Od jakiegoś czasu pewien troll wypisuje inwektywy jak tylko zobaczy mój post. Zgłaszanie nadużycie nic nie daje, bo co z tego że zablokują post, skoro troll i tak znowu będzie sypał wulgaryzmami z rękawa. Czy komuś można zgłosić to na filmwebie? Czy można liczyć na zbanowanie tego indywiduum? To już podpada pod stalking.

milkaway

Możesz wysłać przykłady jego działalności mi na PW albo mailem - pomoc@filmweb.pl

Wizarrd

Mam identyczny problem jak koleżanka u góry z następującymi użytkownikami:
http://www.filmweb.pl/user/vladblad
http://www.filmweb.pl/user/falkonx
W sposób wulgarny się do mnie odnoszą, wygrażają mi się, rozsiewają na mój temat nieprawdziwe informacje, pomawiają mnie o takie właściwości które mają na celu skompromitowanie mojej osoby w oczach społeczności, off topuja na forach dotyczących filmów pisząc posty nie wnoszące nic do tematu a co gorsza nie związanych z filmem i na niskim poziomie intelektualnym tylko po to by mi ubliżyć. Wysłałam zgłoszenie na następujący adres: pomoc@filmweb.pl Nadal nie wiem jakie są rezultaty. Prawdopodobnie mam do czynienia z jedną i tą samą osobą pochodzącą z Torunia. To podpada znowu pod regulamin. Jedyną reakcją filmwebu jest: "Wpis został zablokowany z powodu niezgodności z regulaminem". Ale wystarczy zobaczyć jaki procent postów użytkownika vladblad jest w ten sposób zablokowanych by stwierdzić na czym opiera się jego działalność na forum.

Wizarrd

Pani administrator Wizarrd napisała cytuję"Możesz wysłać przykłady jego działalności..."

http://www.filmweb.pl/film/Underworld-2003-38575/discussion/Wystarczy%C5%82a+pie rwsza+scena,2133533?page=2#post_9955743

http://www.filmweb.pl/film/Underworld%3A+Bunt+Lykan%C3%B3w-2009-295316/discussio n/9+10,2105091#post_9955764

http://www.filmweb.pl/film/Beowulf-2007-193460/discussion/Marna+imitacja,2135987 #post_9955803
________________________________________________________________________________ _____________________
Nie wyślę ci przykładów jego działalności na PW bo nie mam dostępy do tej opcji na na podanym adresie e-mail - pomoc@filmweb.pl zupełnie nikt nie odpowiada.. Zarzuty pod adresem adwersarza jak u góry.

Wizarrd

REGULAMIN FILMWEB

Art. 6 ZASADY KORZYSTANIA Z SERWISU

8. Zabrania się również działalności Użytkowników polegającej na:

b) zamierzonym wpływaniu na innych Użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez wysyłanie napastliwych i/lub kontrowersyjnych i/lub nieprawdziwych przekazów czy też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych. (tzw. „trolowanie”),

i analogicznie ust. 7 punkt d wspomnianego wyżej artykułu

7. Zabrania się wykorzystywania Serwisu w sposób sprzeczny lub niewłaściwy z jego celem. W szczególności zabrania się umieszczania Treści Użytkownika w tym Profili lub innych treści sprzecznych z Regulaminem, powszechnie obowiązującymi przepisami prawa lub dobrymi obyczajami, w tym treści i zdjęć:

d) naruszających dobra osobiste lub obrażających godność innych osób,

Art. 6 PRAWA I OBOWIĄZKI UŻYTOWNIKóW

1. Każdy Użytkownik może mieć tylko jedno Konto i nie może udostępniać Konta innym osobom ani korzystać z Kont należących do innych osób. W przypadku stwierdzenia przez Administratora naruszenia postanowień zdania poprzedniego przez Użytkownika, Administrator niezależnie od możliwości odpowiednio zablokowania Konta bądź rozwiązania umowy o świadczeniu usług droga elektroniczną będzie uprawniony do usunięcia wszelkich Treści tego Użytkownika oraz jakichkolwiek efektów jego działalności w Serwisie w tym w szczególności działalności polegającej na manipulowaniu rankingami zamieszczonymi w Serwisie, bez konieczności powiadamiania Użytkownika.

