Dość tego tego ! Składamy petycje o przywrócenie starego filmwebu. Każdy kto chce starą dobrą stronę, niech wpisuje się poniżej.

Eric_Theodore_Cartman

ta petycja nie jest wiarygodna, bo jak wiadomo, można wpisywać się tam ile ma się maili.

Proponowałbym u kogoś na blogu zrobić listę niezadowolonych użytkowników.

Jendrek

dawac starego dobrego leba

Blady84

przeboleć można wszystko - ale na litość nie te KOLORY!

Eric_Theodore_Cartman

ten temat pokazuje jak bardzo ludzie lubili starego filmweba, jak bardzo cenili jego oldschoolowy wygląd i niepowtarzalny klimat. ja też popieram protest, choć pewnie nic nie da, bo zapewne zmienił się właściciel i kasa rządzi!!! bleeeeeee
nawet zaglądać mi się tu nie chce :( gdzie referendum czy chcemy zmian??? zero szacunku dla łebowiczów. na siłę tworzenie kolejnego fejsbuka czy naszej klasy. wyszliście do szerszego grona tracąc twarz, niepowtarzalność i wiernych oglądaczy. szkoda.

Eric_Theodore_Cartman

"Nowy" Filmweb jest zupełnie nieintuicyjny i przekombinowany. Nie wiem po co zmieniać coś co jest dobre, a zgódźmy się, że stara wersja w pełni nam odpowiadała. Serwis nie działa szybciej przynajmniej na moim komputerze, nie odczuwam poprawy, nawet zdaje mi się że wolniej. Co do samych stron przedstawiających dany film- obecny wygląd opisów filmu- zupełna klapa, widać tylko jeden opis, jak chcę rozwinąć bo widzę w nawiasie, że jest ich np 7 to nie działa- chciałbym widzieć wszystkie 7 opisów od razu. Pełno funkcji, więcej klikania, rozwijania. Ramka na głównej z rekomendacjami kompletnie niepotrzebna, po cholerę nam to, każdy ma swój gust. Nadchodzące odcinki seriali również bez potrzeby. Robi się pełno ramek z czego połowa niepotrzebna, główna traci na czytelności. Bez wątpienie można nazwać tą formę niewypałem,

Eric_Theodore_Cartman

Ten NOWY filmweb jest największą porażką jaka mnie spotkała w tym roku, a muszę powiedzieć że spotkało mnie wiele.

I tak od początku roku kolejno poważnie skręciłem staw kolanowy i staw skokowy, zwolniono mnie z pracy, ktoś spalił mi samochód, skradziono mi dokumenty, zerwałem z dziewczyną, przytyłem 15kg, właśnie załamuję się nerwowo i na sam koniec... wybrałem bezwiednie bycie użytkownikiem tworu zwanego NOWY FILMWEB, podczas gdy zdecydowanie wolałbym pozostać fanem FILMWEBu w STARYM wydaniu, który jest przejrzysty, sprawnie działający, a przede wszystkim INTUICYJNY!

PRECZ Z NOWYM FILMWEBEM!!!!!

neaville

muszę tu coś od siebie napisać....nowe nie znaczy lepsze...;-( w tej chwili zaczołem poważnie myśleć nad zmianą portalu...bo ten JEST BRZYDKI NIE CZYTELNY, BRZYDKO NAPISZĘ NOWY FILMWEB JEST DO DUPY!!!!!!!!!!CHCĘ STARY WSPANIAŁY TAKI JAK BYŁ CZYTELNY PORĘCZNY FILMWEB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Eric_Theodore_Cartman

Proszę, proszę, proszę. Nowy Filmweb jest tragiczny.

Eric_Theodore_Cartman

Albo STARY filmweb albo MY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kto wogóle wpadł na taki głupi pomysł???

Eric_Theodore_Cartman

Nowa szata graficzna strony www jest TRAGICZNA.

WRÓĆCIE DO STAREJ !!

Eric_Theodore_Cartman

Podpisuję się czteroma łapami za starym filmwebem!!!!! Na to nie da się patrzeć !! Ten biały jest "zbyt biały". Tam łatwiej się szło odnaleźć. Pomijam już inne badziewia na tej stronie! Chyba trzeba będzię na imdb.com się przenieść!!! Żal... ktoś nie ma gustu...

Eric_Theodore_Cartman

Przykre ale prawdziwe. Ta strona to okropnosc. Stara strono .. wroc!!!

delta2

Również prosze o choćby możliwość wyboru wersji. Na telefonie komórkowym 3/4 portalu mi nie działa, a zazwyczaj korzystam z serwisu poprzez mobilny dostęp

Eric_Theodore_Cartman

Ja również się pod tym podpisuję!
Chcę stara stronę i możliwość zmiany nicku!

Eric_Theodore_Cartman

Stara szata byla dobra. Zmiana na gorsze. NIEWYPAL NOWY IMAGE.

Eric_Theodore_Cartman

Popieram.
Już zaczynam szukać jakieś innej strony.
Ta stała się nieczytelne.

