Nie dziala gadzet "nie przegap w TV" a teraz dubluje oceny znajomych:
http://screenshooter.net/100623109/nylqhov
A moja odp. niby wyslana, a jak sie kliknie na temat to jej nie ma, czary czy zaliczyla podroz do innego wymiaru. Generalnie ktos tego informatycznie nie ogarnia i lata jak polskie drogi, zawsze jak wracam do kraju to mnie przerazenie ogarnia ;]
No właśnie, oprócz filmów które chcę obejrzeć wyświetlają się filmy które już oglądałem. O co chodzi ??
Też mnie to bardzo irytuje i już raz o tym na forum pisałem i nie widać poprawy ku lepszemu (to znaczy do tego co już było i funkcjonowało dobrze) :/
Ranking TOP500 z dnia na dzień się powywracał, 'Nie przegap w TV' nie działa jak powinno, polecenie filmu znajomym nie działa w ogóle.
Niedługo łatwiej będzie wymienić to co działa.
Panowie Adminowie ja wiem, że się staracie, żeby dopracować jakieś głupoty, ale choć raz spójrzcie na opinie userów i ponaprawiajcie te ważniejsze elementy.
Nie róbcie z siebie komisji PKW.
Trzeba też dodać bałagan w "najwyżej ocenione" i usunięcie "seriali".
Obawiam się, że opinie Użytkowników to oni mają w głębokim poważaniu.
Akurat co do rankingu to zmiana na plus. Teraz dla pozycji filmu nie liczy się już tak bardzo ilość oddanych na niego głosów, tylko faktyczna średnia ocena. Dzięki temu pojawiło się sporo dobrych, mniej znanych filmów.
Ok, ale chyba można to było jakoś potwierdzić.
Mógł jakiś Admin wpaść i napisać, że rankingi ulegają zmianie takiej i takiej, nie dziwcie się, że będzie tyle zmian.
* w rankingu zaktualizowaliśmy średnią dla wszystkich filmów, stąd też zmiany na wielu pozycjach.
* faktycznie, gadzet "nie przegap w tv" nie filtruje filmów obejrzanych
* polecanie filmu działa - masz adblocka?
* na czym ta aktualizacja polegała? Napisz coś więcej
* cieszę się
* w istocie mam :)
Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam
adblocki blokują wiele różnych funkcji na portalu / bądź zakłócają ich poprawne działanie - na co zupełnie nie mamy wpływu - przeważająca większość problemów jest związane właśnie z adblockiem.
dokładnie to co napisałem "zaktualizowaliśmy średnią dla wszystkich filmów", która występuje we wzorze przy wyliczaniu średniej - "S".
średnia ważona = (g / (g+m)) *s + (m / (g+m)) * S
gdzie:
s - średnia ocena dla danego filmu
g - liczba oddanych głosów na film
m - minimalna liczba głosów wymagana do uwzględnienia w TOP (min. 1 000)
S - średnia ocen dla wszystkich filmów
zastanawiamy się jeszcze nad zmianą wartości "m", która dla najważniejszego rankingu powinna być wyższa.
Dzieki za zainteresowanie Xzar. Jeszcze pomęcz programistów zeby wprowadzili filtr dla wypowiedzi dla kazdego uzytkownika.Obecny stan to misz-masz. Juz w starej wersji HTML-owej filmwebu była taka funkcja. Po pierwsze: chronologia według dodania/umieszczenia posta. Po drugie podział na : założone tematy oraz odpowiedzi na istniejące już posty. Tak było w starej dobrej wersji tejże strony. Co dalej. W karcie każdego filmu w komentarzach była opcja : "pokaż gorące tematy" a teraz istnieje tylko wyszukiwarka. Czemu nie powracacie do dawnych rozwiązań ? Były bardzo dobre :) Wprowadźcie jeszcze możliwość ukrycia oceny i gitara.
masz na myśli profil usera i zakładkę wypowiedzi? w najbliższych miesiącach będziemy zastanawiać się nad nową wersją profilu i na pewno weźmiemy Twoje propozycje pod uwagę.
tak, chodzi mi o wypowiedzi w profilu każdego uzytkownika. Nie ma tam zadnego filtra odnośnie czasu dodania. Załączam screen
http://screenshooter.net/100623109/htlhdvs
Moje gratulacje za wprowadzone przez was w ostatnim czasie zmiany na fw, które totalnie spieprzyły funkcjonalność i wygodę korzystania z tego serwisu. Ciekawi mnie, czym wy się kierujecie przy planowaniu wprowadzania zmian w serwisie, bo na pewno nie opiniami użytkowników...
I adblock zakłóca na przykład działanie strony http://www.filmweb.pl/program-tv po przekroczeniu godziny 23:59, tak? Pisałem o tym już 14 miesięcy temu.
Poza tym, co wtedy opisałem, jeśli uruchomicie program-tv po północy, wariuje funkcja "teraz" i cały układ strony się rozjeżdża. Może to też wina adblocka?
Filmy, których nie chcę oglądać, pokazują mi się jako polecane w repertuarze kin. Zapewne dlatego, że adblock również tę funkcję zakłóca. Nie mogę też wyfiltrować filmów, które już widziałem.
Wyjątkowo złośliwy coś dla was ten adblock.
1. program - sprawdzę.
2. w repertuarze kin, nie są filtrowane filmy, których nie chcesz zobaczyć (są tylko oznaczone) jak również nie są filtrowane filmy, które zobaczyłeś, ale są oznaczone na flagach.
Ano właśnie - nie są! Powinno być sortowanie wg porządku: najpierw te, które chcę zobaczyć, na końcu te których nie chcę, przed nimi te, które widziałem, a wcześniej pozostałe wg gustu. Ale gust z uwzględnieniem ulubionych reżyserów, aktorów, gatunków, a nie według jakiegoś pokracznego algorytmu, który mi wciska kreskówki i horrory (jak on to wyliczył?).
A teraz jednak wpadliście na pomysł wrócenia do starej średniej ocen?
Znowu ranking wywróciło. Litości.
Zdecydujcie się, który ranking jest tym dobrym.
minimalna liczba głosów aby wejść do rankingu została zmieniona z 1 tys. na 10 tys. - stąd dzisiejsze zmiany kolejności.
Ulala, nie za wysoko ta poprzeczka?
Dzięki za informacje.
A może jeszcze powiesz kiedy zakładka ludzie filmu będzie działać w profilu?
Pozdrawiam.
faktycznie brakuje nowej zakładki z ocenami ról, na pewno będzie jednak nie potrafię powiedzieć w tym momencie kiedy.
Wiele osób pisze, że brakuje im opcji, dzięki której można by było wybrać rodzaj powiadomień na MF jeśli chodzi o aktywność znajomych. Brakuje możliwości ustawienia na stałe by powiadomienia dotyczyły np tylko ocenionych filmów. Czy ktoś brał pod uwagę te opinie? Jest szansa, że taka opcja się pojawi?
http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion/Akademia+ola%C5%82a+HOBBIA...,2582499?page=4
kolejne kłótnie konto spycialca grozi innym użytkownikom
http://www.filmweb.pl/user/spycialec
http://www.filmweb.pl/user/czosnako
zgłaszam temat w którym są grozby spycialca i czosnako. Nadal nie zbanowane konta