Moim zdaniem zakładka Chce Obejrzeć powinna mieć takie same opcje filtrowania filmów
w niej zawartych jak filmy obejrzane tj: kraj, gatunek, rok itp. Powinien być też podział na
strony bo jak się ma dużo filmów zaznaczonych to strona długo się ładuje.
Ta inicjatywa ma i moje poparcie. Przy tysiącu to jeszcze nic, jak się ma tam upchniętych siedem tysięcy to już jest gorzej. W takim wypadku zanim wejdzie się w tę zakładkę, przeglądarka odmówi posłuszeństwa parę razy i będzie wymagała odświeżenia po każdej nieudanej próbie wglądu w filmy, które konkretny użytkownik chce obejrzeć. A gdy już uda się tam komuś dostać, to i ze znalezieniem filmów, dajmy na to z lat dwudziestych jest istny Sajgon, bo nieodżałowany ctrl+f ma spore problemy ze zrozumieniem, jaki to znak się do niego wprowadził i zanim załapie, to mija dobrych dwadzieścia sekund. Potem, jak ma na koniec szukać wszystkich wyników, to z jednego na drugi przeskakuje z ogromnym wysiłkiem, jak przez płotki. A skoro o propozycjach odnośnie omawianej tu zakładki mowa, to dobrze by było przerobić ją w taki sposób, by istniała także możliwość zmiany natężenia chęci obejrzenia danej pozycji, z "umrę, jak nie zobaczę" na "jestem zainteresowany" na przykład, bez konieczności włażenia na stronę ów filmu. Powiem więcej, przydałaby się opcja całkowitego wywalenia filmu, którym już się nie jest zainteresowanym, z poziomu zakładki właśnie. Jak być wygodnym, to być wygodnym, o.
Siedem tysięcy w "chcę obejrzeć", jaki to ma sens?
Ja np. długo nie korzystałem z tej opcji, a teraz korzystam sporadycznie i mam w tej zakładce 84 pozycje. Filmweb raczej skupia się na ocenianiu filmów, a nie na oznaczaniu wszystkiego jako "chcę obejrzeć".
Mieć więcej w "chcę obejrzeć" niż ocenionych, to trochę dziwne jak dla mnie:)
Oglądnąć chcę dużo, ale nie oznaczam wszystkiego bo też miałbym z 10 tys. pozycji w tej zakładce, co wg mnie nie ma sensu.
Dla mnie ta opcja jest niesamowicie przydatna, po prostu tam wchodzę i mam listę tego co chce obejrzeć bo tego się nie da wszystkiego zapamiętać.
Skoro taka możliwość istnieje i ludzie z niej korzystają, to muszą w tym jakiś sens widzieć. Johnny_Walker_1587 dobrze mówi, ta opcja jest wyjątkowo przydatna a dla mnie stanowi jeden z głównych powodów odwiedzania filmwebu. Lubię mieć wszystkie pozycje, którymi jestem choć w najmniejszym stopniu zainteresowany, w jednym miejscu. Pół biedy, jeśli dodawałbym tam filmy w stylu Forrest Gump, na które można się natknąć praktycznie na każdym kroku. Rzecz się bardziej tyczy tytułów, co to mają sto, dwadzieścia, trzy albo okrągłe zero oddanych głosów. Jak sobie od czasu do czasu przeglądam filmy produkcji francuskiej i natrafię na pięćsetnej stronie na interesujący mnie, zupełnie nieznany film, to w takim wypadku jednak chciałbym go mieć w konkretnym miejscu do wglądu, ponieważ nie idzie potem tego wszystkiego spamiętać, jak to Johnny słusznie zauważył. Dodatkowo, fakt istnienia czegoś takiego, jak stopień chęci obejrzenia danego filmu, pozwala na pewną swobodę w dobieraniu kategorii, do której zamierza się jakiś tytuł włożyć. I dla przykładu: tytuły polecane przez znajomych i krytyków oznaczam jako "na pewno obejrzę", tytuły z interesującej mnie listy lub rankingu wkładam do worka z napisem "jestem zainteresowany" itd. To wszystko wygoda, mam interesujące mnie rzeczy w jednym miejscu. Nieważne, czy obejrzę je za rok, dziesięć lat albo nigdy. One tam będą cały czas czekały, a ja po jednym, porządnym przeszukaniu bazy filmwebu, nie będę musiał polować na takie białe kruki w przyszłości.
Popieram! Sama myślałam o tym już wcześniej i dziwiłam się, że przy filmach które "chcę obejrzeć" nie ma takich samych filtrów jak przy filmach już obejrzanych. Przecież to ma sens. Jeśli mam ochotę obejrzeć np. jakiś film z lat 60., ale żaden konkretny tytuł nie przychodzi mi do głowy, to filtruję przez daną dekadę moje "chcę obejrzeć" i już mam:)
I liczba zaznaczonych filmów nie ma tu wiele do rzeczy... Nie trzeba mieć ich 7 tys., wystarczy sto, i już jakieś filtry by się przydały. Oczywiście można walczyć z ctrl+f, ale po co... jeśli można by po prostu wprowadzić funkcję filtrów...?
popieram. Moja lista jest wlasciwie rzecz biorac bezużyteczna przy 768 oczekiwanych filmach.
http://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/Sortowanie+w+Oczekiwanych+Filmach, 1313531
proponuje powyszukiwac inne tematy w tej kwestii i podlinkowac do nich, zeby pokazac, ze to nie sa wcale pojedyncze glosy.
Ja już zakładałem o tym tematy kilka razy ale i tak nic z tego nie wychodziło więc teraz zapewne też...
Zbiera się nam potężna armia. Chcemy zmian! Podbijać cały czas żeby to tu wisiało aż ktoś się zainteresuje!
Temat kończy dzisiaj dokładnie 11 miesięcy a nie wątpię że były i takie wcześniej.
podbijam! kryteria, tj. kraj, gatunek czy data produkcji są naprawdę potrzebne. bo teraz, to jest jeden wielki chaos - żeby znaleźć coś interesującego, trzeba poświęcić naprawdę mnóstwo czasu.
Podpisuję się. Czytam bardzo dużo książek i lubię potem oglądnąc film na podstawie. Niestety nie ma możliwości wyszukać "na podstawie".
Czy ktoś wie czy ruszy to naprzód?
Ręce opadają... 3 lata czekania i nadal nic. http://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/Zak%C5%82adka+%22chc%C4%99+obejrze %C4%87%22,1364148 Ale mimo wszystko nie poddamy się! :D
Wiem, że dość stare, ale http://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/Par%C4%99+autorskich+usprawnie%C5% 84+do+Filmweb%27u,2445868
Czemu tego dalej nie ma? Po co w kolumnie tytuł widnieje w nawiasie rok, skoro i tak nie można wg niego niczego filtrować. Rok wydania filmu to chyba jedna z najbardziej istotnych opcji filtrowania, której brakuje, chociaż podpisuję się pod propozycją, żeby opcje były takie jak w Obejrzane, jest to logiczne i konsekwentne.