Też zgadzam sie z ludźmi ze strasznie długo ona trwa - choć z drugiej strony rozumiem, ze informacje powinny byc dokładnie sprawdzone i zapewne dużo pracy przy tym jest bo wiele ludzi dodaje moc wiadomości, ale czasem jest to bardzo denerwujące kiedy dodajemy jakąś informacje, a po 2 miesiącach zostaje ona niezaakceptowana, gdyż w tym czasie inna osoba dala tą sama wiadomosc tyle, ze być może wcheśniej albo byc może poprostu jej wcześniej sprawdzili:///

Lucy_2

Raczej mało prawdopodobne, aby komuś sprawdzono pierwszemu, mimo że dodał to później. Wszystko sprawdzane jest wg kolejności. A żeby nie naciąć się tak, jak to opisujesz, to należy zawsze przed dodaniem sprawdzać 'nowo współtworzone'.

ukwial

Ostatnio przy jakimś filmie czekały 4 kontrybucje z wpisem USA i 3 z gatunkami (tymi samymi). Do tego 2 komplety z obsadą.

Dwukwiat

No chyba że chodzi o obsadę i filmografię. Wtedy jest duża możliwość że ktoś doda coś wcześniej poprzez drugą stronę. Ale denerwujące jest ciągłe narzekanie na to że weryfikacja trwa długo. Opóźnienia są duże, ale na razie nie da się nic zrobić. Wprowadzono limit, aby ograniczyć kolejkę. Dla wszystkich ta sytuacja jest uciążliwa, ale trzeba po prostu czekać na swoją kolej.

Lucy_2

Czy proces weryfikacji na tym portalu jakoś przyśpieszy? Bo to co się w tej materii wyprawia woła o pomstę do nieba?

Odnoszę wrażenie, że brakuje weryfikatorów.

STAMiNA

temat sprzed 10 lat, a dalej te same problemy :) czyli nic w tym przypadku się nie zmienia (tylko kolejki coraz dłuższe) ;)

mistrzyniF1

Wiem, że temat stary ale nie ma sensu mnożyć tych samych bytów. Toteż podpiąłem się pod istniejący.

Czas oczekiwania na zatwierdzenie kontrybucji jest iście kuriozalny. Ewidentnie brakuje ludzi do weryfikacji.

BTW Czy weryfikatorzy zarabiają pieniądze na swojej pracy czy robią to za frajer dla punktów? :D

STAMiNA

Z tego co udało mi się zaobserwować to pieniędzy jako takich nie otrzymują. Za największą ilość zdobytych puntów dają im chyba DVD. Kolejki w kontrybucjach są naprawdę irytujące. Połowa z nich ma czas oczekiwania ok. 4-6 miesięcy. To jest aż śmieszne. Rozumiem, że są tytuły obcojęzyczne na które potrzeba więcej czasu i wysiłku, ale ludzie, błagam! Ewidentnie widać że przez tyle lat nie potrafią tego ogranąć jak należy.

mistrzyniF1

>Za największą ilość zdobytych puntów dają im chyba DVD.
O losie. :D Jacy frajerzy. hahaha Za darmo odwalać tyle roboty. :)

>Kolejki w kontrybucjach są naprawdę irytujące.
Są i to bardzo. Za mało jest weryfikatorów ewidentnie.

>Połowa z nich ma czas oczekiwania ok. 4-6 miesięcy.
No to jest chore.

>Ewidentnie widać że przez tyle lat nie potrafią tego ogranąć jak należy.
Naprawdę nie zdziwię się jak ten portal zniknie z sieci. hehe

STAMiNA

Zniknąć nie zniknie, bo na pewno jest dochodowy (dzięki reklamom i sponsorom). Z czasem jednak może zacząć się sypać, co z resztą i teraz zaczyna być powoli widoczne:
- multikonta,
- trolle i spamerzy na każdym kroku,
- kolejki w kontrach (serwis się rozrasta ale sprawdzać nie ma komu),
- niezadowolenie stałych użytkowników, co stało się bardzo widoczne w ostatnim czasie. Wiele osób pousuwało konta, bo administratorzy strony dosłownie mają ich w dup*e,

I tyle. Pożyjemy, zobaczymy. Może kiedyś coś się zmieni.