To jeden i ten sam użytkownik:
http://www.filmweb.pl/user/vladblad
http://www.filmweb.pl/user/falkonx

Selene_fw

biedna selene-matka licznych klonów_fw błaga o pomoc by już nikt nie mógł stwierdzić, że wypisuje bzdury-jakie to żałosne

vladblad

nie wiem kim jest selene ale Twoja wypowiedź jest zupełnie niepotrzebna. takie komentarze m.in. powinny być również usuwane, jako zupełnie nieistotne w temacie, którego wątek dotyczy, do tego skierowane personalnie do jednego użytkownika i niekulturalne ("wypisuje bzdury" i "jakie to żałosne" to nie jest kulturalna wymiana zdań)

sowabezoka

:)jest zupełnie odwrotnie to Twoja wypowiedź jest niepotrzebna- tak się składa,że łkanie selene dotyczy właśnie mnie a stwierdzenie:wypisuje bzdury czy jakie to żałosne to fakt i kultura nie ma tu żadnego znaczenia..

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Selene_fw

Jestem zupełnie postronnym obserwatorem tego tematu i trafiłem tu po części zupełnie przypadkowo, ale jakieś zdanie mam.
Po pierwsze to całkowicie bezstronnie stwierdzam, że moim zdaniem z większością tych kont typu "diabli wiedzą kto to jest _FW" jest jednak coś nie do końca w porządku. A moje podejrzenia opieram choćby na tym, że niektóre teksty, szczególnie te "błagalne" z wylewaniem żalów umieszczane teoretycznie na różnych kontach typu FW brzmią tak jakby wyszły spod jednej ręki żeby nie powiedzieć są swoją wierną lub prawie wierną kopią. Co sugeruję z kolei to o co jeden z tych tzw klonów ma pretensje do innych użytkowników czyli prowadzenie wielu kont przez tę samą osobę. Co wcale nie jest takie nadzwyczaj łatwe do wykrycia (wbrew pozorom), a jeszcze trudniejsze do udowodnienia osobie, która wie jak to robić i co ważniejsze zachowuje żelazna konsekwencję podczas używania tychże kont, nawet jeżeli ma w danej chwili kilka aktywnych. @:-)
Pomijając te bądź co bądź wcześniejsze "wróżby" bo jak wspomniałem udowodnienie takich manipulacji wcale nie jest proste, to w mojej ocenie treści umieszczane w tych "błagalnych", "bolejących" i "wołających niebo o pomstę" postach/wypowiedziach na różnych kontach spod znaku FW (i ewentualnie ich zmodyfikowanych wersjach @:-)) brzmią cokolwiek infantylnie. Bo dla przykładu wpadanie w święte oburzenie z powodu że ktoś sugeruje ile to właściciel konta może mieć lat, czy ile tam tych kont posiada, a nawet to czy ma czy nie ma jakieś choroby i czy faktycznie o tym gdzieś tam pisał i robienie z tego afery na całe wręcz forum za infantylne właśnie uważam. Po pierwsze w mojej ocenie tego typu sugestie nie wykazują śladu wulgarności, a nawet jeżeli są nieprawdziwe to mnie osobiście mało by to obchodziło choćby z powodu ze dawno wyrosłem z takiego wieku w którym wszelkie takie "zaczepki" kwituje się podobnym im ujadaniem lub może również dla tego, że mówiąc może nie co za dosadnie (ale przynajmniej część starszych wiekowo uczestników powinna znać taką "sentencję" @:-)) nie mam "gówna aż tak blisko serca", żeby w taki nieco histeryczny sposób reagować na tego typu insynuacje. Puki oczywiście nie posuwają się one do inwektyw lub przesadnego dezawuowania mej osoby. Akurat w tym wypadku jakiejś znacznej przesady nie widzę, stwierdzono pewne fakty lub mity i nic poza tym. A gdyby jednak okazały się one być prawdziwe to po pierwsze w takim wypadku nie widzę żadnych powodów do bicia w dzwony, a wręcz za hipokryzję uznałbym domaganie się z tego tytułu pomsty na ich autorze, a po drugie tym bardziej mało by mnie one obchodziły, a już na pewno nie na tyle żeby wciągać w to całe spektrum uczestników forum. Poza tym upór z jakim osoba wnosząca coś na kształt skargi i w pewnym sensie powielanie tych samych pretensji na kontach które teoretycznie posiadają wielu różnych właścicieli, którzy dziwnym zbiegiem okoliczności mają tych samych wrogów publicznych No.1 jest może nawet nie cokolwiek podejrzany, ale nazwijmy to niecodzienny, ale w sensie pejoratywnym. A już "wyszukiwanie" (bo zapewne szukania to tam nijakiego nie było, rzut był celowany przez sniperska lunetę @:-)) kont i wyciąganie karkołomnych wniosków co do ich proweniencji na podstawie treści znajdujących się na profilach ich posiadaczy lub braku takowych treści to już uważam nie tylko za infantylne (chociaż oczywiście takie znamiona nosi to zachowanie bo dzieci w wieku przedszkolnym na porządku dziennym używają argumentu "proszę pani, proszę pani a ten to zrobił to a tamten tamto") i nawet nie za przejaw chorobliwej nadgorliwości, ale wręcz za patologiczne!.
A tak swoją drogą (oczywiście mogę się mylić co do wniosków, więc umieszczam tylko delikatne sugestie) to jak zerknąć na niektóre z tych kont sygnowanych "FW" to daty ich rejestracji może nie są identyczne, ale zbliżone i większość jak nie wszystkie powstały w ostatnich kilku miesiącach. Co więcej jak zerknąć na daty ostatnich logowań to niekiedy są one podobne na różnych tych kontach, a w większości data ostatniego logowania nie jest tak przesadnie oddalona od ich daty założenia i co więcej te daty ostatnich logowań często są już sporo oddalone od dnia dzisiejszego co sugeruje iż są one kontami zombie vel martwymi, a co więcej w mej ocenie mogły zostać powołane do życia w pewnym specyficznym celu po osiągnięciu którego po prostu przestały być użyteczne. @:-) Choćby po to by stworzyć wrażenie "masowości" pewnych zjawisk poprzez komentowanie np. tekstów tego samego autorstwa w celu stworzenia wrażenia iż większe grono uczestników ma podobny pogląd na konkretne zagadnienie lub potwierdzanie czy mnożenie ewentualnych zarzutów w stosunku do posiadaczy konkretnych kont czy posiadacza konkretnego konta. Oczywiście są to jedynie moje osobiste przypuszczenia co więcej nie poparte żadnymi dowodami bo też nie mam zamiaru nikogo ścigać ani rozgrzebywać jego forumowej przeszłości. Raczej sugerowałbym zatrzaśniecie już wieka tej trumny i wykazywanie się większą dojrzałością i powagą na przyszłość.

