ogladalam Memento ale zakret , nie wiem co jest koncem co poczatkiem chyba ogladne go jeszcze raz , mam nadzieje ze nie tylko ja mialam kłopoty z poukladaniem tych puzzli ,ogolnie git
memento przewodnik
Może ci pomogę.. ;) film jest podzielony na części poukładane chronologicznie od końca..
:)))))
memento2
Generalnie film tylko na samym poczatku wydawal mi sie
zakrecony... Szybko wszystko zaczelo sie ukladac w jedna calosc. Jedna rzecz w "Memento" mnie naprawde porazila: to w jaki sposob ludzie potrafili wykorzystac ulomnosc bohatera. W ich rekach stawal sie narzedziem zbrodni, marionetka...
film memento
No z obczajeniem o co chodzi w tym filmie to jest problem, ale to jest w nim najfajniejsze! Kocham filmy które wymagają nieustannej uwagi,układają się jak puzzle,To są dzieła dla inteligentnych!A taki Lynch? Ten to robi "dziwolągi"
memento
Z całym szacunkiem do Chrisa Nolana, nie porownywał bym go jeszcze do D.Lyncha. Według mnie Memento to niewykorzystany materiał na film naprawde wybitny, jednak Nolan stał sie niewolnikiem własnego pomysłu. Film jest nierówny, choc i tak oglada sie go ciekawie, Mullholand Drive to to niestety nie jest