Eric_Theodore_Cartman

Podpisuję się.
Nie podoba mi się nowy FW, najbardziej grafika. Przez tyle czasu używałam filmwebu, za każym razem, gdy chciałam dowiedzieć się o czym będzie film, czy warto go zobaczyć, gdy weszłam na nową stronę to ta biel odrzuciłam mnie do tyłu. Po dłuższym czasie patrzenia na nią oczy pieką. To nie jest zdrowe dla naszych oczu!!! ;p

Eric_Theodore_Cartman

Psy szczekają a karawana jedzie dalej, niestety, ale mam wrażenie, że to motto przyświeca kolejnym portalom które zmieniają wygląd, funkcjonalność swoich stron i pomimo wielu sprzeciwów realizują swoją wizję choćby była koszmarna. Co zmieni petycja?. Wolne żarty.

tenszin

Podpisuje sie całkowicie , nowy Filmweb jest koszmarny ..

Eric_Theodore_Cartman

330 wpisów? no całkiem nieźle! Jeszcze tylko jakieś dwa tysiące i może coś zdziałamy

Eric_Theodore_Cartman

stary filmweb rlz!

Carpenter666

Popieram, stary filmweb był wiele lepszą stroną.

Eric_Theodore_Cartman

popieram! niech wróci stara szata graficzna, bo ta nowa jest beznadziejna i NIE PRZEJRZYSTA!!!

Eric_Theodore_Cartman

Ja do teraz jestem w szoku jak można tak zepsuć stronę, wcześniej testując tą wersję liczyłam na to, że sprzeciw będzie tak duży, że jej nie wprowadzą albo chociaż pozostawią użytkownikom do wyboru stary wygląd, teraz wchodzę tu z wielką niechęcią.

Eric_Theodore_Cartman

to jest jakaś tragedia. Strona jest tak chaotyczna, że dosłownie nie wiem gdzie czego szukać, oczy mi się plączą i zaczynam się wkurzać. A tempo jakie ma teraz filmweb jest masakryczne. Moja ukochana strona jest do bani, niech wróci stary filmweb :(

Eric_Theodore_Cartman

Nic nie wiem, gdzie co jest, nic nie wiem, gdzie kliknąć, zamiast pewnego i sprawdzonego serwisu mam szukanie i drapanie się po głowie, co i jak. A z całym szacunkiem szkoda mi czasu na naukę obsługi - bo i po co, jak było OK?

Eidechse_Konigin

Za chwilę w petycji będzie 1000 głosów poparcia. :)

I co? Minęło kilka dni, a nadal jesteśmy przeciwni i niezadowoleni. To nie tylko przyzwyczajenie. :P
(aczkolwiek przyznam, że serwis zaczął nieco lepiej działać)

Eric_Theodore_Cartman

Podpisuję się pod petycją, korzystam z tej strony od wielu lat, ta zmiana to spory cios, już nie mam motywacji by tu wchodzić, filmweb stracił swoją wyjątkowość, teraz równie dobrze mogę korzystać z każdego innego portalu o filmach... Codziennie mam nadzieję, że filmweb powróci do starego wyglądu.

Eric_Theodore_Cartman

Mija piąty dzień i nadal połowa funkcji mi nie działa. Jak się szykuje tak duże zmiany, to się najpierw inwestuje w serwery, a nie puszcza sprawę na żywioł, olewając użytkowników, dzięki którym - no po prostu się wierzyć nie chce! - ten serwis istnieje. Czy aby ta zmiana nie była po to, żeby kilka osób z firmy mogło złapać premie za kreatywność?

Naturalnie, że jestem za powrotem starego serwisu, a przynajmniej starej szaty kolorystycznej. Od tej oczy bolą.

Eric_Theodore_Cartman

W oficjalnej petycji mamy już ponad 1000 głosów!

Link do petycji:
http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=5407#butt

Eric_Theodore_Cartman

jestem za!!!!

Eric_Theodore_Cartman

Eric_Theodore_Cartman

NOWA GRAFIKA STRONY to SYF.

WRÓĆCIE DO STAREJ !!!

Eric_Theodore_Cartman

Kiedyś sporo działem w FW. Ostatnio złapałem wolną chwilę i ponownie tu wróciłem.
Niestety jestem rozczarowany! Stary FW wyglądał przejrzyście i mimo częstych problemów z jakością i prędkością pracy to był serwis, który miał "DUSZĘ".
Teraz moje odczucia są zupełnie odmienne - widać sporo wodotrysków informatycznych, a do meritum (treści dotyczących filmów) ciężko dotrzeć, znaleźć i wypatrzeć. Niestety wg mnie ta zmiana nie wyszła na lepsze serwisowi!

W 100% popieram apelację !!!

Eric_Theodore_Cartman

W pelni popieram stary fw mial kilmat ,na nowym za cholere nie idzie sie polapac nie mowiac juz, ze ta biel wali po oczach. PRZYWROCCIE STARY FILMWEB !!!!!!!!

