Macie jakiś tytuł z młodych lat którego szukacie? nie pamiętacie jego tytułu? Napiszcie tutaj wszystko co o nim wiecie, może będę mógł wam pomóc... Wolałbym raczej filmy amerykańskie...

Dakota13

zgadzam się. za snickersa zrobi wszystko :)

karol_cbr

snickersa ?

Albertino

Film o człowieku, który jednego dnia zabił 12 osób, a nie był zawodowym mordercą. Francuski, z lat 80-tych lub wcześniej. Zaczyna się od sceny demolowania koparką samochodu z ofiarą w środku.

użytkownik usunięty
Albertino

Film został nakręcony w latach 70. lub 80. nie jestem do końca pewien.
Opowiada o nastolatku, który sprawia problemy wychowawcze i jest fanem Led Zeppelin. Zaprzyjaźnia się on z dziewczyną starszą od niego, być może psycholog... Pamiętam scenę w której mówi że jego ulubiony utwór to "Moby Dick".
Tylko tyle pamiętam, oglądałem go dawno temu.
Zna ktoś tytuł tego filmu?

Albertino

Witam!
W filmie był rekin skrzyzowany chyba z krokodylem, mianowicie był to stwór z ciałem rekina i chodził na dwóch nogach. Powstał on oczywiście w warunkach jakiś badań wojskowych, lub eksperymętach na jakiejś stacji wojskowej na oceanie i kobieta z mężczyzną chyba małżeństwo biologów morskich, badają tą sprawę. Ten rekin wykazuję duzą inteligęcje i atakuje ich. Więcej nie pamiętam.

Albertino

Szukam serialu... kiedyś leciał na tvp1 lub tvp2 rodzeństwo, których ojciec zaginął w niewyjaśnionych okolicznościach. Potem okazało się że trafił w jakiś inny czas, po dotknięciu jakiegoś przedmiotu czy jakoś tak. Potem co odcinek próbowali uratować go i co odcinek była inna historia zazwyczaj były to jakieś baśnie legendy, albo mitologiczne itp zawsze spotykali się z ojcem, ale nigdy nie mogli go uratować bo ktoś im przeszkadzał w tym. Przykładową była ta gdzie dziewczyna bez rąk miała kosz z dzieckiem na plecach. Gdy się nachyliła dziecko wpadło do wody. Wtedy chciała je wyciągnąć i odrosły jej ręce. Dzięki za odpowiedź zalezy mi na tym serialu :) Zawsze byłam ciekawa czy udało im się go uratować :)

Frogsia

A czy w którymś z odcinków nie występowała Gadzilla?

A swoją drogą może wiesz, jaki tytuł miał odcinek "Pamiętników z wakacji , w którym nadrzędnym problemem były wątpliwości o to, kto zesrał się do bidetu.

avagar

jestem również bardzo zainteresowana tym serialem właśnie od tej sekundy

avagar

Jak wpiszesz w youtube "klocek w bidecie to Ci wyskoczy";p

avagar

nie mam pojęcia wiem, że ich ojciec zginął w jakiejś czasoprzestrzeni i oni go szukali co odcinek wchodząc w jakąś historie. Zawsze się z nim widzieli, ale nigdy nie zdobyli - nie wiem czy dobrze kojarzę czy to był kielich czy coś takiego...

na forum w facebooku PAMIĘTNIKÓW Z WAKACJI napisz :) tam są wielbiciele (myśle że to był odcinek 2 albo 6..) myśle że oni wiedzą który to ;)

Frogsia

kurczę kojarzę niby ten serial, musiałam go w dzieciństwie widzieć, ale niestety nie znam tytułu...

22madzia221

Może komuś w przyszłości przyda się odpowiedź...

https://www.filmweb.pl/serial/W+%C5%9Bwiecie+mit%C3%B3w-2001-221153

Albertino

Intensywnie szukam filmu o Kanibalu,który podawał się za kogoś kto uciekł z jaskini w lesie i (doszedł do jakichś koszarów były to czasy gdzie jeżdżono konno),gdzie chował się razem ze swoimi towarzyszami i jedli się po kolei, potem się jednak okazało ,że to on zjadł swoich towarzyszy i przebrał się za kapitana w tej jednostce i jadł po kolei tych żołnierzy w tajemnicy przed jakimś kolesiem. On to robił,bo była jakas legenda,że ten kto zje ludzi czy ich serce staje się nieśmiertelny czy coś takiego.. i skonczylo sie tak,ze ten przed ktorym się ukrywał też został kanibalem i tam zostali i jedli ludzi.

