Filmweb staje się kolejną stroną społecznościową?
I dlaczego zainwestowali w tak kiepski flat design?
1. Ponieważ to przynosi największe dochody finansowe.
2. Bo ludzie zarządzający FW to bezguścia, od dawna tak uważam. Za grosz poczucia estetyki, ale to moje prywatne zdanie.
Ogólnie to nawet nie chodzi mi o am wygląd, ale ułożenie informacji.
Np, wymyślili jakieś gościnnie, które - pomijając, że spowodowało konflikt pewnych zapisów - rozdzieliło role na dwa atrybuty. Teraz jeżeli jakiś Jan Kowalski wystąpi w serialu gościnnie, a w innych będzie w obsadzie, to mu należy 2 oceny wstawić, mimo, że w obydwu przypadkach oceniany jest za aktorstwo.
Takich i podobnych kwiatków jest tu cała masa. Mam wrażenie, że goście odpowiedzialni za te pomysły to nawet nie łapią orienta jak to tu wszystko funkcjonuje.
Sam wygląd mi jakoś nie przeszkadza, choć tego skrolowania to jest przesada.
Filmweb to już nie jest baza filmowa, tylko portal społecznościowy z ukierunkowaniem na film, ale przecież są tu też gry, więc i to nie jest tak oczywiste; a ludzie zarządzający tym tworem to tylko pracownicy biurowi w białych kołnierzykach, dla których liczą się obroty finansowe, a nie maniacy filmu, którzy zakładali ten portal X lat temu. I dlatego nie ogarniają, co się tutaj dzieje i jakie są konsekwencje ich pomysłów, ważne że zapewniają one większą ilość wejść na stronę, więcej kliknięć, więcej obejrzanych reklam itd.
Co do wyglądu, jest moim zdaniem po prostu kiepski, nieintuicyjny, nieestetyczny. A na naprawienie ewidentnych błędów i złych pomysłów, jak ten z gościnnymi, nawet już nie liczę.