Eric_Theodore_Cartman

FilmWeb zawsze służył jako biblioteka filmów i aktorów. Był poręczny, przydatny, łatwy w obsłudze.
Teraz zrobiona z tej zaj*bistej stronki jakiś chłam. Jedyne co rzuca się na niej w oczy to jakieś denne NEWSY. Żeby znaleźć cokolwiek innego trzeba się nieźle nakombinować.
Autorzy zrobili coś pod hajs i komercje, zapominając o koneserach filmowych dla których ta strona była jak biblioteka dla miłośnika książek.

Ja powiem tak: od razu po włączeniu strony mam ochotę ją wyłączyć. Nigdy nie zapomnę starego filmeba który przeglądałam od kilku dobrych lat.
Dla mnie to jest pożegnanie z tą stroną, bo przestała pełnić swoją funkcję.
Wbrew temu co myślą autorzy strony, to właśnie przejrzystość zapewnia wielu użytkowników. Na szczęście autorzy IMDb mają więcej oleju w głowie i nie popełnią takiego błędu mogącego odwrócić od nich użytkowników.

Tak. To jest pożegnanie. Jak zdecydujecie się przywrócić dawny wygląd strony to wyślijcie maile do użytkowników. Wtedy może po raz kolejny wejdę na filmweb w poszukiwaniu recenzji, ocen i premier.

Eric_Theodore_Cartman

1350 wpisów!

Petycja:
http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=5407#butt

Eric_Theodore_Cartman

1400. Oficjalnie wyślemy adminowy gdy będzie 2000? :)

Tak w ogóle to ilu jest AKTYWNYCH użytkowników Filmweb?

Eric_Theodore_Cartman

popieram, stara stronka była o wiele lepsza, chyba zaczne szukać jakiejś innej.

Eric_Theodore_Cartman

Oczywisty powrót do starego DOBREGO Filmweb.
Ten nowy to porażka . Strasznie muli i jest mało czytelny.
Chyba trzeba będzie szukać jakiejś alternatywy.

Eric_Theodore_Cartman

Filmweb był moim ulubionym serwisem filmowym numer 1. Zawsze po obejrzeniu filmu oceniałem go na FW, pisałem coś o nim, przed obejrzeniem sprawdzałem opinie innych użytkowników. Teraz ta strona to tragedia, jest nieczytelna i od kiedy się zmieniła na nową wersję nie mam najmniejszej ochoty tu zaglądać.

Jeśli nie chcecie cofnąć zmian to dajcie chociaż szanse tym, którzy chcą stary FW korzystać z wcześniejszej szaty graficznej albo pożegnam się z tą stroną na zawsze!!

mariii

Zgadzam się, nowy Filmweb jest beznadziejny. Nie dość ze jest bałagan i ciężko się w nim połapać, strona mi się ładuje wieki o ile w ogóle sie otwiera. Bardzo lubiłam ten portal za swoją prostotę, przejrzystość. A teraz?
Myślę że wielu uzytkowników po prostu przestanie korzystać z tego portalu, ja sama już się nad tym zastanawiam, bo za przeproszeniem kur*** mnie bierze jak czekam 5 min zeby mi się film załadował .....
Powinien byc wybór, na bete i na stary i każdy kożystałby z tego który lubi.

Eric_Theodore_Cartman

to tak jak z gadu gadu, chcieli dobrze.. wyszło jak zwykle

Eric_Theodore_Cartman

masakra... po co zmieniac cos co jest dobre... az sie niedobrze robi... w 100% popieram petycje!!

kszkszk

Jestem z Wami Wojownicy ! I mam szczerą nadzieję, że będzie do wyboru nowy/stary layout...
Ja tu nie przyszedłem, bratać się z ludźmi, ja tu przyszedłem czytać opinie innych.

Nagi_Wojownik

Już 1550. Zakładam, że jeszcze 450. :)

Nadal jestem za tym aby umożliwić nam używanie obu wersji!

Eric_Theodore_Cartman

Podpisuję się. Kompletnie nie umiem się odnaleźć w nowym fw. Kiedy czegoś szybko potrzebuję, szukam tego przez pół godziny, bo nie wiem, gdzie aktualnie się ta opcja znajduje. Ta zmiana była kompletnie bez sensu.

Eric_Theodore_Cartman

ten nowy filmweb chodzi tak wolno że czasem się po prostu zawiesza i nie otwiera stron! dziś próbuje już od pół godziny sprawdzić recenzje filmu "wyspa" i nic!

Eric_Theodore_Cartman

popieram.... juz ktorys dzien z kolei nie moge sobie dac rady z wyszukiwarka.., nie rusza pod zadna przegladara..yh.. stary fw byl szybki i wzglednie niezawodny..nie mozna powiedziec tego o tym...

Eric_Theodore_Cartman

Ten jest okropny i sie zacina. Powinni dac do wyboru stary lub ten nowy jak ktos woli..