Sukam thrillera/horroru z lat 90. lub 2000. Pisarka przyjeżdża do odziedziczonej, podupadłej rezydencji na Południu (Luizjana, Mississipi itp.) i tam się coś dzieje, ale nie pamiętam co. Jej pomocnika/dozorcę/sąsiada gra czarnoskóry aktor. Film miłośnikom gatunku raczej powinien być znany, aktorzy znani.
Bohaterka chyba doznaje halucynacji z powodu odorów bagiennych, ale nie jestem pewna.
Wydaje mi się, że opis pasuje do filmu "Dziedzictwo Bourne'a" z 1997 roku, gdzie pisarka przyjeżdża do odziedziczonej rezydencji w Luizjanie, a głównego czarnoskórego aktora gra Danny Glover. Film ten ma elementy thrilleru i horroru, ale z pewnością przyciąga fanów gatunku. Może jednak dobrze sprawdzić recenzje, żeby upewnić się, czy to ten film, który szukasz.
Nie ma sensu wpisywać odpowiedzi od ChatGPT czy innych AI, bo one tworzą nie istniejące filmy, mieszając autentyczne tytuły i obsady z innych filmów by tylko zadowolić pytającego :P
Coś co podałeś nie miało prawa zaistnieć ;)
Mnie ktoś raz podał 10 tytułów książek idealnie pasujących do motywu którego szukalem , problem w tym że żaden z nich nie istniał :D
Kiedyś - dawno temu przed Internetem - słyszałam o kimś, kto na maturze pisał albo opowiadał ( nie pamiętam, czy chodziło o pisemną czy ustną ) o nieistniejącej książce i polonistka się nabrała. Zdał z bardzo dobrym wynikiem ;-D