z takim podziałem na VHS i DVD. a potem Top listy: "Pierwsze miejsce: Jakiś tam tytuł - film posiada tyle tysięcy użytkowników." co myślicie o takiej zakładce?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

.ale to nadal się nie przydaje do niczego - ani nie pomaga w ocenie filmu, ani nie jest istotne dla producentów..

diana6echo

ale pomaga użytkownikom, którzy są w swej kolekcji mają wiele filmów.

użytkownik usunięty
diana6echo

ale np. też nikt Tobie nie każe korzystać z zakładki "Filmy które chcę obejrzeć" bo możesz je sobie na kartce zapisywać... To na co ja wpadłem na tej samej zasadzie polega.

leń w dupie ot co a nie 'funkcjonalność' ;]

Znowu będzie mulić!

użytkownik usunięty
kalewra

i tak muli, nie widzę związku

.ma mulić bardziej? oO

użytkownik usunięty
diana6echo

tja... tyle że ja się spytałem "Co sądzicie o takiej zakładce?", a nie "Jak będzie mulić serwer?".

.ale ja nawiązuję do dwóch postów powyżej..

użytkownik usunięty
diana6echo

mi chodzi o to, że się kompletnie od tematu głównego odchodzi.

.było trzeba nie zaczynać OT.

Popieram pomysł utworzenia takiej zakładki. Sam mam sporą kolekcję filmów dvd... I można by się pochwalić ;)

Bardzo dobry pomysł. Dzięki temu można uporządkować swą kolekcje filmów
mając jednocześnie dostęp do wielu o nich informacji.

Odświeżę trochę temat. Szukałem ostatnio ciekawego programu do katalogowania filmów i pobrałem ich kilka w celu wybrania najlepszego. Kierowałem się głównie oceną innych ludzi no i ilością pobrań. Po wypróbowaniu wszystkich doszedłem do wniosku, że każdy z nich nie ma nic więcej poza tym co ma filmweb, oprócz właśnie funkcji określenia jako "posiadane". W programach muszę ręcznie wpisywać też informacje o filmie a tu mam wszystko na miejscu. Taki spis to przydatna sprawa dla ludzi posiadających większą liczbę filmów i gier.

A teraz do rzeczy. Nie chcę się chwalić wszystkim jakie filmy posiadam bo nie o to chodzi. Nie do tego też służą programy do katalogowania, prawda? Mają one jedynie pomóc w porządkowaniu zbiorów, na wypadek gdyby ktoś coś chciał np pożyczyć. Zawsze można by było zrobić taką opcje tylko dla znajomych:). Mogło by się to tyczyć zarówno filmów jak i gier oczywiście. A co do osób, które by twierdziły że posiadają film, a tak naprawdę nakręciły go telefonem w kinie, to sprawa jest prosta. Jego znajomi prędko się o tym dowiedzą, a resztę ludzi zwyczajnie to nie interesuje co on se tam ma. Tak samo mogę przecież ocenić 5 tysięcy filmów, których nie widziałem i kto mi co zrobi. Jedynie co, to mogą mnie wyśmiać znajomi :)

A teraz jeszcze, krótki opis jak ja to widzę. Obok systemu oceniania mógłby się znajdować mały przycisk "posiadam", albo nawet jeszcze mniejszy "mam", który dodawał by określoną pozycję do listy. Lista była by zwykłą listą z jednym małym wyjątkiem. Przy każdej pozycji byłoby krótkie pole tekstowe, gdzie każdy może sobie dopisać dodatkowe szczegóły (DVD, VCD, VHS, kupione za 9,99zł, pożyczone szwagrowi itp itd). I na tym cała filozofia by się kończyła. Dzięki temu wszystkie, a chyba to niewiele, programy do katalogowania filmów i gier straciłyby sens i zarazem użytkowników a filmweb zyskałby kolejnych kilkadziesiąt tysięcy nowych filmomaniaków.

Powiedźcie co o tym sądzicie. Fajnie by było jakby się też wypowiedział ktoś z redakcji. Było by miło:P

mateuszkrol

W zasadzie nie ma już nic do dodania. Dla mnie wyczerpujesz temat, o coś takiego właśnie chodzi i nie sądzę, żeby taka opcja była czymś totalnie abstrakcyjnym , bo łączyłaby idee opcji "chcę obejrzeć" i obecnie nowej możliwości dodania komentarza przy obejrzanym filmie. Na odpowiedź redakcji nie licz.

mateuszkrol

Filmweb już dawno jest daleko w tyle z wieloma opcjami. Nawet lubimy czytać, które jest małą stronką ma opcje dodawania do posiadanych

MistrzSeller

Tak samo miastogier tylko szkoda że są tam same gry. I jest to w bardzo przejrzysty sposób wykonane. Jakby nie można też było zrobić tego tutaj

Przez 4 lata lenie z filmwebu nic z tym nie zrobiły.

MistrzSeller

Popieram opcję "posiadam film" nie wiem czy FW popiera taką
politykę lecz uważam że ta opcja pozwala
na kontakt z kimś kto posiada jakiś rarytas piekielnie ciężko
dostępny (co się zdarza) do udostępnienia lub pożyczenia.