Raze

"Mao"
xD

Raze

Mao Zedong skargę wciągł :)

Raze

Mao to ty masz konto...a już się znasz)

Raze

musisz zrozumieć selene, że zakładanie 20-tu kont nie poprawi jakości twoich przemyśleń

użytkownik usunięty
Wizarrd

Mam kłopot, ale mogę ci to wyjaśnić jedynie na privie. Nie mam punktów by do ciebie napisać, więc czy mógłbyś wysłać mi wiadomość a ja bym na nią odpowiedziała i wyjaśniła mój problem. Bardzo cię proszę ....

użytkownik usunięty
Thor_fw

Akurat Wizarrd doskonale wie kto tutaj jest trollem. Myślisz, że go nabierzesz?

Za co zablokowano mój wpis. Jest identyczny prawie jak 6 wpis od góry. Może tamten też zablokujecie?

Szkoda że to ty pomawiasz Wizarrd że, masz z nią układy i że, każdy kto ci podskoczy dostanie bana

użytkownik usunięty
Wizarrd

Może się wypowiesz:
http://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/Pom%C3%B3wienie+Wizarrd,2251163
Po co bronisz trolla który podciera się twoim autorytetem.

użytkownik usunięty
Pico_fw

Mam ci dzieciaku przypomnieć jak pomawiałeś weryfikatora Ove? Nazywałeś go swoją dobrą kumpelą, która ponoć pisała ci o kontach filmwebowych trolli. A do tej grupy wrzucałeś wszystkich użytkowników mających odmienne zdanie od twojego. Ove jest facetem i ciebie nie znał. Nic też do ciebie nie pisał.
http://www.filmweb.pl/user/Ove

Robiłeś to na multikoncie Atoirtap, które za te bezczelne pomówienia, oraz wpisy o charakterze antysemickim straciłeś.
http://www.filmweb.pl/user/Atoirtap

Dzisiaj natomiast pomawiałeś Wizarrda co pozwoliłem sobie zgłosić jako nadużycie na forum "Prometeusza".

