Co znowu z tym portalem strona mi się rozjeżdża!!! Nie widać ocen filmów itp...

WujekChu1ek

Ja powiem więcej. Oprócz rozjechanej strony, w tekstach poukrywane są linki przekierowujące na stronę.... KFC lub Szajs(zbuka)! (np. opis w Triple 9). Sturba twoja zagwazdrana glątwa. Trąci to przesadyzmem reklamowym.

Cypisek_syn_rumcajsa

Chcieli napchać portal jak największą ilością reklam na święta to im hemoroid wyskoczył łącznie z przepukliną:P Mają dziady za swoje:P

Cypisek_syn_rumcajsa

Przynajmniej z tym mam spokój. Nie szkoda Wam zdrowia na te reklamy?

Marac

Zauważyłem, że te problemy ma większość ludzi, którzy mają te głowy obok nicku. U mnie przykładowo żadne problemy nie występują.

Andrzejek324

Cypisek, rotterdam, jaca głów nie mają.

Marac

To nie wiem, ciekawe skąd się biorą te błędy i reklamy. JA nigdy żadnych błędów nie mam, ani reklamy mi nie wyskakują, chociaż żadnego ADblocka nie mam.

Andrzejek324

Heloł! Jak to nie masz reklam bez adblocka??? No weź już nie pitol...

Marac

No powaga. Czasem tylko na samej górze jakiś zwiastun nowego filmu. Teraz mam te nowe Star Wars.

Andrzejek324

Na jakim urządzeniu i w jakiej przeglądarce?

Marac

Na komputerze stacjonarnym. Przeglądarka Google Chrome.

Marac

Nie wiem co znaczą te kropki.

Andrzejek324

Znaczą, że nie wiem, jak to skomentować.

Właśnie z ciekawości wyłączyłem i odświeżyłem stronę. Na powitanie cały ekran został zasłonięty jakimś gównem od Playa i musiałem kliknąć "Przejdź do FW", żeby w ogóle tu się z powrotem znaleźć.

Na stronie z filmem na plakacie trzęsie się symbol odtwarzania - on tak biurwa zawsze???

Pod spodem repertuar kin, zwiastuny i zdjęcia - żeby przejść do informacji o filmie (recenzje, obsada,opisy itd.) muszę przewinąć półtora ekranu.

Ja prdolę....

Marac

To ja takich akcji nie mam. U mnie w tej chwili tylko na samej górze się pojawia jakiś zwiastun nowych Star Warsów a jak to znika to jakaś reklama 2 gry w prezencie Saturn, ale to w niczym mi nie przeszkadza.

Marac

Nie powiem czasami jakaś tam reklama się na samej górze pojawi, ale w żadnym stopniu mi to nie przeszkadza w korzystaniu z portalu. Teraz mi się wyświetla Zwiastun tego nowego Star Wars i tekst kliknij tutaj dołącz do rebelii, ale to wszystko.

WujekChu1ek

Teraz zniknęły mi seriale do obejrzenia, te po prawej, ktoś też tak ma?? Mówię o tym:
http://www.filmweb.pl/serials

WujekChu1ek

tak, znajdziesz je gdzies hen hen po prawej stronie.... typowy filmweb, poważne problemy, a oficjalnej informacji ani poprawy oczywiście nie ma ♡

mistrzyniF1

Teraz już widzę;)

mistrzyniF1

dzięki też szukałam. Bosko to wygląda :D

WujekChu1ek

I dalej się tak będzie działo jak nie będziesz do dań chińskich używał przyprawy pięć smaków.

Andrzejek324

Nie pisałem do ciebie trollu!!!

WujekChu1ek

U mnie podobnie, w zakładce seriale zniknęła mi część seriale i odcinki do obejrzenia, które znajdowały się po prawej stronie, również nie mogę oceniać filmów bo zniknęła ocena.... co się dzieje z tym portalem to nie wiem ale mam nadzieje na szybką naprawę tego jak i innych błędów.

nickel

Filmy oceniać można wystarczy przesunąć suwak lewo-prawo w przeglądarce, strona się po prostu rozjechała;)

WujekChu1ek

U mnie dziś działa.
Wejdźcie tutaj: http://www.filmweb.pl/settings/display
I jeśli macie wybrany "płynny layout", zmieńcie na najmniejszy stały - "980px".
Dalej wszystko tak samo rozjechane?

