Witam serdecznie. Co ile dni aktualizowany jest ranking gustopodobnych (tzn. ile czasu minie do kolejnej aktualizacji procentu filmowego podobieństwa między mną a np. moją koleżanką)? Pozdrawiam. :)

użytkownik usunięty
Borzecky

Podbijam.

Borzecky

"Podobieństwo jest przeliczane raz na kilka dni"
za: http://www.filmweb.pl/help#II.15
ale ile to jest te kilka dni, to już nie napisali :)

Borzecky

A więc czy ktoś doprecyzuje ile to jest "kilka dni"? ;-) Z własnego doświadczenia?

Borzecky

Nadal się nie dowiedziałem, zatem podbijam temat.

Borzecky

myślę, że koło tygodnia. Tak patrząc na mnie i moich znajomych na FW. Co najmniej tydzień zajęło określenie podobieństwa pomiędzy mną a moim nowym znajomym.

Borzecky

Przez cały grudzień nie miałem ani jednej aktualizacji. Skąd taki zastój?

Apfelbaum

Ja również. Wcześniej aktualizacja była raz na dwa tygodnie.

Apfelbaum

Również to zauważyłem

Amagi

Dokładnie. Czy ktoś z ekipy FilmWeba w ogóle zagląda na forum i mógłby rozjaśnić nam sytuację? ;-)

Apfelbaum

Dokładnie. Czy ktoś z ekipy FilmWeba w ogóle zagląda na forum i mógłby rozjaśnić nam sytuację? ;-)

Apfelbaum

Minął grudzień i nadal nic. Bardzo mi brakuje aktualizacji podobieństwa do znajomych.

Borzecky

Minął ponad miesiąc odkąd podobieństwa nie drgnęły ani o jotę.

Borzecky

podbijam temat. od kilku tygodni nie są aktualizowane podobieństwa, nie ma informacji o obejrzanych filmach przez znajomych. coś wiadomo w temacie ?

Borzecky

Dostałem wiadomość od redakcji FilmWeb.pl:

"Ranking aktualizowany jest raz w miesiącu. Prosimy więc o cierpliwość."

No to czekamy. ;-)

Borzecky

Mnie ostatni raz zaktualizowało pod koniec listopada :(

Robert831231

Tak samo było u mnie. Przez cały grudzień i cały styczeń nic.

Apfelbaum

U mnie podobna sytuacja, brakuje mi tych aktualizacji :(

alanxx3

Aktualizacje były bardzo fajne, bo sprawiały, że posiadanie znajomego na FW miało sens. I tak rozmawiam za znajomymi głównie poza tym portalem, więc główną zaletą były właśnie podobieństwa.

Apfelbaum

No moja dziewczyna założyła w grudniu konto na filmwebie akurat jak przestało to działać :) To się nazywa wyczucie :)

Apfelbaum

Ja liczę, iż w końcu mi zaskoczy.

Borzecky

2-gi miesiąc bez aktualizacji... Nie zdziwiłabym się, gdyby za niedługo zniknęło "gustopodobieństwo".

magmos

Mnie jutro też stuknie drugi miesiąc od ostatniego przeliczenia. Pewnie się coś popsuło :/

magmos

Tak zapewne będzie. :)

magmos

Mam tak samo. Jestem dość smutny z tego powodu. Lubiłem tę funkcję.

Borzecky

Do tej pory ranking był aktualizowany co dwa tygodnie, a nie raz na miesiąc.

Zresztą ostatni raz aktualizacja u mnie odbyła się 4 grudnia zeszłego roku, więc niedługo miną 2 miesiące.

Niech redakcja nie udaje, że wszystko jest w porządku.

Borzecky

Redakcja mogłaby przynajmniej poinformować, że już nie będzie podobieństw i gustopodobnych, to przynajmniej przestałbym czekać.

Borzecky

u kogoś coś ruszyło ?

yoora86

U mnie nie. Stale takie same podobieństwa i ci sami gustopodobni.

yoora86

o ile nowi gustopodobni pojawiają mi się czasem na liście, o tyle stopień podobieństwa ze znajomymi nie zmienia mi się już od bardzo długiego czasu. bez sensu zupełnie.

Borzecky

Ostatnio postanowiłem napisać maila do 'władz' filmwebu. Napisałem a ze czekałem sporo na odpowiedź to napisałem ponownie. Odpisała Dorota Kostrzewa z info ze informatycy sprawdzili i moja ostatnia aktualizacja gustopodobienstwa miała miejsce ok. 2 lutego a kolejna będzie za miesiąc (czyli na początku marca) bo aktualnie gustopodobienstwa przeliczane sa raz na miesiąc.
Szkoda ze moja ostatnia aktualizacja była chyba w listopadzie...

yoora86

Bzdury...

Borzecky

A często zapraszasz gustopodobnych albo oni ciebie ?

yoora86

Mi właśnie zaktualizowano gustopodobnych :)

slimak79

Szczęściarz... ;-)

Borzecky

Mnie też zaskoczyło, może idzie "falami" i Ty będziesz następny :)

Robert831231

Dokładnie tak!

Borzecky

Od listopada ni chu-chu. Skoro nie ogarnęli problemu do tej pory, to już raczej nie ogarną.

Borzecky

Nadal nie ma aktualizacji poziomu podobieństw.

Borzecky

Pomyślałem, że skoro jest już marzec to odnowię temat. Nadal nie mam aktualizacji (ostatnia była w listopadzie) i chciałbym wiedzieć, czy mam czekać, czy też już ich nie będzie.

Pozdrawiam Redakcję.

Apfelbaum

Chyba nie jest nikomu dane dowiedzieć się czy problem będzie rozwiązany.

Borzecky

Ponownie napisałem w tej sprawie do redakcji i wydawcy Filmweba.

Borzecky

Pisałem dwa razy. Odpowiedz dostałem raz i to taką ze szkoda gadać

Borzecky

Powinni to zlikwidować, komu coś takiego jest potrzebne? Mam wyższy wskaźnik z osobami, z którymi łączy mnie 50 filmów niż z tymi rzędu 300. To jest kompletnie niewiarygodne. Wiadomo, że ten wskaźnik rozjeżdża się wraz ze wzrostem puli liczby "wspólnych" filmów, co jest kwestią zwykłego prawdopodobieństwa.

creep_

http://www.youtube.com/watch?v=OO3FANjwKHY

Last_Ronin

Dziękuję za wizualizację tesktu. Następnym razem poproszę o linka do ruchomego gifa.

creep_

Proszę.
Trochę ucięło początek, bo pierwsza pani powiedziała na początku gustopodobnaen.

Last_Ronin

Może to jest zarząd filmwebu, to by wiele tłumaczyło...

creep_

Ta druga, bardziej wygląda na portalowego informatyka :P

Last_Ronin

A ta z apaszką jest z działu kreatywnego, strateg ds. wdrażania dobrej zmiany na portalu.

creep_

Przecież ma pan informację o liczbie filmów, więc może pan posługiwać się dwoma wskaźnikami jednocześnie. Choć i liczbę wspólnych filmów można uznać za niepotrzebną, ba oceny innych osób, średnią ocen filmów innych użytkowników, własne oceny. Najlepiej usunąć wszystko i zostawić czystą bazę filmów.