Wizarrd

Zgłoszenia na ten mail nic nie dają bo nie dostaję odpowiedzi i nic nie rusza do przodu. Zerknij na to okiem:
http://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/Dlaczego+nie+zajmniecie+tym+spamer em+i+trollem+%22Marekgdapl%22,2258860
Wejdź na konto tego gościa a następnie jego wypowiedzi. Same frazy w stylu: "Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem plus obrażanie adwersarzy i fanów filmów, zakładanie idiotycznych tematów nie związanych niczym z filmem. Spamowanie trollowanie i wylewanie frustracji.

ZABLOKUJCIE TEMU TROLLOWI TO KONTO!!!

Faora_Ul

atoirtap, spokojnie, nie denerwuj się - w końcu zapewne zbanują ci i to konto.

Wizarrd

Jestem zupełnie postronnym obserwatorem tego tematu i trafiłem tu po części zupełnie przypadkowo, ale jakieś zdanie mam.
Po pierwsze to całkowicie bezstronnie stwierdzam, że moim zdaniem z większością tych kont typu "diabli wiedzą kto to jest _FW" jest jednak coś nie do końca w porządku. A moje podejrzenia opieram choćby na tym, że niektóre teksty, szczególnie te "błagalne" z wylewaniem żalów umieszczane teoretycznie na różnych kontach typu FW brzmią tak jakby wyszły spod jednej ręki żeby nie powiedzieć są swoją wierną lub prawie wierną kopią. Co sugeruję z kolei to o co jeden z tych tzw klonów ma pretensje do innych użytkowników czyli prowadzenie wielu kont przez tę samą osobę. Co wcale nie jest takie nadzwyczaj łatwe do wykrycia (wbrew pozorom), a jeszcze trudniejsze do udowodnienia osobie, która wie jak to robić i co ważniejsze zachowuje żelazna konsekwencję podczas używania tychże kont, nawet jeżeli ma w danej chwili kilka aktywnych. @:-)
Pomijając te bądź co bądź wcześniejsze "wróżby" bo jak wspomniałem udowodnienie takich manipulacji wcale nie jest proste, to w mojej ocenie treści umieszczane w tych "błagalnych", "bolejących" i "wołających niebo o pomstę" postach/wypowiedziach na różnych kontach spod znaku FW (i ewentualnie ich zmodyfikowanych wersjach @:-)) brzmią cokolwiek infantylnie. Bo dla przykładu wpadanie w święte oburzenie z powodu że ktoś sugeruje ile to właściciel konta może mieć lat, czy ile tam tych kont posiada, a nawet to czy ma czy nie ma jakieś choroby i czy faktycznie o tym gdzieś tam pisał i robienie z tego afery na całe wręcz forum za infantylne właśnie uważam. Po pierwsze w mojej ocenie tego typu sugestie nie wykazują śladu wulgarności, a nawet jeżeli są nieprawdziwe to mnie osobiście mało by to obchodziło choćby z powodu ze dawno wyrosłem z takiego wieku w którym wszelkie takie "zaczepki" kwituje się podobnym im ujadaniem lub może również dla tego, że mówiąc może nie co za dosadnie (ale przynajmniej część starszych wiekowo uczestników powinna znać taką "sentencję" @:-)) nie mam "gówna aż tak blisko serca", żeby w taki nieco histeryczny sposób reagować na tego typu insynuacje. Puki oczywiście nie posuwają się one do inwektyw lub przesadnego dezawuowania mej osoby. Akurat w tym wypadku jakiejś znacznej przesady nie widzę, stwierdzono pewne fakty lub mity i nic poza tym. A gdyby jednak okazały się one być prawdziwe to po pierwsze w takim wypadku nie widzę żadnych powodów do bicia w dzwony, a wręcz za hipokryzję uznałbym domaganie się z tego tytułu pomsty na ich autorze, a po drugie tym bardziej mało by mnie one obchodziły, a już na pewno nie na tyle żeby wciągać w to całe spektrum uczestników forum. Poza tym upór z jakim osoba wnosząca coś na kształt skargi i w pewnym sensie powielanie tych samych pretensji na kontach które teoretycznie posiadają wielu różnych właścicieli, którzy dziwnym zbiegiem okoliczności mają tych samych wrogów publicznych No.1 jest może nawet nie cokolwiek podejrzany, ale nazwijmy to niecodzienny, ale w sensie pejoratywnym. A już "wyszukiwanie" (bo zapewne szukania to tam nijakiego nie było, rzut był celowany przez sniperska lunetę @:-)) kont i wyciąganie karkołomnych wniosków co do ich proweniencji na podstawie treści znajdujących się na profilach ich posiadaczy lub braku takowych treści to już uważam nie tylko za infantylne (chociaż oczywiście takie znamiona nosi to zachowanie bo dzieci w wieku przedszkolnym na porządku dziennym używają argumentu "proszę pani, proszę pani a ten to zrobił to a tamten tamto") i nawet nie za przejaw chorobliwej nadgorliwości, ale wręcz za patologiczne!.
A tak swoją drogą (oczywiście mogę się mylić co do wniosków, więc umieszczam tylko delikatne sugestie) to jak zerknąć na niektóre z tych kont sygnowanych "FW" to daty ich rejestracji może nie są identyczne, ale zbliżone i większość jak nie wszystkie powstały w ostatnich kilku miesiącach. Co więcej jak zerknąć na daty ostatnich logowań to niekiedy są one podobne na różnych tych kontach, a w większości data ostatniego logowania nie jest tak przesadnie oddalona od ich daty założenia i co więcej te daty ostatnich logowań często są już sporo oddalone od dnia dzisiejszego co sugeruje iż są one kontami zombie vel martwymi, a co więcej w mej ocenie mogły zostać powołane do życia w pewnym specyficznym celu po osiągnięciu którego po prostu przestały być użyteczne. @:-) Choćby po to by stworzyć wrażenie "masowości" pewnych zjawisk poprzez komentowanie np. tekstów tego samego autorstwa w celu stworzenia wrażenia iż większe grono uczestników ma podobny pogląd na konkretne zagadnienie lub potwierdzanie czy mnożenie ewentualnych zarzutów w stosunku do posiadaczy konkretnych kont czy posiadacza konkretnego konta. Oczywiście są to jedynie moje osobiste przypuszczenia co więcej nie poparte żadnymi dowodami bo też nie mam zamiaru nikogo ścigać ani rozgrzebywać jego forumowej przeszłości. Raczej sugerowałbym zatrzaśniecie już wieka tej trumny i wykazywanie się większą dojrzałością i powagą na przyszłość.