Marac

Dzięki, niby działa, ale to nie zmienia faktu, że strona się sypie i to jeszcze przez mojego bloga;)

WujekChu1ek

"Dzięki, niby działa"

No to idę szykować fakturę. Nie wiem tylko ile policzyć tym patafianom za wykonywanie za nich ich własnej pracy? I to jeszcze w trybie ekspresowym.

"ale to nie zmienia faktu, że strona się sypie"

Ależ oczywiście! Dają dudy na całej linii. Strona jest rozjechana i to, że można temu zaradzić usztywniając rozmiar nie ma nic wspólnego z tym, że są pieprzonymi partaczami. Strona internetowa powinna się płynnie dopasowywać do szerokości przeglądarki. Kropka. (A tu na dodatek sami przewidują taki tryb w opcjach! No i jakoś do tej pory działało, dopóki i tego nie spieprzyli.)

" i to jeszcze przez mojego bloga;)"

No widzisz, sam sobie z tego żartujesz. To był bardzo fajny dowcip i nie wiem zupełnie dlaczego na niego tak agresywnie napadłeś. Nawet jeśli zalazł Ci gdzieś indziej za skórę, to tu nie napisał nic złego, tylko sobie zażartował.

Marac

"Strona internetowa powinna się płynnie dopasowywać do szerokości przeglądarki"
Właśnie...

"To był bardzo fajny dowcip i nie wiem zupełnie dlaczego na niego tak agresywnie napadłeś. Nawet jeśli zalazł Ci gdzieś indziej za skórę, to tu nie napisał nic złego, tylko sobie zażartował."

Gdyby mi nie zalazł za skórę to bym go tak nie jechał, tego kulinarnego bloga atakuje już od dość długiego czasu(patrz w latach), gdzie tylko spotkamy się na jakimś forum to męczy temat z nim związany, dziwisz mi się, że tak agresywnie reaguje?? I uwierz mi, to nie był żart z jego strony...

WujekChu1ek

Aha, to chyba że tak... Bez kontekstu wyglądało jak niewinny żart.

" to bym go tak nie jechał"

Ale jeśli on jest trollem, to wiesz, że w ten sposób go karmisz i to będzie trwało? Trolle się głodzi.

Marac

Wiem, wiem, ale widziałeś co pisał... Amator nie będzie mówił zawodowemu kucharzowi jak gotować... Czasem nóż kuchenny mi się w kieszeni otwiera;)
Nie umiesz gotować spoko, ja to szanuje, każdy posiada inne zdolności i zainteresowania, a taki Andrzejek nie będzie ojca uczył dzieci robić, co za przeproszeniem gówn0 wie o gotowaniu... To mnie irytuje najbardziej, ale jak pisałem wcześniej:

"Koniec z rozrzucaniem darmowego chleba dla trolli, żegnam."
Więcej z burakiem nie gadam...

Marac

Ja to zmieniłam, ale problem który opisał Wujek... dalej jest. Brak ocen filmów, seriali, aktorów. Brak aktywności znajomych.... Ja zmieniłam przeglądarkę z Chrome na starego, nielubianego przeze mnie Explorera i działa. Jednak mam nadzieję, że to naprawią i wrócę do Chrome.

Patianna

Wejdź jeszcze raz i sprawdź czy się zapisało. Serio. Może zapomniałaś kliknąć "zapisz". Zdarza się.
Oczywiście może być i tak, że nie u każdego pomaga (a u mnie jest teraz dobrze nawet na płynnym).
Możliwości piertolenia tego serwisu przez jego tfurców są jak wiemy nieskończone.

Patianna

Patianna, spróbuj się wylogować i zalogować jeszcze raz po zmianie(i zapisaniu) ustawienia layoutu. U mnie to pomogło(też korzystam z chroma).

