użytkownik usunięty

Sukam thrillera/horroru z lat 90. lub 2000. Pisarka przyjeżdża do odziedziczonej, podupadłej rezydencji na Południu (Luizjana, Mississipi itp.) i tam się coś dzieje, ale nie pamiętam co. Jej pomocnika/dozorcę/sąsiada gra czarnoskóry aktor. Film miłośnikom gatunku raczej powinien być znany, aktorzy znani.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
użytkownik usunięty

Bohaterka chyba doznaje halucynacji z powodu odorów bagiennych, ale nie jestem pewna.

"Bagno" (2006) z Gabrielle Anwar której pomaga Forest Whitaker ?

użytkownik usunięty
Montago

Tak, tak, tak! Dziękuję!

Nie ma sprawy :)

Wydaje mi się, że opis pasuje do filmu "Dziedzictwo Bourne'a" z 1997 roku, gdzie pisarka przyjeżdża do odziedziczonej rezydencji w Luizjanie, a głównego czarnoskórego aktora gra Danny Glover. Film ten ma elementy thrilleru i horroru, ale z pewnością przyciąga fanów gatunku. Może jednak dobrze sprawdzić recenzje, żeby upewnić się, czy to ten film, który szukasz.

Marek9999_filmweb

Nie ma sensu wpisywać odpowiedzi od ChatGPT czy innych AI, bo one tworzą nie istniejące filmy, mieszając autentyczne tytuły i obsady z innych filmów by tylko zadowolić pytającego :P
Coś co podałeś nie miało prawa zaistnieć ;)

Mnie ktoś raz podał 10 tytułów książek idealnie pasujących do motywu którego szukalem , problem w tym że żaden z nich nie istniał :D

Montago

Kiedyś - dawno temu przed Internetem - słyszałam o kimś, kto na maturze pisał albo opowiadał ( nie pamiętam, czy chodziło o pisemną czy ustną ) o nieistniejącej książce i polonistka się nabrała. Zdał z bardzo dobrym wynikiem ;-D

Marek9999_filmweb

Gdzie znalazłeś ten film? Nie ma takiego.

misery76

Taki film to "dzieło" AI, najpewniej ChatGPT, bo on tak wymyśla odpowiedzi, by się przypodobać pytającemu. ;)
To jeszcze nie jest SkyNet, ale powoli się nauczy i będziemy mieli następnego Terminatora w... realu :D ;)