Wizarrd

http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion/7.3+i+spada+pospiesznie+%21%21%21,2582019

nie korzystam z filmwebu, bo jak założyłem konto to jak zobaczyłem te kłótnie, odechciało mi się odpowiadać a ten użytkownik hula sobie, i nic nie można z tym zrobić

Wizarrd

http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion

sytuacja, co raz gorsza na forum, Hobbita

milkaway

Trzeba wszystkich zgłaszać, najlepiej zgłaszać do administracji na bloga, albo na pw. Poza tym dobrze jest zgłaszać nadużycie przy wszystkich niezgodnych z regulaminem postach. Pozdrowienia dla wszystkich zgłaszających.

_konfident_

taaaaa... konieczne jest zglaszanie wszystkich zgloszeniem, najlepiej zglaszanym w trakcie zglaszania zglaszynych zglaszaniem zgloszenia! Szacun zglaszającym, zglaszających zglaszaniami zgloszen zgloszonych na zglaszanych... ;D

milkaway

coś w tym faktycznie jest, coraz więcej widać bezkarnie hulających po forach trolli. serwis jest ogromny, admini i modzi mają dużo rzeczy do ogarnięcia, więc trzeba być wyrozumiałym. tym niemniej może warto pomyśleć o wyznaczeniu kilku nowych modów?

kompaktowa

http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion/7.3+i+spada+pospiesznie+%21%21%21,2582019

popieram a z roku na rok jest tylko gorzej

użytkownik usunięty
milkaway

Da sie tak zbanować użytkownika by na swoim IP nie zakładał już wiecej kont?

Jasne, że da się zbanować ip. Kwestia minuty roboty. Tylko, że zmiana własnego IP kosztuje mniej więcej tyle samo czasu i zachodu.

użytkownik usunięty
Dealric

No to nie jest pocieszająca wiadomość.

Dealric

nic się nie da, jedyne co się da to usmażyć jajecznicę na śniadanie

przykład....

Fan_Lady_Galadrieli

Czyjeś alter konto płacze na czyjeś alter konto. Przykre.

Dealric

nie rozumiem, ja nie jestem alterkontem, ale zgłaszam temat i co ? zero reakcji, a nie korzystam z fw założyłem konto, dla przyjemności by oceniać to co lubię.

milkaway

Zgłaszam mimo to dalej jest ten troll.