Mam takie pytanie: kiedy dodaję obsadę do filmu i np. dodam tylko aktora który tam gra a nie dodam w jaką postać się wcielił to zostanie to zaakceptowane. Powiem jescze, iż gdy uzupełniam obsadę to przy aktorze jest podane w jaką się wcielił rolę.

bennyhillshow

Nie. Dodajemy wszystkie dostępne informacje, bo potem poprawić to mogą tylko admini.

Asia_z_Zielonego

Ok, a np. kiedy nie potrafię przetłumaczyć jakiegoś zwrotu na j. polski to mogę napisać w oryginale i zostanie to zaakceptowane?

bennyhillshow

Jak czegoś nie potrafisz przetłumaczyć, skorzystaj z jednego z licznych słowników internetowych.

Pinokio1983

Właśnie korzystam ze słownika internetowego, ale niektóre wyrażenia są nie do przetłumaczenia. A co jeśli napisze oryginalną nazwę to będzie zaakceptowane? Czy lepiej nie wymyślać i zostawiać wolne miejsce?

bennyhillshow

Jeśli nie jestes w stanie przetłumaczyć pozostaw oryginał.

Shemek

Nie wiem czy jest to dobre rozwiązanie, później znów trzeba to poprawiać. A może lepiej poprostu wcale tego nie dodawać jak się nie wie jak?

KUNIQ

Tak, tylko kiedyś nie przetłumaczyłem bo nie znalazłem tłumaczenia a weryfikator mi napisał, że mam uzupełnić.

bennyhillshow

Właśnie o to mi chodzi. Jeśli nie umiesz przetłumaczyć to sobie to daruj. Dodawaj tylko to co potrafisz przetłumaczyć. W ten sposób będzie mniej błędów. Chyba, że chodzi Ci tylko o nabijanie punktów... Pozdrawiam!

KUNIQ

A jam takie pytanie. Jeśli dodaję kogoś do obsady i podaję jego rolę jako epizod, to muszę ustawić atrybut jako "gościnnie"? No bo jak ktoś gra w filmie tylko epizod to gra gościnie :P To chyba jest to samo czy nie??

Konrad

Nie, (gościnnie) występuje tylko w serialach.

Wizarrd

No dobra, w serialach. Czyli jak dodaje w serialach rolę jako epizod to dodaje też i ten atrybut?

Wizarrd

chciałem usunąć konto nie dąło się. nawet mojego całego wpisu. nie dało się. kur.wa pisałem emaila niejednokrtonei polskie skur.wy.syny ile was można prosić? nie dasie was trzeba lać i prowokować!

KUNIQ

chciałem usunąć konto nie dąło się. nawet mojego całego wpisu. nie dało się. kur.wa pisałem emaila niejednokrtonei polskie skur.wy.syny ile was można prosić? nie dasie was trzeba lać i prowokować!

bennyhillshow

Jak nie wpiszesz roli, to i tak Ci ktoś przyklepie, niestety... Bo niby nie wolno, a w obsadach pełno "pustaków".

GodFella

A ja prosiłbym na odpowiedź na moje ostatnie pytanie i na jeszcze jedno które zadam :P A mianowicie, czemu nie ma opcji "zgłoś poprawkę" do obsady tylko trzeba pisać z prośbą o poprawkę obsady na jakimś blogu a po wielu miesiącach i tak żadnej zmiany nie ma ??

Konrad

Bo Filmweb ma podobno inne priorytety...

Konrad

Atrybut (gościnnie) służy do oddzielenia stałej obsady serialu od tej, która występuje "z doskoku". Opcja "epizod" wpływa tylko na pozycję osoby w obsadzie.

Poprawka do obsad pojawi się za jakiś czas.

Wizarrd

Uważaj bo uwierzę ;)

Rezun

mi się wydaje że poprawka do obsad nie powstanie nigdy!

tom3k

prowokacja?:)

KUNIQ

w moim przypadku stwierdzenie ;/

bennyhillshow

Jak wpisać prawidłowo rolę dla aktora gdy trzeba podać wiek postaci. Np na imdb przy jakiejś postaci jest: jakiś aktor - postać 'aged 6' to jak to należy tu wpisać? 'w wieku 6 lat','6 lat','6-ścio letni' czy może jeszcze jakoś inaczej?

Konrad

6 - letni. Zdecydowanie. A już zdecydowanie nie 6-ścio letni <- to jest ewidentny błąd.

bennyhillshow

Ja mam pytanie co do obsady, tak dla pewności zanim dodam bo serial ma tylko jakieś 6 odcinków :

Info z IMDB :
Liron Vaisma jako Vered (6 episodes, 2013)
Yaron Brovinsky (4 episodes, 2013)
Odeya Koren (2 episodes, 2013)
Tikva Aziz (1 episode, 2013)

Czyli mam zapisać te osoby jako :
Liron Vaisma jako Vered -> główna rola
Yaron Brovinsky -> zwykła rola [ bo nie występuje w każdym odcinku ? ]
Odeya Koren -> epizod
Tikva Aziz -> epizod

wszyscy jako profesja : aktorzy

Proszę o wskazówki ! :)