tomeklp

http://www.filmweb.pl/film/Drapie%C5%BCcy-1999-30956

kult73

Dzięki za pomoc, wcześniej już udało mi się znaleźć :)

tomeklp

Witam.Założyłem nowy temat i dopiero dzisiaj zobaczyłem ten.Żeby nie pisać dwa razy tego samego,to daję linka do mojego tematu.
http://www.filmweb.pl/forum/filmy/Szukam+filmu+lub+samego+tutu%C5%82u,2035108
Może ktoś coś kojarzy.Film jest raczej z początku lat 90-tych wydany jeszcze na VHS jak wszystkie filmy w tamtych czasach.A może ktoś orientuje się w nazwach poszczególnych "wytwórni" które wtedy robiły tego typu filmy i na podstawie tego można by to odnaleźć w ich pozycjach.

Albertino

witam
szukam filmu z lat 90 cos jak horror ale nie jestem pewn...pamieta slabo wiec sorki za ogolny opis....
pierwsza scena to jakis rytual...klada dziewczyne na oltarz i klada jej jakis kamien magiczny na piersi...on sprawia ze ona zaczyna rodzic(rosnie jej brzuch i zaczyna rodzic jakiegos potwora albo cos), rytual zostaje przerwany, dziewczyna zabita a kamien zabrany....potem zaczyna sie dziac w terazniejszosci...jakas laska szykuje sie na impreze i naklada naszyjnik na szyje(to ten kamien "plodnosci" co na poczatku i zaczyna sie od nowa...zaczyna rodzic i rodzi tak jak by doroslego faceta...on jest jakims demonem czy antychrystem cos takiego nie jestem pewna....i pamietam scene ze mowi do niej "mamo" a ona wrzeszczy przerazona to i ona zaczyna wrzeszczec ale to jakies takie wrzaski ze az jej bebenki pekaja.....
potem jeszcze pamietam scene ze ten demon jedzie z jakas laska autem i ona sie pyta caly czas jak jej fryzura to on sie wscieka i zrywa jej cale wlosy razem ze skora z glowy i ,owi zeby sobie sama zobaczyla....heheheh....brzmi glopio ale naprawde fajny byl ten film.....ogolnie tam jest jeszcze watek ze jakis chlopak i dziewczyna maja powstrzymac tego demona i ze jakies kamienie sa im do tego potrzebne....kurcze tyle pamietam na pewno inne rzeczy mi sie kolacza i nie wiem czy nie na mieszam za bardzo...
no jak ktos cos bedzie wiedzial...a moj opis conajmniej enigmatyczny to bede bardzo wdzieczna bo nie daje mi spokoju to juz od kilku lat....(dopisze jeszcze ze tytul mi sie kojazy cos z diabolique...ale to jest tytul innego filmu ale cos mi z nim placze ) ok pozdrawiam i czekam na odpowiedz :)

Albertino

Szukam pewnego tytułu filmu... szukałam u Roberta de Niro ale niestety nie mogę znaleźć mogę sie mylić. Zaczyna się od młodego mężczyzny, który rysuje pewną kobietę która pojawia się i za chwilę znika. Pamiętam że w filmie pojawia sie i on rysuje jej akty, ogólnie chyba jest malarzem. Tym czasem uciekinier, w pomarańczowym stroju (kojarzy mi się z de niro) w przyszłości okazuje się ojcem chłopaka i wykupuje jego obrazy... z góry dzięki za tytuł nie mogę znaleźć

Albertino

poszukuje horroru, który opowiada o parze, która wybrała się na wycieczkę w góry, albo do lasu, nie jestem pewna, ale zmierzali do miejsca, które nazywało się tak samo jak tytuł filmu. po drodze spotkali faceta, który wskazał im skrót. rozbili namiot nad jeziorem, a kiedy dziewczyna obudziła się następnego dnia chłopaka nie było. nie do końca pamiętam jak to było dalej, ale w każdym razie została porwana przez jakichś dziwnych zmutowanych ludzi, podobnych do tych ze złego skrętu, którzy torturowali ją, przetrzymywali i gwałcili, bo chceli, żeby urodziła im dziecko i podtrzymała gatunek. czyy jakoś tak.

sujcia

http://www.filmweb.pl/film/Ofiara+spe%C5%82niona-2007-380728 - tu było coś podobnego...

