Czy wiedzieliście, że w tematach może być max 1000 wypowiedzi, czy tak było zawsze?
Czyli co najmniej od X 2010, i nikomu nie przeszkadzało? Założyłam temat, w którym ludzie jeszcze chcą pogadać, ale trolle poprzyklejały mnóstwo gumy do żucia i limit sie wyczerpał, strasznie limitowane to forum, szkoda, że nie tam gdzie trzeba, limit na głupotę bardziej by był przydatny.
zakładasz drugi temat o tym samym tytule z dopiskiem "część druga" lub "kontynuacja" czy coś w tyn stylu i ocierasz łzy ;)
Wiem, ale to nie to samo, znowu na początku przylecą nowe trolle, a tamte miałam z grubsza udomowione;)
Tematy gdzie jest więcej niż 1000 postów to rzadkość, najczęściej tam gdzie są duże kontrowersje. Jak jeden temat się kończył to się zakładało nowy i po krzyku.
Serio tylko 1000 postów? Kiedyś na forum założyłem wątek, który w miesiąc czasu zebrał 470 wpisów l] Szkoda, że już go nie ma :)
Chyba inni, bo ja widzę powiadomienie na mailu, chyba, że posty dalej wpadają w dziury czasoprzestrzenne i je zatwierdzasz, wtedy dzięki.
To pewnie kwestia systemowa. Musi być w linijce kodu jakiś limit, żeby im się później nic nie posypało. Tak zgaduję. Albo się jak zwykle mylę ;)
Dobrze mieć czasem rację :) O ile wiem/zgaduję (who cares) tak jest na wielu grupach dyskusyjnych na innych portalach. A że mało który post dobija do tysiąca odpowiedzi, to większość tego nigdy nie zauważyła :)
Nie mam za wiele styczności z informatyką, ale mnie dziwi, że jeżeli ktoś napisze 1000 krótkich wypowiedzi, a ktoś inny, przykładowo 400, ale kilometrowych postów, co zajmują o niebo więcej przestrzeni, to czemu akurat ta liczba 1000 jest taka ważna?
Mnie to intryguje, może ktoś wie, jak to działa?
Pewnie taki limit mają w bazie danych, najprościej to można opisać tak, że musisz sobie bazę danych wyobrazić jako kolumny i wiersze, a zawartość każdej komórki to treść komentarza.
Jak jest limit na 1000 wierszy to nieważne co jest w komórkach, nie można przekroczyć 1k