mistrzyniF1

>- kolejki w kontrach (serwis się rozrasta ale sprawdzać nie ma komu),
Dziwisz się? Kto normalny by chciał poświęcać swój bezcenny czas na taką pracę ZA DARMO. :D

STAMiNA

hahahha, ja chciałam, ale jak zobaczyłam ile potrzeba pracy, to teraz tylko jeden łeb chcę zdobyć, resztę chrzanie. :D

Pozdrawiam. :)

mistrzyniF1

O! Ja też dążę tylko do jednego łba. Później olewam dodawanie. :)

Pozdro

STAMiNA

Sugeruję zmniejszyć weryfikację o takie rzeczy jak : zdjęcia, ciekawostki, obsada, i pozostawić właściwie tylko recenzje oraz opisy. Co wy na to ?

MadaCrow

Trzeba po prostu zwerbować więcej frajerów do weryfikacji. Nie widzę innego rozwiązania problemu. :)

STAMiNA

W sumie mam dużo wolnego czasu, mogę dołączyć jakby chcieli, ale uważam pomimo to że przydało by się około stu takowych weryfikatorów co jest raczej mało możliwe, nie zapominajmy iż tylko od nas większy więc przydała by się większa ilość rąk do pracy.

MadaCrow

I chce Ci się je.ać za darmo dla nich? :)

STAMiNA

Stamina pomyśl że bez nich nie było by tego portalu ja jestem im bardzo wdzięczny.
Wracając do pytania, czemu nie ?

MadaCrow

Jak uważasz. Według mnie jest to zbyt dużo ogrom pracy, żeby nie dostawać za to wynagrodzenia. :)

MadaCrow

http://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/jak+zosta%C4%87+weryfikatorem,2410 924
http://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/Jak+zosta%C4%87+weryfikatorem,1498 057

STAMiNA

Eh, strasznie by długo zajęło by mi dodawanie do filmwebu różnych pierdółek których, ogromna ilość jest i tak już przy większości filmów.

MadaCrow

Możliwe że ogrom jednak chodzi mi o pełnienie takiej funkcji w dowolnym momencie a nie pod presją, nie wiem jak wygląda proces weryfikacji więc się dalej nie wypowiem.

MadaCrow

No schodzi się z tym w c.uj czasu ale fajna zabawa to jest. :D

Ja dążę tylko do jednego łba i reszta mnie nie interesuje.

STAMiNA

A co magicznego daje ?

MadaCrow

Prestiż. ;)

Tak na serio to po prostu obrałem sobie taki cel totally for fun. :)

STAMiNA

Te łby pokazują aktywnych filmzjebowiczów, którzy współtworzą content na tym portalu.

Fajnie wygląda ta ikonka przy nicku. :)

STAMiNA

Pióro bardziej mi się podoba ale wyróżnienie jest fajne.

MadaCrow

No właśnie. Mam cel: Zdobyć łba na Filmwebie. :)

MadaCrow

ja również bym im pomogła. gdyby tylko choć trochę szacunku i chęci okazali. ale nie mam szans :x niestety :(

mistrzyniF1

Czepiacie się, macie darmowy portal oferujący wiele a i tak źle.

MadaCrow

to nie chodzi o to że źle. tylko o fakt że często użytkowników ma się w głębokim poważaniu, choć to oni tworzą tę społeczność i portal. a co do czepiania, to jesteśmy Polakami, i mamy to we krwi :)

mistrzyniF1

Moim zdaniem mają za dużo do ogarniania jak na tak skromną grupę, a ta krew powoduje u nas brak postępu.

mistrzyniF1

http://www.filmweb.pl/user/FAQ_weryfikatorow/blog

Według tego FAQu na Filmwebie jest 15 weryfikatorów.

Pozostawię to bez komentarza. :)

STAMiNA

Według Patkota jest ich więcej:
http://www.filmweb.pl/user/patkot28/blog/531716
;)

użytkownik usunięty
mafia

On kłamie. Koty to zdrajcy. Nie można im ufać. :D

mafia

Jest 53 aktywnych weryfikatorów z czego 10 osób nie ma dodatkowych uprawnień.

Ta liczba powinna spokojnie przekraczać setkę i zbliżać się delikatnie do 200.