Albertino

Witam. Zna ktoś tytuł polskiego filmu o obozach koncentracyjnych? Film był czarno-biały, wg mnie kręcony w latach ?1960-80? Głównym wątkiem były niemieckie strażniczki znęcające sie nad kobietami więźniarkami. Sorry za tak lakoniczne wskazówki, ale dawno temu go widziałem, a chciałbym znów go obejrzeć. Dziękuje pozdrawiam.

Albertino

Odgrzeje tego kotleta :D

Poszukuje filmu raczej z obecnego tysiąclecia :) Coś o wielkich owadach (chyba komary), które zaatakowały miasto, grupa ludzi ucieka z miasta i znajduje gniazdo, wchodzą do środka, chyba wysadzają to dynamitem. Potem kojarzę scenę jak wchodzą do miasta (nie wiem czy tego samego, z którego uciekli) i znajdują kogoś jeszcze żywego leżącego na ziemi, nachylają się nad nim, w pewnym momencie jeden z grupy (na 100% czarnoskóry) wstaje patrzy w dal, pokazuje ręką i mówi coś w stylu "patrzcie tam" reszta wstaje i patrzy w stronę, w którą pokazał, z przerażeniem i dokładnie w tym momencie następuje koniec filmu... napisy końcowe. Ostatnia scena zapowiadała kontynuację i właśnie próbuję sobie przypomnieć tamten filmy żeby zobaczyć czy jest do niego kontynuacja :)

Albertino

Mam problem.. ostatnio obejrzałam bardzo fajny film i nie wiem jaki miał tytuł, a chciałabym pokazać go znajomym i być może obejrzeć jeszcze raz.. no więc, mniej-więcej fabuła:
Była sobie dziewczynka, która przyjechała na ranczo swojego dziadka od strony mamy (mama chyba nie żyła, a dziewczynka mieszkała z ojcem). Miał on hodowlę koni, nie był zbyt miły. Gdy dziewczynka była mała dostała od niego szczeniaka border collie, który mieszkał u dziadka i teraz widziała go po raz pierwszy od dawna. Mała nazwała też konia, który był dziadka: "Wiatr Apaczów" i koń wyrósł na bardzo szybkiego ogiera i dobrego ogiera. Pamiętam też, że matka czytała tej dziewczynce "Zabić drozda" i w filmie 2 razy pojawił się cytat "to grzech zabić drozda". Wiem, że może to za mało żeby określić o jaki film mi chodzi ale może ktoś się skapnie xP

Albertino

Szukam filmu, w którym facet o imieniu Hank zawiera kontrakt z diabłem dzieki czemu jego życie całkowicie sie zmienia, staje sie przystojnu, przypakowany, itd

Albertino

Już od bardzo wielu lat szukam jednego filmu i nikt nie potrafił mi do tej pory pomóc.
Jest to stary horror, oglądałem go jak byłem mały, leciał w telewizji chyba jeszcze około 2000 roku.
Głównym złym był jakiś morderczy pajac (nie klaun, tylko typowy pajac). Jedyne co zapamiętałem to to, że jak kogoś dopadł, to jego ofierze z ust ciekła jasno niebieska ciecz i ofiara mówiła "Śmiech" (Laugh) takim creepy głosem. Jakby Pajac przejmował kontrolę nad ich umsyłami.
Raczej nikt nie znajdzie tego filmu, ale zapytać zawsze warto. Możliwe, że to był jakiś bardzo niszowy horror.

Xaravald

A to nie jest przypadkiem odcinek "Are You Afraid of the Dark? 409 - The Tale of the Ghastly Grinner". Dostępny jest w całości na YT.

nolan90

Panie ty mój złoty. TAK TO JEST TO czego szukałem całe moje życie!!! Normalnie kocham cię człowieku za to, że pomogłeś mi to odnaleźć. Padam ci do stóp milordzie!!!

Albertino

Niestety niewiele z tego filmu pamietam pamietam, właściwie urywek. Oglądałam go dawno temu może być to początek lat 2000 lub mniej więcej ten okres.
Dwie przyjaciółki (brunetka i blondynka)* wynajmują dom w lesie. Pojawia się koleś który na nich poluje (chce je z@bic). Wiem ze blondynka była wysoka szczupła, ubierała się na różowo i miała małego pieska. Wiem ze była scena ze ten piesek jej uciekł z domu, ona chciała go znaleźć ale nie mogła, wołała go (było pokazane ujęcie ze pies jest poza domem gdzieś na trawie). To niestety wszystko może ktoś kojarzy?

*wydaje mi się ze były to właśnie dwie przyjaciółki ale mogło być inaczej, możliwe ze ktoś jeszcze z nimi był i byla to po prostu grupa znajomych ale tylko one zapadły mi w pamięć