Brakuje mi na filmwebie informacji o tym jakiej jakości na danej platformie jest dana produkcja. Jakiś czas temu doświadczyłem takiej sytuacji, gdzie film był na Netflixie w fullHD, a na primie w 4k z dolby atmos, HDR10+ o czym dowiedziałem się po obejrzeniu go na tym pierwszym serwisie. Klasycznie szukałem przez Filmweb co chcę obejrzeć i nie pomyślałem o tym by wejść na oba serwisy. Drugi argument za tym by taka informacja pojawiła się na FW jest taki, że w serwisach streamingowych te inofrmacje znajdują się w różnych miejscach. Przydałaby się funkcja mówiąca o tym czy film na danej platformie jest w:
- FullHF, 4k
- HDR10, HDR10+, Dolby Vision
- Stereo, 5.1, Dolby Atmos
Itp czyli podstawowe informacje o jakości audiowizualnej produkcji.
Nie mówiąc już o tym że pięknie by było wiedzieć, czy dany tyuł nie jest np wydany w lepszej/ciekawszej wersji na blu Ray, tak by podejmując decyzję o wyborze wersji filmu uporścić wszystko. Ta druga opcja by była naprawdę fajna, bo mogłaby pomóc delikatnie w promocji nośników fizycznych i byłaby na pewno skierowana do kinomaniaków budujących domowe bilioteki filmowo serialowe.
W każdym razie informacja o tym jaka wersja audiowizualna jest na danym serwisie steramingowym by się przydała.