Witam serdecznie. Co ile dni aktualizowany jest ranking gustopodobnych (tzn. ile czasu minie do kolejnej aktualizacji procentu filmowego podobieństwa między mną a np. moją koleżanką)? Pozdrawiam. :)
"Podobieństwo jest przeliczane raz na kilka dni"
za: http://www.filmweb.pl/help#II.15
ale ile to jest te kilka dni, to już nie napisali :)
myślę, że koło tygodnia. Tak patrząc na mnie i moich znajomych na FW. Co najmniej tydzień zajęło określenie podobieństwa pomiędzy mną a moim nowym znajomym.
podbijam temat. od kilku tygodni nie są aktualizowane podobieństwa, nie ma informacji o obejrzanych filmach przez znajomych. coś wiadomo w temacie ?
Dostałem wiadomość od redakcji FilmWeb.pl:
"Ranking aktualizowany jest raz w miesiącu. Prosimy więc o cierpliwość."
No to czekamy. ;-)
Aktualizacje były bardzo fajne, bo sprawiały, że posiadanie znajomego na FW miało sens. I tak rozmawiam za znajomymi głównie poza tym portalem, więc główną zaletą były właśnie podobieństwa.
No moja dziewczyna założyła w grudniu konto na filmwebie akurat jak przestało to działać :) To się nazywa wyczucie :)
2-gi miesiąc bez aktualizacji... Nie zdziwiłabym się, gdyby za niedługo zniknęło "gustopodobieństwo".
Do tej pory ranking był aktualizowany co dwa tygodnie, a nie raz na miesiąc.
Zresztą ostatni raz aktualizacja u mnie odbyła się 4 grudnia zeszłego roku, więc niedługo miną 2 miesiące.
Niech redakcja nie udaje, że wszystko jest w porządku.
Redakcja mogłaby przynajmniej poinformować, że już nie będzie podobieństw i gustopodobnych, to przynajmniej przestałbym czekać.
o ile nowi gustopodobni pojawiają mi się czasem na liście, o tyle stopień podobieństwa ze znajomymi nie zmienia mi się już od bardzo długiego czasu. bez sensu zupełnie.
Ostatnio postanowiłem napisać maila do 'władz' filmwebu. Napisałem a ze czekałem sporo na odpowiedź to napisałem ponownie. Odpisała Dorota Kostrzewa z info ze informatycy sprawdzili i moja ostatnia aktualizacja gustopodobienstwa miała miejsce ok. 2 lutego a kolejna będzie za miesiąc (czyli na początku marca) bo aktualnie gustopodobienstwa przeliczane sa raz na miesiąc.
Szkoda ze moja ostatnia aktualizacja była chyba w listopadzie...
Pomyślałem, że skoro jest już marzec to odnowię temat. Nadal nie mam aktualizacji (ostatnia była w listopadzie) i chciałbym wiedzieć, czy mam czekać, czy też już ich nie będzie.
Pozdrawiam Redakcję.
Powinni to zlikwidować, komu coś takiego jest potrzebne? Mam wyższy wskaźnik z osobami, z którymi łączy mnie 50 filmów niż z tymi rzędu 300. To jest kompletnie niewiarygodne. Wiadomo, że ten wskaźnik rozjeżdża się wraz ze wzrostem puli liczby "wspólnych" filmów, co jest kwestią zwykłego prawdopodobieństwa.