Ostrze" czy coś w tym stylu Proszę pomóż mi !!!! :)
Szukam tytułu filmu. Obejrzałem tylko urywek tego filmu. Rzecz się działa w pewnym kraju (chyba w Ameryce), gdzie panowała wprost idealna równość. I był tam też taki młody, bardzo inteligentny chłopak, którego postanowiono "wyrównać" tzn zmniejszyć mu inteligencję.
Slaviusano... Film o którym piszesz to prawdopodobnie "Harrison Bergeron" na podstawie opowiadania Kurta Vonneguta.
kiedyś w telewizji oglądałam dwa filmy o dziewczynie która była uwięziona w pokoju czy jakoś tak przez całe swoje życie i potem gdy ktoś ją uwolnił nie potrafiła sobie poradzić z rzeczywistością. Jeden z tych filmów to "Ptaszek W Klatce" drugiego tytułu zaś nie pamiętam i bardzo proszę o pomoc jeśli ktoś pamięta bądź kojarzy ten film!!
Chcialbym znac tytul takiego starego filmu ktory kiedys ogladalem na dwojce - ewidetnie amerykanski poniewaz w czasie filmu jest duzo takich zajebistych piosenek zespolow AC DC , black sabbath chyba jeszcze led zeppelin . Film ten musi byc stary jak cholera bo mlodziez rozjeżdza sie tam pontiacami gto z 69 roku i innymi takimi brykami . W filmie gra glownie mlodziez , jakies tam balangi , wypady na piwo , w filmie jest tez taka akcja jacys goscie gonią mlodszych kolegów z takimi drewnianymi palkami jakby do krykieta czy co i biją ich nimi po dupie , mlodziez pije browar jakies tam imprezki są , na koniec filmu jakas grupka mlodych wybrala sie na stadion futbolowy i polozyli sie sie na murawie i gadali . moim zdaniem genialny film chcialbym wiedziec tylko jak sie nazywa . dzieki
Arturo nie jestem pewna ale kojarzy mi się z filmem "Uczniowska balanga". http://www.filmweb.pl/Uczniowska,balanga,%281993%29,o,filmie,Film,id=4915 [www.filmweb.pl/Uczniows ...]
Może chodzi o odzyskane życie http://www.filmweb.pl/Odzyskane,%BFycie,%281998%29,o,filmie,Film,id=93572 [www.filmweb.pl/Odzyskan ...]
ja szukam pewnego filmu, moze moglbys mi pomoc. Gra w nim Kevin Costner i Clint Eastwood a opowiada o tym ze Costner porywa jakies dziecko i sie zaprzyjazniają, a na końcu policja go zabija. ogladalam kiedys dawno temu i nie pamietam juz jaki to tytul...
myślicieka ten film to "Doskonały świat"
http://www.filmweb.pl/Film?id=5166 [www.filmweb.pl/Film?id= ...]
Bardzo mi zależy na tytule jednego filmu...
Akcja dzieje się w małej nadmorskiej miejscowości. Pewnego dnia małżeństwo na co dzień prowadzące sklep rybny przygarnia samotnego chłopaka (20-25 lat). Chłopak ten wypełnia pustkę w życiu tego małżeństwa, gdyż ich syn wyjechał robić karierę do innego miasta. Po pewnym czasie między kobietą a przygarniętym chłopakiem rozwija się romans... koniec filmu jest taki, że prawda wychodzi na jaw. Umiera mąż tej kobiety a syn z zazdrości, że matka bardziej pokochała "znajde" niż jego zabija tego przygarniętego chłopaka. Podcina mu gardło. Matka, zrywa kontakt ze swoim synem i wyrusza w podróż statkiem.
PS: To nie jest film "Drzwi w podłodze". Kilka osób pytało czy o ten film mi chodzi ale sprawdziłam i to nie jest to.
Może Ty mi pomożesz...
no dokładnie... już sama znalazłam i to chodzi o "Odzyskane Życie" dziękuję za odpowiedź bardzo.....
ale ponieważ jestem problemowa ma ktoś może ten film lub wie gdzie go znaleźć? na emule chyba nie ma gbo sprawdzałam.. proszę o odpowiedź
Hej, to teraz ja :)
1. Stary film, czarno-biały, grupka młodych chłopaczków, takie trochę rozrabiaki, pamiętam tylko, że był tam taki chłopczyk ze śmieszną fryzurą - mocno przylizane włosy, a na środku głowy stercząca do góry "antenka", Ci chłopcy tworzyli taki mały gang. Bardzo stary ten film, myślę, że można go porównać do "Flipa i Flapa" i tych z tego okresu.
2. Tu będzie większy problem, bo pamiętam tylko jedną scenę. Film z lat 90 najprawdopodobniej, ciemnowłosa dziewczyna trafia do szpitala psychiatrycznego, odwiedza ją mąż/chłopak, ona jest albo w białej albo w jasnozielonej sukience, wychodzą na zewnątrz i siedzą pod drzewem, wokół nich jest fajna przyroda - zielono i wiosennie.
Proszę o pomoc.
Ten pierwszy film w nowej wersji nosił tytuł "Klan urwisów". Być mozę w starej wersji też się tak nazywał.
No to ja mam pytanie, dotyczy musicalu z lat 50. badz jeszcze wczesniej. Jedyne co pamietam z tego filmu to to, ze wystepowala tam mala dziewczynka spiewala, stepowala. Fenomenalna byla. Ten film tak dawno ogladalam, ze tylko to pamietam :(