Witam.
Chcę postulować o wprowadzenie sortowania do Chcę obejrzeć, filmów i seriali. Wielu z nas dodaje sobie różne tytuły do Chcę zobaczyć i potem ciężko cokolwiek tam wyfiltrować a przydałyby się te same opcje które posiada reszta działów sortowanie po ocenach, po ilości komentarzy czy zwykłe po gatunku, po roku produkcji. To nam filmwebowcom upiększy korzystanie z FW oraz ułatwi wybieranie ciekawych filmów do obejrzenia.
Podobne spostrzeżenie mam do 'rekomendacji' - jeśli nie mam pomysłu na film, chętnie zaglądam na polecane pozycje, ale brakuje mi podziału chociażby na gatunki (w zależności od tego, na jaki film mam 'nastrój', łatwiej byłoby mi znaleźć odpowiednią pozycję)
To fakt, że jest, ale przydałaby się jeszcze taka opcja jak "wyklucz gatunek". W obecnej sytuacji jak zaznaczę, że chcę obejrzeć komedię, to 95% filmów, które mi się wyświetlają, to animacje... Tak samo jak szukam jakiegoś dramatu/thrillera, ale nie chcę żeby był to film fantasy/sci-fi, a niestety taka jest zdecydowana większość propozycji.
coś takiego to już wygodnictwo i jest naprawdę zbędne
najważniejsze żeby te pozycje były poukładane chociaż datami żeby można było cokolwiek znaleźć . Tworzenie nowej bazy danych jest mocno nad wyrost
ale po co robić nową bazę, wystarczy udostępnić w tym widoku tę samą filtrację która jest w obejrzanych
Uwierz mi - walczyliśmy o ten postulat długo. Niby wszedł do realizacji, ale wiesz jak to na filmwebie
Też tego nie rozumiem. Dla wielu filmwebowiczów ten filtr jest jak powietrze. Po diabła przedzierać się przez te gąszcze, by znaleźć film w określonym gatunku?
Czasami ma to zastosowanie. Szczególnie gdy przeglądamy profile znajomych i gustopodobnych. Zaznaczamy interesujący nas gatunek, przedział ocen 8-10, odznaczamy tytuły obejrzane i wyskakuje ciekawa lista. Lepsze to niż bawienie się ustawieniami w wyszukiwarce głównej.
Nie no oczywiście, że ma to zastosowanie i niech będzie, skoro jest. Ale wyszukiwarka w przedziale "do obejrzenia" jest przynajmniej równie niezbędna
Bzdury opowiadasz, jak masz 4 tys filmów do obejrzenia - co mnie obchodzi data premiery. temat był tu podnoszony sto razy, ja też to robiłem; nawet obiecano realizację i NIC .
to,że przynajmniej byłyby poukładane i nie ważne ile ich jest
jeśli coś jest sklasyfikowane i poukładane to może być nawet 10 tysięcy i człowiek się w tym odnajdzie
Odnajdzie się jesli będzie przeglądarka. Już widzę jak szukasz sobie filmu sf w 10 tys tytułach. A tak wpisujesz gatunek - i ci wyskakuje. Proste. I obiecane