Ysabel_1986

Zrobiłam to już. Chciałam drugi raz, ale u mnie filmweb na Chromie nawala ostro- wylogować zazwyczaj też mnie nie chce ;/ Spróbuję innym razem i dzięki za radę, Jest nadzieja, że zaskoczy.

Patianna

Może spróbuj się przesiąść na Firefoxa, skoro Chrome Cię nie lubi? Bo IE to rzeczywiście straszne gówno jest - szkoda nerwów.

Marac

U mnie też się wszystko rozjechało, nawet nie mogę odpowiedzieć normalnie, czy kliknąć w jakiś link, bo mi ta reklama w tle się włącza. Jedynie link "odpowiedz" zadziałał na tej wysokości strony. I tak jest od wczoraj, czy przedwczoraj. Nie mogę nawet głosować na filmy, bo włącza się reklama z tła strony.

Yeety21

A nie no, sorry... O czym my mówimy. Ja reklam nie używam, nie jestem masochistą. Jak lubisz to teraz nie płacz.

EDIT:
Na problemy z reklamami nie jestem w stanie pomóc i nawet mi się nie chce. Rozwiązaniem problemów z reklamami jest jak wiadomo adblock. Koniec tematu.

Marac

Miałem adblocka, ale się nie sprawdził, bo blokował wszystko.

Yeety21

To był po prostu źle skonfigurowany.

Marac

Może, ale mnie nie obchodzi blokowanie reklam tylko, żeby strona zaczęła normalnie funkcjonować. Nie wiem czy osoby korzystające z Firefoxa mają podobny problem

Yeety21

Przykro mi. Mnie z kolei niestety nie obchodzą problemy z funkcjonowaniem strony wynikające z nieblokowania reklam. Powodzenia.

Marac

Na chromie widzę, że wszystko działa. Wina myśle po stronie fw, poczekam parę dni, może to naprawią

Yeety21

"Wina myśle po stronie fw"

To niewątpliwie.

Marac

Dzięx Marac! Uratowałeś dzień(noc)!
(Nie, proszę nie wystawiaj mi faktury, nie jestem vatowcem ;> )

W moim przypadku zmiana z "płynnego" layoutu na "sugerowany" pomogła, tylko muszę odświeżać stronę, żeby "zaskoczyło"... może wylogowanie i powtórne zalogowanie pomoże.

Ysabel_1986

"Dzięx Marac! Uratowałeś dzień(noc)!"

Cieszę się. :)

"(Nie, proszę nie wystawiaj mi faktury, nie jestem vatowcem ;> )"

Nie nie nie! Ta faktura to przecież dla tych partaczy z FW. :)
Za obsługę użytkowników i troubleshooting, które to sami mają, jak wiemy, w dudzie.

Marac

a u mnie nawet po ustawieniu 980px w serialach "masz do obejrzenia" jest rozjechane i trzeba przewijać kilometry w prawo :(

Agness_92

Mogę jedynie powtórzyć, co już wyżej napisałem:

"Wejdź jeszcze raz i sprawdź czy się zapisało. Serio. Może zapomniałaś kliknąć "zapisz". Zdarza się.

Oczywiście może być i tak, że nie u każdego pomaga (a u mnie jest teraz dobrze nawet na płynnym).

Możliwości piertolenia tego serwisu przez jego tfurców są jak wiemy nieskończone."

Marac

U mnie też już jest normalnie. Najwyraźniej naprawili.

WujekChu1ek

Nom, mi się też roz**ała... Żeby znaleźć nowe odcinki moich seriali musiałam przewinąć aż na Ukrainę... ;p

Ysabel_1986

hehe:) Zrób tak jak napisał Marac, póki co działa:P

"U mnie dziś działa.
Wejdźcie tutaj: http://www.filmweb.pl/settings/display
I jeśli macie wybrany "płynny layout", zmieńcie na najmniejszy stały - "980px".
Dalej wszystko tak samo rozjechane?"

Edit. A dobra nie zauważyłem twojego wcześniejszego posta;)